Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Για ποιους χτυπά η καμπάνα…;

stock-photo-risk-concept-sign-question-on-bear-trap-91608857Απομένει ένας μήνας ακριβώς για τη λήξη και της φετινής αγωνιστικής χρονιάς για την Α1 Ερασιτεχνική και πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, αρκετές είναι οι ομάδες που εμπλέκονται σε σενάρια υποβιβασμού αλλά και αρκετές που θα αποτελέσουν τους ρυθμιστές στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Και ενώ στην κορυφή τα πράγματα έχουν ουσιαστικά ξεκαθαρίσει (ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας χρειάζεται πέντε βαθμούς για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο), στην ουρά η κατάσταση περιπλέκεται αρκετά, ειδικά από τη στιγμή που εκτός των τριών θέσεων που εκ των πραγμάτων οδηγούν στην Α2 Ερασιτεχνική (θα τις αντικαταστήσουν οι ΑΣ Ειρηνούπολης, ΓΑΣ Ροδοχωρίου, Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας και ΠΑΟΚ Κουλούρας), θα πρέπει να αναμένουμε τις εξελίξεις τόσο στα μπαράζ ανόδου του πρωταθλητή όσο και το αν υποβιβαστεί κάποια εκ  των τριών εκπροσώπων μας από τη Γ Εθνική.

Ποιοι θα αποφύγουν τον…ανεμοστρόβιλο;

ΑΕ Αλεξάνδρειας, Νέα Γενεά Νικομήδειας και Νηρέας Βέροιας είναι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που αποχαιρετούν την κατηγορία και υποβιβάζονται στην Α2 (εφόσον βέβαια ο πρωταθλητής κερδίσει τελικά την άνοδο). Στη 13η θέση είναι αυτή τη στιγμή ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου και η απόσταση που τον χωρίζει από τον Αχιλλέα Νεοκάστρου είναι στους πέντε βαθμούς.

Απομένουν πέντε ακόμη αγωνιστικές και οι ομάδες που κινδυνεύουν μαθηματικά είναι από την 8η θέση και κάτω, ωστόσο Άτλας Ζερβοχωρίου και Εθνικός Κλειδιού θέλουν δύο και τρεις βαθμούς αντίστοιχα για να εξασφαλίσουν οριστικά την παραμονή (εφόσον βέβαια υποβιβαστούν τελικά οι τέσσερις τελευταίοι). Ας δούμε το πρόγραμμα των ομάδων που κινδυνεύουν και μαθηματικά :

Άτλας Ζερβοχωρίου (8η θέση, 38 βαθμούς)

(Νεόκαστρο εκτός, Τρίκαλα εντός, Μέση εκτός, ΠΑΟΚ Αλεξ. εντός, Σκυλίτσι εκτός)

Εθνικός Κλειδιού (9η θέση, 37 βαθμούς)

(Μελίκη εκτός, Χαρίεσσα εκτός, Αχιλλέας Ν. εντός, Νηρέας εκτός, ΑΕ Αλεξάνδρειας +3)

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου (10η θέση, 34 βαθμούς)

(Μέση εκτός, ΠΑΟΚ Αλεξ. εντός, Χαρίεσσα εντός, Διαβατός εκτός, Ζερβοχώρι εντός)

Φίλιππος Μέσης (11η θέση, 32 βαθμούς)

(Σκυλίτσι εντός, Διαβατός εκτός, Ζερβοχώρι εντός, Καψόχωρας εκτός, Άγιος Γεώργιος εντός)

Αχιλλέας Νεοκάστρου (12η, 30 βαθμούς)

(Ζερβοχώρι εντός, Καψόχωρα εκτός, Άγιος Γεώργιος εκτός, Νικομήδεια εντός, Μελίκη εκτός)

Απόλλων Αγίου Γεωργίου (13η, 25 βαθμούς)

(Νηρέας εντός, Αλεξάνδρεια +3, Νεόκαστρο εντός, Τρίκαλα εντός, Μέση εκτός)

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε, τα παιχνίδια που ακολουθούν μπορούν να χαρακτηριστούν ως επί τω πλείστον…φωτιά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κατάληξη, ειδικά από τη στιγμή που αρκετές είναι οι αναμετρήσεις ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη. Εμείς ευχόμαστε (δίκην θεάματος…) το ενδιαφέρον να παραμείνει αμείωτο μέχρι τέλους και να παρακολουθήσουμε παιχνίδια χωρίς ακρότητες και παρατράγουδα…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected