Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Εθνική Ελλάδος – Ένας μισθός για την Κεφαλλονιά!

0f9bcb888687296594f5788473717d1c_LΣε μια κίνηση ανθρωπιάς προχώρησαν οι παίκτες της Εθνικής ομάδας, που αποφάσισαν να διαθέσουν τον μισθό του μήνα Νοεμβρίου στην επισκευή του Γηροκομείου Ληξουρίου.

Οι 23 που ήταν στην αποστολή για τα παιχνίδια μπαράζ με τη Ρουμανία, μας κάνουν υπερήφανους και μια ακόμη φορά, εκτός από την πρόκριση που εξασφάλισαν για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς αποφάσισαν να ενισχύσουν οικονομικά το ίδρυμα της Κεφαλονιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εμείς, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών, συνεπείς στη δέσμευσή μας για έμπρακτη συμπαράσταση στους πληγέντες από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς κατοίκους της δοκιμαζόμενης Κεφαλλονιάς, επιθυμούμε να δημοσιοποιήσουμε την απόφασή μας για την οικονομική ενίσχυση ενός ιδρύματος του νησιού.

Οι 23 από εμάς που συμμετείχαμε στην αποστολή για τους αγώνες μπαράζ με την Ρουμανία, αποφασίσαμε να διαθέσουμε τους μισθούς μας του μηνός Νοεμβρίου για την επισκευή του Γηροκομείου Ληξουρίου.

Η συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων υπέστη σοβαρές ζημιές από τις φυσικές καταστροφές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και πληροφορηθήκαμε ότι οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν προσωρινά σε άλλη εγκατάσταση. Η σκέψη 36 ανθρώπων τρίτης ηλικίας να ξεσπιτώνονται, μας συγκλονίζει ειλικρινά και μας υποχρεώνει να τους προσφέρουμε χείρα βοηθείας, έτσι ώστε να μπορέσουν και πάλι να ζήσουν υπό ανθρώπινες συνθήκες.

Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι με την προσφορά μας θα βοηθήσουμε άμεσα στην επισκευή του κτιρίου του Γηροκομείου Ληξουρίου και στην επιστροφή των συνανθρώπων μας στην εστία τους.

ΛΙΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Το Γηροκομείο Ληξουρίου ιδρύθηκε το 1914 από τον γιατρό Βικέντιο Χαριτάτου, έναν άνθρωπο με ευγενή και φιλάνθρωπα αισθήματα, που αφιέρωσε τη ζωή του στην αφιλοκερδή προσφορά προς τους φτωχούς και ανήμπορους συμπολίτες του.

Εκτός της περίθαλψης και της παροχής βοήθειας στους μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας, το Γηροκομείο Ληξουρίου επί σειρά ετών πρόσφερε βοήθεια και στέγη και σε ορφανά νήπια και παιδιά, τα οποία όταν συμπλήρωναν την κατάλληλη ηλικία ή πήγαιναν στο δημοτικό σχολείο ή στην Βαλλιάνειο Επαγγελματική  Σχολή στο τμήμα Υφαντουργίας κατά προτίμηση τα  κορίτσια και στο τμήμα Ξυλουργικών τα αγόρια έτσι ώστε να αποκτήσουν ένα ευπρεπές βιοποριστικό επάγγελμα.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected