Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ολυμπιακός – Ποια είναι τα πραγματικά κέρδη από την Ευρωπαϊκή πορεία;

fbc9aa9216f024ecdebbf7ba45b58d66_LΗ φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακή και σταμάτησε στο «Ολντ Τράφορντ», με τους «ερυθρόλευκους» να αποκομίζουν πολλές εμπειρίες αλλά και σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Το βασικό κέρδος για την ομάδα του Μίτσελ ήταν πως μέσα από τις φετινές της επιτυχίες στο Champions League αρχίζει να «χτίζει» έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο την ευρωπαϊκή καταξίωση και σεζόν όπως η φετινή του δίνουν εμπειρίες και παραστάσεις για να καταφέρει τα επόμενα χρόνια να κάνει το βήμα παραπάνω. Ένα βήμα παραπάνω που φέτος το… άγγιξε νικώντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, «λύγισε» στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ» από το χατ τρικ του Φαν Πέρσι κι έτσι η πορεία σταμάτησε στη φάση των «16».

Πέρα από τα κέρδη στο αγωνιστικό επίπεδο, όμως, ο Ολυμπιακός έχει και… χειροπιαστά οφέλη από τη φετινή του ευρωπαϊκή παρουσία. Οι «ερυθρόλευκοι» θα βάλουν στα ταμεία τους ένα ποσό κοντά στα 25 εκατ. ευρώ, από τα μπόνους της UEFA και τις εισπράξεις εισιτηρίων στα παιχνίδια που έγιναν στο Φάληρο! Αν αναλογιστεί κανείς και την εποχή στην οποία ζούμε και την κατάσταση στην Ελλάδα, το ποσό μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι για τους «ερυθρόλευκους»!

Πως αναλύονται τα χρήματα αυτά για τον Ολυμπιακό; Αρχικά οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με «σίγουρα» τα 8,6 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους. Οι νίκες και οι ισοπαλίες της ομάδας στα έξι ματς των ομίλων, της έδωσαν 3,5 εκατ. ευρώ ενώ η πρόκριση στους «16» έφερε άλλα τόσα χρήματα ως μπόνους. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» καρπώθηκαν 11,6 εκατ. ευρώ από το market pool της UEFA, αλλά και τα χρήματα από τη νίκη επί της Γιουνάιτεντ στο πρώτο παιχνίδι όπως κι αυτά από τις εισπράξεις στους εντός έδρας αγώνες. Έτσι, το ποσό ανέρχεται πάνω από τα 25 εκατ. ευρώ!

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected