Κατηγορίες
Basket

Εθνική Μπάσκετ – Θετικές ενδείξεις για τους NBAers

03e36085f50e008591f000f71f2bb4f9_LΘετικοί στο ενδεχόμενο να ενισχύσουν την Εθνική Ελλάδας στις διεθνείς υποχρεώσεις της, το καλοκαίρι, είναι οι Νικ Καλάθης, Κώστας Κουφός και Γιάννης Αντετοκούμπο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας και ο νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Κόνιαρης επέστρεψαν από τις ΗΠΑ, όπου είχαν μεταβεί για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τους τρεις Έλληνες διεθνείς. Ο 60άχρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, παραδέχθηκε πως οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών του Ηρακλείου και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών της Ισπανίας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη συνάντησή του με τους Νικ Καλάθη, Κώστα Κουφό: «Υπήρξε πολύ καλή θετική επαφή κι έγινε ουσιαστική συζήτηση και με τους τρεις. Αρχικά συναντηθήκαμε με τον Καλάθη και τον Κουφό στο Μέμφις όπου αγωνίζονται. Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε προπονήσεις και να συζητήσουμε και με τον προπονητή τους αρκετά, ο οποίος αναμένεται να βρίσκεται και ο ίδιος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Οι ενδείξεις ήταν θετικές και μόνο σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση με την Εθνική Ανδρών».

Για το Γιάννη Αντετοκούμπο: «Με τον Αντετοκούμπο συναντηθήκαμε στη Φιλαδέλφεια, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή των Μιλγουόκι Μπακς. Κάναμε συζήτηση τόσο με τον ίδιο όσο και με τον προπονητή του. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να πάρει άδεια και πιθανή συμμετοχή του και στις δύο διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών, Παγκόσμιο Ανδρών), αλλά εκεί θα παίξει ρόλο και η ομάδα του. Καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να δοθεί άδεια, ότι θα πρέπει να συζητήσουμε ξανά και να ληφθούν κάποιες αποφάσεις. Αυτό που είναι δεδομένο και σίγουρο είναι πως ο Γιάννης θεωρεί τιμή του να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο κι αυτό το καλοκαίρι. Αυτό, κατανοώντας ότι θα πρέπει να γίνουν ξανά συζητήσεις, καθώς στην πρώτη χρονιά του στο ΝΒΑ έχει σημαντική συμμετοχή στα παιχνίδια της ομάδας του και βελτιώνεται μέσα από το χρόνο συμμετοχής που παίρνει».

Για το εάν θα υπάρξουν κι άλλες επαφές στο μέλλον: «Θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία. Θέλουμε να διατηρήσουμε ανοιχτή γραμμή και με τους τρεις παίκτες. Αυτή τη στιγμή οι ενδείξεις είναι θετικές για τη συμμετοχή και των τριών το καλοκαίρι στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και θέλουμε να είμαστε δίπλα τους όλο αυτό το διάστημα».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected