Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μπενφίκα – ΠΑΟΚ (3-0) Περισσότερο παθητικός απ’ όσο έπρεπε…

5998af1aa7804ffb64bb9dd9e2f7137e_LΟ ΠΑΟΚ για 70’ κρατούσε «ανοιχτή» την πρόκριση, αλλά μετά την κόκκινη του Κατσουράνη και το πρώτο γκολ της Μπενφίκα… κατέρρευσε με αποτέλεσμα να ηττηθεί 3-0 και να γυρίσει με άδεια χέρια στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του Στέφενς έδειξε να φοβάται περισσότερο από ότι έπρεπε το παιχνίδι με τη Μπενφίκα στην Πορτογαλία κι επί της ουσίας πλήρωσε την παθητική του στάση. Ναι μεν η καλή αμυντική λειτουργία ως το 60’-65’ τον κράτησε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, επέτρεψε δε στη Μπενφίκα να φτάσει πολλές φορές στην εστία του Γλύκου στο δεύτερο μέρος και να την απειλήσει ανοικτά από ένα σημείο κι έπειτα, με τον ΠΑΟΚ να καταρρέει από τη στιγμή που έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο ο Κώστας Κατσουράνης με κόκκινη κάρτα. Ήταν η πλέον κομβική στιγμή για το ματς, μετά τις χαμένες ευκαιρίες των Λούκας και Μαντούρο που θα μπορούσαν να δώσουν προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς, αφού ο «δικέφαλος» έμεινε με δέκα παίκτες και είδε τους Λουζιτανούς να παίρνουν προβάδισμα με ένα εξαιρετικής ομορφιάς χτύπημα φάουλ του Νίκο Γκαϊτάν.

Η Μπενφίκα από την πλευρά της, πήρε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα τη νίκη, αφού διαχειρίστηκε το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα με εξαιρετικό τρόπο. Διατήρησε τον ρυθμό σε επίπεδα που την… βόλευαν, έψαξε τις φάσεις από την ποιότητα του Καρντόσο και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών της μεσοεπιθετικής γραμμής και δεν… αγχώθηκε από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σε δυο-τρεις περιπτώσεις άγγιξε το γκολ που θα έδινε εντελώς άλλη τροπή στο ματς. Δείγμα, του ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» έδειχνε να μην έχει… πιστέψει αρκετά στο «θαύμα» της ανατροπής, με το πρώτο γκολ των «αετών της Λισαβόνας» να… αποδιοργανώνει πλήρως τα πράγματα ακόμα και στον πάγκο της ελληνικής ομάδας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Στέφενς έκανε… αλλαγή στην αλλαγή τον Στοχ, που πέρασε στο ημίχρονο αντί του Ολίσε, βάζοντας τον Νίνη περίπου ένα τέταρτο πριν το τέλος, ενώ έχοντας χάσει επί της ουσίας την πρόκριση έβαλε στο ματς Τζαβέλλα και Βούκιτς, χωρίς ιδιαίτερη χρησιμότητα. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε στο καλό του διάστημα να πετύχει το γκολ και να αλλάξει τη μοίρα του ματς, με τη Μπενφίκα μοιραία να παίρνει τη νίκη με… περίπατο (3-0) και να προκρίνεται στους «16» του EuropaLeague. Τα γκολ των Λουζιτανών ήρθαν στο 70’ με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκαϊτάν, και στο δίλεπτο… του τρόμου (78’-79’), με το πέναλτι του Λίμα και το πλασέ του Μάρκοβιτς.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και μπροστά του έχει μόνο τις εγχώριες διοργανώσεις, όπου καλείται να πάρει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και να εξασφαλίσει την παρουσία του στα προκριματικά του επόμενου ChampionsLeague, αλλά και να διεκδικήσει ως το τέλος την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπενφίκα : Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο, Γκόμες, Αμορίμ, Σάλβιο (60′ Μάρκοβιτς), Γκαϊτάν, Τζούριτσιτς (79′ Τζούριτσιτς), Καρντόσο (60′ Λίμα).

ΠΑΟΚ : Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ, Ολίσε (46′ Στοχ) (83′ Νίνης), Λούκας (74′ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected