Κατηγορίες
Αθλήματα

Βριλλητός 2014 – Και εθνικές ομάδες στη γιορτή!

MASKOTΗ Οργανωτική Επιτροπή του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» με χαρά ανακοινώνει τις πέντε τελευταίες ομάδες που θα συμμετέχουν στο 2ο διεθνές τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2014», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 11-16 Απριλίου στη Βέροια με την στήριξη της ΟΧΕ και του Δήμου Βέροιας. Πρόκειται για την Εθνική Ισραήλ που θα δώσει το παρόν με δύο ομάδες, την Εθνική Μάλτας, την Σεν Ραφαέλ (Saint-Raphael) από την Γαλλία και την Ρούνταρ (HC Rudar) από το Μαυροβούνιο.

Έτσι συμπληρώθηκαν οι 16 ομάδες (8 ελληνικές και 8 ξένες) του τουρνουά από 7 διαφορετικές χώρες, οι οποίες είναι οι: Φίλιππος Βέροιας, ΠΑΟΚ, ΕΣΝ Βριλησσίων, Φοίβος Συκεών, Πανιώνιος, Κωνσταντινουπολίτες Πυλαίας, Δράμα 1986, Φαίακας Κέρκυρας και Παρτίζαν, Νόβι Βελιγραδίου (Σερβία), Κροάσια Ζάγκρεμπ (Κροατία), Εθνική Ισραήλ 1, Εθνική Ισραήλ 2, Εθνική Μάλτας, Σεν Ραφαέλ (Γαλλία), Ρούνταρ (Μαυροβούνιο).

Η παγκόσμια δύναμη στον «ΒΡΙΛΗΤΤΟ»

Η μεγαλύτερη σχολή χάντμπολ στον κόσμο η Γαλλική θα εκπροσωπηθεί στον «ΒΡΙΛΗΤΤΟ» από την Σεν Ραφαέλ. Μία από τις καλύτερες ομάδες και ανερχόμενες δυνάμεις του Γαλλικού πρωταθλήματος που την περίοδο 2011-2012 κατέλαβε την 3η θέση και κέρδισε μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα προκριματικά της διοργάνωσης νίκησε την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Αμβούργου, την οποία παραλίγο να αποκλείσει! Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας της Γαλλικής λίγκας και μόλις 3 βαθμούς διαφορά από την πρώτη τριάδα. Ιδιαίτερη αίγλη στο τουρνουά δίνει η συμμετοχή δύο Εθνικών συγκροτημάτων, του Ισραήλ και της Μάλτας. Το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια έχει ραγδαία ανάπτυξη στο άθλημα, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στα παιχνίδια της Εθνικής Ανδρών με την Ελλάδα στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα είχε μία νίκη και μία ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια και η πρόκριση στην επόμενη φάση κρίθηκε πραγματικά την τελευταία στιγμή, αφού οι Ισραηλίτες κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους, αλλά έχασαν από την Ολλανδία. Τέλος η Ρούνταρ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες του Μαυροβουνίου, που κάθε χρόνο διεκδικούν τους εγχώριους τίτλους. Από τα τμήματα υποδομής της ομάδας ξεκίνησε την καριέρα του ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του χάντμπολ όλων των εποχών ο Νέναντ Περούνισιτς.

Εκ του γραφείου Τύπου
vrilittospressoffice@gmail.com
vrilittoshandball@gmail.com www.vrilittos.gr

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected