Κατηγορίες
Super League 1

Ολυμπιακός – Πανηγυρίζει το 41ο πρωτάθλημα!

f4e66cd4f624a88a4b5d23a28e3039e3_LΟ Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό και κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα το οποίο είναι και το 41ο στην ιστορία του.

Στο τρίτο… ματς μπολ, τα κατάφερε ο Ολυμπιακός. Μετά τις ήττες από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα ευκαιρία για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα αρκετές αγωνιστικές πριν τελειώσει ο «μαραθώνιος». Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς με το 1-0 κόντρα στον Πανθρακικό, εξασφάλισαν μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή και πλέον συγκεντρώνονται στη μεγαλύτερη πρόκληση της σεζόν, η οποία δεν είναι άλλη από τον επαναληπτικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία την Τετάρτη.

Ο Μίτσελ έδωσε «ανάσες» στους Σαλίνο και Μανωλά, ενώ εκτός ήταν λόγω τραυματισμών και οι Σιόβας, Ιμπαγάσα. Παράλληλα, δεν αγωνίστηκαν οι Μαρκάνο και Σαβιόλα καθώς προτιμήθηκε να μην ρισκάρουν ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού με τους «κόκκινους διαβόλους». Οι εν λόγω απουσίες, όπως κι αυτή του Ολαϊτάν που επέστρεψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά την περιπέτεια υγείας που πέρασε από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μετά, δεν επηρέασαν την ομάδα του Ισπανού προπονητή.

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα ήταν αφεντικό της αναμέτρησης, ο Πανθρακικός των πολλών απουσιών και της έλειψης… κινήτρου, αφού έχει εξασφαλίσει την παραμονή, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και το γκολ έδειχνε πως θα είναι θέμα χρόνου για τους Πειραιώτες. Το μόνο άσχημο της βραδιάς, ήταν το γεγονός ότι το «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν άδειο λόγω τιμωρίας, εξαιτίας των όσων συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έτσι, οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πρέπει να περιμένουν τα επόμενα εντός για να αποθεώσουν την ομάδα τους για το 41ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Με την ομάδα της Κομοτηνής να μην… ξεμυτίζει καθόλου, ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφτιαξε καταστάσεις μπροστά στην εστία του νεαρού Αθανασιάδη ο οποίος είχε καλή απόδοση, και κατάφερε τελικά να βρει το γκολ στο 35’ με τον Νέλσον Βαλντέζ. Ήταν μια εκτέλεση φάουλ του Τσόρι, με τον Παραγουανό να είναι οριακά σε θέση οφσάιντ και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού με προβολή. Το έργο των φιλοξενούμενων, έγινε ακόμα πιο δύσκολο από τη στιγμή που αποβλήθηκε στο 41’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σαρακατσάνος.

Στη συνέχεια, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα και να «τελειώσει» το ματς για να πάρει «ανάσες» ενόψει Τετάρτης, αλλά δεν τα κατάφερε ελέω Αθανασιάδη που έκανε μεγάλες αποκρούσεις αλλά και του δοκαριού του που σταμάτησε τον Τσόρι. Εν τέλει, οι Πειραιώτες κατάφεραν στο 90’ να πετύχουν δεύτερο τέρμα, αφού ο Κάμπελ έπεσε στην περιοχή και ο διαιτητής Κύζας καταλόγισε πέναλτι, με τον Φουστέρ να το εκτελεί εύστοχα.

Με το σφύριγμα της λήξης, στον Ολυμπιακό πανηγυρίζουν πλέον το πρωτάθλημα αλλά και συγκεντρώνονται… απόλυτα στη μεγάλη πρόκληση της Τετάρτης. Εξάλλου, η κατάκτηση του τίτλου είχε «τελειώσει» και απέμενε το μαθηματικό σκέλος που «σφραγίστηκε» απόψε. Έτσι, ο Ολυμπιακός καλείται να ολοκληρώσει την υπέρβαση απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να κάνει ακόμα πιο επιτυχημένη τη χρονιά του, έχοντας και τον στόχο του Κυπέλλου πάντα στα υπόψη…

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Τόρες, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρες (58′ Φουστέρ), Ντομίνγκες (72′ Στσέποβιτς), Βαλντές (72′ Μασάντο).

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Ντιόγκο, Χασομέρης, Έμποου, Μολίνα (59′ Λαδάκης), Μπαϊκαρά, Χρήστου (67′ Μακρδημήτρης), Καθάριος (82′ Σδράβος-Ρίζος), Ρομέου, Μπεν Σαμπάτ, Σαρακατσάνος.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected