Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

Άρης – Football League ή εκκαθάριση είναι η επόμενη μέρα;

pegasus_LARGE_t_1041_106173251Σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι έχει φτάσει ο Άρης τη χρονιά που συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Τα τραγικά λάθη οδήγησαν τον τεράστιο αυτό σύλλογο μπροστά σε ένα δίλημμα για την επόμενη μέρα του. Σε ποια κατηγορία θα αγωνισθούν οι «κίτρινοι» την επόμενη αγωνιστική περίοδο και ποιοι θα είναι αυτοί που θα… τρέξουν τις εξελίξεις;

Αυτά είναι τα δύο βασικά ερωτήματα, για τα οποία, όμως, μέχρι στιγμής, μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς. Το μοναδικό δεδομένο είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των οπαδών του Αρη δεν θέλουν να βρίσκεται στη διοίκηση κανείς από όσους συμμετείχαν στα κοινά την οκταετία 2004-12, τη χρονική περίοδο, δηλαδή, στην οποία δημιουργήθηκαν τα χρέη της ΠΑΕ. Μετά την καταδικαστική ήττα από τον Πανθρακικό και τον διαφαινόμενο υποβιβασμό, δύο είναι τα σενάρια. Το πρώτο είναι η συμμετοχή στη Football League, υπό αρκετές, όμως, δύσκολες προϋποθέσεις.

Ο Άρης θα πρέπει, είτε να να βρει χρηματοδότη είτε να κάνει συμφωνία τόσο με το Δημόσιο, όσο και με τους ιδιώτες πιστωτές (παίκτες, προπονητές κ.τ.λ.) προκειμένου να «παγώσουν» οι οφειλές για έναν χρόνο. Η δεύτερη λύση είναι αυτή της εκκαθάρισης μέσω της πρώτης στη Γ’ Εθνική, ακολουθώντας, δηλαδή, τον ίδιο δρόμο με την ΑΕΚ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πιστωτές -Δημόσιο και ιδιώτες- θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται από τα φυσικά πρόσωπα, που είχαν δικαίωμα υπογραφής στην ΠΑΕ, όταν δημιουργήθηκε η εκάστοτε οφειλή. Το ιδανικό, πάντως, για τον Αρη θα ήταν την επόμενη μέρα του να αναλάβει τις τύχες του ένας μεγάλος επιχειρηματίας με χρήματα και όχι κάποιος που απλώς θα θέλει να κάνει διαχείριση.

Βαρύ το κλίμα στα αποδυτήρια

Οι παίκτες (φωτό Ηρακλής) περιμένουν και αυτοί τις αποφάσεις για την επόμενη μέρα

Απογοήτευση, σκυμμένα κεφάλια, έντονος προβληματισμός συνθέτουν την εικόνα στο στρατόπεδο του Αρη μετά την καταδικαστική ήττα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Τόσο κατά την επιστροφή της αποστολής από την Κομοτηνή όσο και στη χθεσινή προπόνηση στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του νέου Ρυσίου, το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Κανείς από τους παίκτες αλλά και τα μέλη του τεχνικού τιμ δεν είχε όρεξη για κουβέντες, καθώς η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Απομένουν ακόμα, βέβαια, τέσσερα παιχνίδια, κανείς, όμως, δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξή τους με την πολύ άσχημη ψυχολογία που επικρατεί στις τάξεις των «κίτρινων». Ακόμα και ο Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος μετά από κάθε παιχνίδι μιλούσε επί ώρα στους παίκτες του, δεν είπε το παραμικρό και αρκέστηκε στο να επιβλέπει το πρόγραμμα εκγύμνασης.

Εκδικάζεται το άρθρο 99

Η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της ΠΑΕ Αρης στο άρθρο 99 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Τα πράγματα, βέβαια, είναι πλέον ακόμα πιο δύσκολα για τους «κίτρινους» καθώς το πλάνο βιωσιμότητας που είχε κατατεθεί στο δικαστήριο βασίζεται (εκτός από τις συμφωνίες που έχουν γίνει με το Δημόσιο και με τους ιδιώτες πιστωτές) σε πολύ μεγάλο μέρος στα προσδοκώμενα έσοδα από τη συμμετοχή στη Super League τον επόμενο χρόνο, τα οποία όμως μόνο ως δεδομένα δεν θα μπορούν πλέον να θεωρηθούν. Το δικαστήριο αναμένεται να βγάλει την απόφασή του -στην περίπτωση που δεν αναβληθεί και σήμερα η εκδίκαση- μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

*sentragoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected