Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 2-1

DSCN8477Ένα από τα πλέον δυνατά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος παρακολουθήσαμε σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο του Παλαιού Σκυλιτσίου. Η ομάδα του Άρη απέδειξε για ακόμη μία φορά πως αποτελεί μία από τις πιο σκληροτράχηλες στην κατηγορία και παρά το γεγονός πως αντιμετώπιζε τον βέβαιο πρωταθλητή, έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα κατακτώντας στο τέλος τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Παρουσία 100 περίπου θεατών, που στην πλειοψηφία τους ήταν φίλοι των “κιτρίνων”, η αναμέτρηση είχε εξ αρχής μονόπλευρο ενδιαφέρον, δεδομένου της κρισιμότητας για τον γηπεδούχο Άρη. Από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Σάκη Παγγούρα αναζητούσε μόλις δύο βαθμούς για να κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, ωστόσο η στέψη πήρε αναβολή για τις επόμενες αγωνιστικές.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η διακοπή του εντυπωσιακού πραγματικά αήττητου σερί του Σάκη Παγγούρα, που σταμάτησε στα 106 παιχνίδια πρωταθλήματος ενώ “έσπασε” και το αήττητο του ΠΑΟΚ στη φετινή χρονιά μετρώντας 24 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στα ευχάριστα, η επιστροφή του Λευτέρη Κίτσα του Π. μετά από 8μηνη αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους και την επιτυχή επέμβαση στους χιαστούς.

Όσον αφορά την ομάδα του Γιάννη Νούσιου, μόνο θετικά στοιχεία μπορεί κανείς να αναφέρει… Ένας σύλλογος που είναι νεοφώτιστος και ουσιαστικά…πρωτάρης στην κατηγορία (τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην Α1 πριν από 16 χρόνια), παρουσιάζει εξαιρετικά στοιχεία συνοχής και ομαδικότητας. Και σήμερα κατάφεραν με σφιχτή αμυντική λειτουργία και με έξυπνη τακτική, να “κλειδώσουν” τα επιθετικά ατού του ΠΑΟΚ και με αιχμή του δόρατος τον εντυπωσιακό Σωτήρη Παπαδόπουλο (δείτε αργότερα τις δηλώσεις του στην κάμερα) κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη, που ουσιαστικά τους ανανεώνει την παρουσία τους στην Α1 και τη νέα χρονιά.

Από την άλλη πλευρά, οι “ασπρόμαυροι” με την απόδοση τους θύμισαν σε μεγάλο βαθμό τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕ Καψόχωρας και παρά την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, προδόθηκαν από πολλά αμυντικά λάθη αλλά και από την αδυναμία στην τελική προσπάθεια. Ωστόσο, χρειάζεται άμεση ανασύνταξη και περισυλλογή, καθώς σε 1.5 μήνα η ομάδα θα οδηγηθεί στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου και όπως διαβάσατε σχετικά στο ρεπορτάζ του Imathia Sports News, οι υποψήφιοι αντίπαλοι μόνο αμελητέοι δεν είναι…

Το φιλμ του αγώνα

10′ ΓΚΟΛ! Γέμισμα του Κουτσιάδη από το χώρο της άμυνας με στόχο τον Σωτήρη Παπαδόπουλο, ο Μουρατίδης φαίνεται πως ελέγχει τη φάση, όμως ο υψηλόσωμος επιθετικός του Άρη παίρνει την εσωτερική και με δυνατό σουτ στέλνει τη μπάλα στο “παραθυράκι” της εστίας του Θεοδώρου (1-0).

18′ ΓΚΟΛ! Πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Γιώργου Κίτσα στον άξονα, “ζυγίζει” το πόδι του από το ύψος της περιοχής και με δυνατό σουτ στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μυλωνά (1-1)

33′ Παράλληλη σέντρα του Πατατούκα από δεξιά, ο Σπύρος Κίτσας απέναντι από τον Μυλωνά, βρίσκει όμως αέρα και απομακρύνουν οι αμυντικοί.

34′ Εκτέλεση κόρνερ του Αναστασόπουλου, ο Κουτσιάδης στην πορεία της μπάλας, χωρίς όμως να ανησυχήσει ο Θεοδώρου.

35′ Σουτ του Γιώργου Κίτσα από το ύψος της περιοχής. αποκρούει ο Μυλωνάς.

50′ Σουτ του Γιώργου Κίτσα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα ψηλά άουτ.

52′ Εκτέλεση φάουλ του Ζαχαριουδάκη, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μυλωνά που ελέγχει την πορεία της μπάλας.

57′ Ατομική ενέργεια του Ζαχαριουδάκη στον άξονα, πάσα στον Γιώργο Κίτσα προλαβαίνει την κατάλληλη στιγμή ο Κουτσιάδης και με προβολή απομακρύνει.

60′ Εκτέλεση πλαγίου από τον Λευτέρη Κίτσα του Δ., λάθος γύρισμα του Πολυζόπουλου με κεφαλιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Κώστας Κίτσας με προβολή στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

64′ Σέντρα του Λευτέρη Κίτσα του Π., επικρατεί σύγχυση στην άμυνα, επωφελείται ο Κώστας Κίτσας το σουτ όμως που επιχειρεί μπλοκάρει ο Μυλωνάς.

65′ Εκτέλεση κόρνερ του Γιώργου Κίτσα από δεξιά, πρώτη κεφαλιά του Λευτέρη Κίτσα του Π. στο ύψος του πέναλτι, δεύτερη από τον Κώστα Κίτσα πάνω στη γραμμή απομακρύνει ο Τσίπης.

66′ Πάσα του Αναστασόπουλου στον Σωτήρη Παπαδόπουλο, ωραία κίνηση του τελευταίου από δεξιά, σουτ με δύναμη, αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Θεοδώρου.

66′ Διπλή εντυπωσιακή απόκρουση του Μυλωνά, αρχικά σε σουτ του Ζωγράφου και στη συνέχεια του Κώστα Κίτσα.

72′ Κίτρινη κάρτα Πατρίκας, Γρηγόρης Μωραϊτης για διαμαρτυρία.

74′ Εκτέλεση φάουλ του Παναγιώτη Κίτσα, λίγο άουτ.

83′ Σουτ του Τσίπη στην αντεπίθεση, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδώρου.

84′ Κίτρινη κάρτα Κίτσας Λ.Π.

86′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Κάθετη πάσα του Ζωγράφου στον αμαρκάριστο Κώστα Κίτσα στο ύψος του πέναλτι, αυτός αντί να σουτάρει κάνει πάσα αριστερά στον αδερφό του Γιώργο, απομακρύνουν όμως οι αμυντικοί που βρέθηκαν στην πορεία της μπάλας.

87′ ΓΚΟΛ! Λάθος γύρισμα του Μουρατίδη, ο Σωτήρης Παπαδόπουλος βγαίνει τετ-α-τετ με τον Θεοδώρου και πλασάρει ιδανικά για το 2-1

Το δια ταύτα

Ποιος θα το έλεγε πριν από δύο μήνες πως ο Άρης, με το πέρας της 27ης αγωνιστικής, θα βρισκόταν στην 9η θέση της βαθμολογίας! Κι όμως, οι “κίτρινοι” εξαργυρώνουν την εξαιρετική τους πορεία το τελευταίο διάστημα και βρίσκονται πλέον με το…ενάμιση πόδι στην Α1 Ερασιτεχνική για ακόμη ένα χρόνο. Απομένουν δύο εντός έδρας παιχνίδια με ΑΕ Χαρίεσσας και Άτλα Ζερβοχωρίου, ενώ την προτελευταία αγωνιστική θα βρεθούν στο Διαβατό για να αντιμετωπίσουν τον τοπικό Ατρόμητο. Από την άλλη πλευρά, για τον ΠΑΟΚ δεν τίθεται θέμα να χάσει την πρωτιά, τίθεται θέμα όμως να χαθεί η συνοχή που με τόσο κόπο χτίστηκε όλη τη χρονιά και μάλιστα 1.5 μήνα πριν τα μπαράζ για την άνοδο στη Γ Εθνική.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Καραϊωσήφ και Γαβρά.

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Μυλωνάς, Κουτσιάδης, Πατρίκας, Στυλίδης, Αναστασόπουλος (90+1′ Μιμίνι), Πετικόπουλος, Μωραϊτης Γ., Ανδρέου (31′ λ.τ. Τσίπης), Παπαδόπουλος Σ. (90′ Μουρτζίλας), Συρόπουλος, Πολυζόπουλος.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Κίτσας Λ.Δ., Κίτσας Λ.Π., Μουρατίδης, Κίτσας Π., Τζέπης, Πατατούκας (63′ Δημοσθένους), Κίτσας Σ. (46′ Κίτσας Κ.), Ζωγράφος, Ζαχαριουδάκης (69′ Λαδάς), Κίτσας Γ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected