Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Κύπελλα ΕΠΣ – Οι κυπελλούχοι σε Άρτα, Λάρισα και Πιερία

κυπελλο ερασιτεχνώνΤρεις ακόμη ενώσεις ανέδειξαν τους Κυπελλούχους αυτό το Σαββατοκύριακο. Ας δούμε αναλυτικά τις αναμετρήσεις :

ΕΠΣ Άρτας

Στα χέρια της Δόξας Άρτας κατέληξε το Κύπελλο Άρτας, καθώς στον τελικό επικράτησε με 3-2 της Αναγέννησης στις Κεραμάτες.

Η Αναγέννηση προηγήθηκε 2-1 στο ημίχρονο και έτσι πορευόταν το παιχνίδι, αλλά στο φινάλε, η Δόξα με γκολ στο 90’ και τις καθυστερήσεις, επικράτησε τελικά 3-2, παίρνοντας το τρόπαιο.

ΕΠΣ Θεσσαλίας

Κυπελλούχος Θεσσαλίας για δεύτερη συνεχή χρονιά αναδείχτηκε ο Πύρασος, καθώς επικράτησε 5-4 στα πέναλτι του Θησέα Αγριάς, με την κανονική διάρκεια να λήγει 1-1.

Ο τελικός έγινε παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό, που παρακολούθησαν έναν συναρπαστικό τελικό. Ο Πύρασος ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και  στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έκανε το 1-0 με πλασέ του Πλακαρού. Ο Θησέας στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 73’ ο Σιώμος με κεφαλιά ισοφάισε σε 1-1. Παρά τις φάσεις και των δύο ομάδων δεν σημειώθηκε άλλο γκολ ως το τέλος του 90λεπτου, αλλά ούτε και στην παράταση.

Ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι κι εκεί ο Πύρασος αποδείχτηκε πιο ψύχραιμος, ευστοχώντας και στα πέντε, ενώ ο Θησέας μόνο στα τέσσερα.

Η σειρά των πέναλτι: Στεφανής 1-0, Κοτζαθανάσης 1-1, Μπασδάνης 2-1, Κόρδα (έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ), Βαγγελάκος 3-1, Καράτσαλος 3-2, Δενελάβας 4-2, Λάππας 4-3, Χάνος 5-3.

Πύρασος: Βαν ντε Γουίχε, Παρασκευόπουλος, Αποστολίδης, Κοντοβάς (68’ Πάσιος), Κυριάκος (10’ Γκάγκας), Μπασδάνης, Χάνος, Βαγγελάκος, Μίλτος, Λιάρος (74’ Στεφανής), Δενελάβας.

Θησέας: Πλακαρός, Καράτσαλος, Μυλωνάς (68’ Αγγελής), Οικονόμου (46’ Καρανικολάου), Λάππας, Βαχαρέλης (58’ Μούτος), Κόρμπας, Κοτζαθανάσης, Σιώμος, Κόρδα, Ρενάτο.

ΕΠΣ Πιερίας

Τελικός για γερά νεύρα έγινε στην ΕΠΣ Πιερίας, όπου η Αναγέννηση Σφενδάμης, λύγισε στις καθυστερήσεις την αντίσταση της Καρίτσας και επικράτησε 1-0, κατακτώντας το τρόπαιο.

Στο στάδιο «Πύρρος Δήμας» του Λιτοχώρου, μπροστά σε 1200 φιλάθλους και των δύο αντιπάλων, έγινε δραματικό παιχνίδι, με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων και πολλές συγκινήσεις. Σφενδάμη και Καρίτσα πάλεψαν για το τρόπαιο μέχρι το τέλος μέσα στην καταρρακτώδη βροχή και με αρκετή ομίχλη. Στο πρώτο μέρος η Αναγέννηση έδειχνε να «πατά» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισε τις εντυπώσεις. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους η Καρίτσα έμεινε με δέκα παίκτες (αποβλήθηκε ο Μπέης, για αντιαθλητική ενέργεια), ωστόσο κέρδισε πέναλτι στην αρχή της δευτέρου μέρους.

Στο 48’ ο Γιαζιτζόγλου ανατράπηκε από τον Συμεωνίδη και η Καρίτσα κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο Μπουντογιάννης, όμως με εντυπωσιακή απόκρουση ο Σαρρής κράτησε ανέπαφη την εστία του Το φινάλε του τελικού ήταν δραματικό, καθώς η Καρίτσα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία και στο επόμενο λεπτό η Σφενδάμη σημείωσε το «χρυσό» γκολ, που την έκανε κυπελλούχο, για πρώτη φορά στην ιστορία της! Στο 90+2΄’ ο Καραγιάννης από αριστερά τροφοδότησε τον Γιώργο Τσοκάνη, που με πλασέ, χάρισε το κύπελλο στη Σφενδάμη.

Πολύ καλή η διαιτησία του Λάμπρου Παπαργυρίου (Νίκος Καραϊσαρίδης, Παντελής Κύφος), τέταρτος διαιτητής ο Τάσος Ασλανίδης.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΣΑΡΡΗΣ: MVP της αναμέτρησης, μετά από ψηφοφορία, αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της Σφενδάμης, Αχιλλέας Σαρρής, τον οποίο βράβευσε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου.

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Την απονομή στην κυπελλούχο Σφενδάμη έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας, Δημήτρης Ελευθεριάδης, στη φιναλίστ Καρίτσα ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος και κυπέλλου, Νίκος Καλαμπάκας. Την απονομή στους διαιτητές έκαναν από την οι Κώστας Καρέκλας (πρόεδρος επιτροπής διαιτησίας) και Στέργιος Μπουσνάκης (σύμβουλος της ΕΠΣ).

ΤΕΛΙΚΟΣ-ΓΙΟΡΤΗ: Πριν από το παιχνίδι, έγιναν ορισμένες βραβεύσεις. Συγκεκριμένα, τιμήθηκε από τη Σφενδάμη ο παλιός τερματοφύλακας της ομάδας, αλλά και του Πιερικού, της Καστοριάς κι άλλων ομάδων, Στάθης Παρουσιάδης (την απονομή έκανε ο αντιπρόεδρος της Αναγέννησης, Δημήτρης Τσαμασιώτης). Η Καρίτσα τίμησε τον Γιώργο Τόκα (ο γνωστός «Τόπης»), για την 30ετή προσφορά του ως παίκτης-προπονητής, αλλά και στα διοικητικά δρώμενα (την απονομή έκαναν τρεις παράγοντες της Καρίτσας, ο Πέτρος Κιάφας, που είναι και αντιδήμαρχος, ο Στέργιος Τόκας και ο Δημήτρης Πασχάλης). Επίσης, η ΕΠΣ Πιερίας, μέσω του προέδρου, Δημήτρη Ελευθεριάδη, τίμησε τον ερευνητή, κλινικό-αθλητικό ψυχολόγο και διευθυντή του ΚΕΨΑ, Αναστάσιο Σταλίκα. Ακόμα, ξεχωριστή εικόνα στη γιορτή έδωσαν με τις εξαιρετικές φιγούρες τους τα χορευτικά συγκροτήματα, ο Ποντιακός λαογραφικός σύλλογος Σφενδάμης «Πυρρίχειος» με τη χοροδιδάσκαλο Μόρφη Σιαμλίδου και ο Αγροτικός εκπολιτιστικός σύλλογος Καρίτσας «Ο Όλυμπος».

Αναγέννηση Σφενδάμης: Σαρρής, Δ. Μαυρίδης, Καραγιάννης, Ι. Σιδηρόπουλος (52’ Α. Συμεωνίδης), Ηλ. Συμεωνίδης, Ι. Μαυρίδης, Νατσίδης, Γρηγοριάδης (64’ Μαυρομάτης), Τσοκάνης, Κ. Σιδηρόπουλος, Ζαπουνίδης (70’ Πίττης)

ΑΕ Καρίτσας : Ζησιός, Μπουντογιάννης, Κουλιανόπουλος (46’ Γκολέμας), Αετός, Παρλάντζας, Τσιλιμίγκας, Γιαζιτζόγλου, Μπέης, Παπακώστας (46’ Περδίκης), Καμπεριδης, Παπαστεργίου (80’ Κωτούλης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected