Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Νηρέας Βέροιας 3-3

Ένα ματς “γκραν-γκινιόλ” αλλά και παράλληλα…τρελό παρακολούθησαν οι ελάχιστοι φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό γήπεδο του Αγίου Γεωργίου. Ο Απόλλων “κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα” και με την σημερινή ισοπαλία κόντρα στον εξαιρετικό Νηρέα, “καρφώθηκε” στην 13η θέση και έχασε την επαφή με τις ομάδες που προπορεύονται. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Γερμανού Σιαφαρίκα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και έδωσε τη δική της μάχη στον αγωνιστικό χώρο, παρά το γεγονός πως δεν είχε ουσιαστικό κίνητρο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι “πράσινοι” φανέρωσαν για ακόμη ένα παιχνίδι τις αδυναμίες που παρουσιάζουν τη φετινή περίοδο και τα ομολογουμένως βρήκαν…σκούρα απέναντι στους ταχύτατους παίκτες των φιλοξενούμενων. Ωστόσο κατάφεραν στο τέλος να αντιδράσουν και παρά το γεγονός πως ο Νηρέας πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα, έφτασε στην ισοφάριση και στο τέλος θα μπορούσε να πετύχει και τη μεγάλη ανατροπή.

Το πρώτο μέρος ήταν μέτριο ποιοτικά και οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε παιχνίδι κέντρου και πολλές μονομαχίες. Ο Απόλλων ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και παρά τη σφιχτή άμυνα των φιλοξενούμενων σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις βγήκε με αξιώσεις στα καρέ του Σαφαρίκα. Αρχικά ο Ορφανίδης δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον νεαρό πορτιέρο του Νηρέα και λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Καρυπίδη να αστοχήσει από κοντά.

Την ίδια ώρα, οι αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων ήταν πολύ επικίνδυνες και σε μία από αυτές, ο Χρήστος Αντωνίου έκανε την ασίστ στον Κώστα Κατόγλου και ο νεοαποκτηθέντας παίκτης από το Μακροχώρι, με εύστοχο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Ο Νηρέας αιφνιδίασε και πάλι τους “πράσινους” και στο 47′ πήρε σημαντικό προβάδισμα στο σκορ με “δράστη” τον Τσολακίδη που με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-2. Στη συνέχεια, ο Απόλλων πήρε περισσότερα ρίσκο όπως ήταν φυσιολογικό, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και με συνεχή πίεση δημιούργησε αρκετά προβλήματα στα μετόπισθεν των “κόκκινων”.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη για τους γηπεδούχους, με πιο σημαντικές την διπλή απόκρουση του Σαφαρίκα σε ισάριθμα σουτ του Σάκη Παπαδίνα αλλά και την απομάκρυνση της μπάλας από τον Δημούλτση προ της γραμμής, σε σουτ που επιχείρησε και πάλι ο παίκτης – προπονητής των γηπεδούχων.

Το πολυπόθητο γκολ για τους “πράσινους” ήρθε τελικά στο 72′, με εντυπωσιακή ενέργεια του Νίκου Τσιότσιου (μπήκε ως αλλαγή αν και τραυματίας) ο οποίος από πολύ πλάγια νίκησε τον Σαφαρίκα για το 1-2. Η πίεση συνεχίστηκε από τους παίκτες του Απόλλωνα, ωστόσο ακολούθησε και νέα ψυχρολουσία καθώς και πάλι ο Κατόγλου (μετά από εξαιρετική ασίστ του Αντωνίου στην αντεπίθεση έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (76′).

Εντούτοις, οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και δύο λεπτά αργότερα κατάφεραν να μειώσουν το σκορ με το παρθενικό γκολ του Δημήτρη Μπαξεβάνη του Γεωργίου, που είχε περάσει ως αλλαγή νωρίτερα στη θέση του Πήκου. Το γκολ αυτό έδωσε νέες ελπίδες στους”πράσινους”, που συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 88′, με τέρμα που σημείωσε ο Τραϊανός Μουχτάρης μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπυριδωνίδη.

Μάλιστα ο Απόλλων είχε δύο πολύ καλές στιγμές στα υπόλοιπα λεπτά, αλλά οι Παπαδίνας και Μουχτάρης δεν κατάφεραν να πετύχουν την ολική ανατροπή και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της συνάντησης βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς.

Συνθέσεις

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Σίμος, Μπαξεβάνης Δ.Ν. (70′ Δεβετζίδης), Παπαδίνας Α., Μιχαηλίδης, Καρυπίδης (60′ Τσιότσιος), Ορφανίδης, Τσουλχάι, Μουχτάρης, Πήκος (46′ Μπαξεβάνης Δ.Γ.), Σπυριδωνίδης, Παπαδίνας Σ.

Νηρέας Βέροιας : Σαφαρίκας, Δημούλτσης, Τσολακίδης, Χειμωνίδης, Τσιότρας, Κακαβέλας, Στυλίδης, Αντωνίου, Κωτσόπουλος (75′ Πατσιαβούρας), Τσιολάκης, Κατόγλου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected