Super League 1

Super League – Αυτά είναι τα σενάρια υποβιβασμού

erwΣημαντικές νίκες στην προσπάθειά τους για παραμονή πέτυχαν ο Πλατανιάς και η Βέροια. Αντίθετα, ο Άρης αποχαιρέτησε και τυπικά και από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στη “Football League”.

Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε κόντρα στον Παναιτωλικό ο Πανιώνιος, ενώ ήττα εκτός προγράμματος είχε ο Πλατανιάς. Με μεγάλα ματς για Απόλλωνα και ΠΑΣ Γιάννινα κλείνει η 31η αγωνιστική.

Η βαθμολογία στην ουρά

10. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 36

11. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 36

12. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 36 *

13. SKODA ΞΑΝΘΗ 35

14. Πανιώνιος 35

15. ΒΕΡΟΙΑ 31

___________________________

16. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 31

___________________________

17. ΑΠΟΛΛΩΝ 29 *

18. ΑΡΗΣ 20

* Έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Ήττα εντός προγράμματος ήταν αυτή από τον Παναθηναϊκό για την Καλλονή, η οποία και την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ. Για να σωθεί και μαθηματικά χρειάζεται θεωρητικά τρεις βαθμούς τους οποίους θα τους κυνηγήσει στα παιχνίδι με Πανθρακικό και Εργοτέλη.

32η ΠΑΟΚ (έξω)

33η Πανθρακικός (μέσα)

34η Εργοτέλης (έξω)

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Η ομάδα της Λιβαδειάς γνώρισε την ήττα από τον Πλατανιά κάτι που έδωσε μεγάλη βαθμολογική ανάσα στο σύλλογο των Χανίων. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, αφού υπάρχουν τα ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενώ το ματς με τον ΟΦΗ είναι το μοναδικό που μοιάζει ικανό να φέρει βαθμούς στον Λεβαδειακό. Πάντως, λογικά θα μείνει στην Superleague.

32η ΟΦΗ (μέσα)

33η Παναθηναϊκός (έξω)

34η ΠΑΟΚ (μέσα)

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και υποδέχεται την Πέμπτη τον Πανθρακικό. Με ένα τρίποντο ο ΠΑΣ αναμένεται να καθαρίσει και βαθμολογικά την υπόθεση παραμονής και να κοιτάζει τον σχεδιασμό του για την επόεμνη περίοδο. Πάντως, αν χρειαστεί βαθμούς μπορεί να τους πάρει την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Άρη.

31η Πανθρακικός (μέσα)

32η Εργοτέλης (έξω)

33η Ολυμπιακός (μέσα)

34η Άρης (έξω)

 

ΞΑΝΘΗ

Η ήττα από τη Βέροια ήταν εκτός προγράμματος και βρίσκεται πλέον τέσσερις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Θεωρητικά το παιχνίδι κλειδί είναι αυτό της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Πλατανιά. Οι δύο ομάδες θα καίγονται για βαθμούς με την Ξάνθη να έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

32η Πλατανιάς (μέσα)

33η ΟΦΗ (έξω)

34η Παναθηναϊκός (μέσα)

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Στην ίδια μοίρα με την Ξάνθη είναι και ο Πανιώνιος από άποψη βαθμολογικής συγκομιδής. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό χρειάζεται σίγουρα ένα τρίποντο μέχρι το τέλος και στις επόμενες τρεις αγωνιστικές θα φιλοξενήσει στη Νέα Σμύρνη τόσο τον Αστέρα Τρίπολης (είναι ουσιαστικά αδιάφορος) και τον Πλατανιά.

Στο ενδιάμεσο έχει και τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βέροια.

32η Αστέρας Τρίπολης (μέσα)

33η Βέροια (έξω)

34η Πλατανιάς (μέσα)

 

ΒΕΡΟΙΑ

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα για τη Βέροια ήταν η νίκη επί της Ξάνθης. Η “βασίλισσα του Βορρά” ανέβηκε στους 31 βαθμούς. Στις επόμενες τρεις αγωνιστικές έχει να περάσει από το Αγρίνιο, ενώ υποδέχεται τον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης. Σίγουρα θα χρειαστεί για να μην μπλέξει 4-5 βαθμούς.

32η Παναιτωλικό (έξω)

33η Πανιώνιος (μέσα)

34η Αστέρας Τρίπολης (μέσα)

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Ο Πλατανιάς ήταν και εκείνος από τους κερδισμένους της 31ης αγωνιστικής. Αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα η οποία θα έπαιζε μπαράζ εάν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα. Το πρόγραμμα έχει τρία ντέρμπι με το πρώτο από αυτά στην Ξάνθη απέναντι στην τοπική ομάδα η οποία θέλει να εξασφαλίσει την παραμονή. Πάντως, ενδέχεται να πάρει σημαντικούς βαθμούς στο ματς με τον Παναιτωλικό εντός έδρας.

32η Ξάνθη (έξω)

33η Παναιτωλικός (μέσα)

34η Πανιώνιος (έξω)

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Όπως και ο ΠΑΣ Γιάννινα έτσι και ο Απόλλων έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Η αποστολή της “ελαφράς ταξιαρχίας” μόνο εύκολη δεν είναι. Υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και τον Εργοτέλη, ενώ έχει να παίξει με τον Πανθρακικό και τον Ολυμπιακό εκτός. Η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο γύρο έχει δείξει πως μπορεί να κάνει ζημιές και να πάρει βαθμούς. Αν τα καταφέρει ειδικά στο παιχνίδι της Πέμπτης τότε θα πάρει μεγάλη ανάσα.

31η ΠΑΟΚ (μέσα)

32η Πανθρακικός (έξω)

33η Εργοτέλης (μέσα)

34η Ολυμπιακός (έξω)

 

ΑΡΗΣ

Με χειρότερο τρόπο δεν θα μπορούσε να γιορτάσει τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ιστορίας του ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται πλέον και βαθμολογικά στη “Football League”.

32η Ολυμπιακός (έξω)

33η Αστέρας Τρίπολης (έξω)

34η ΠΑΣ Γιάννινα (μέσα)

*sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected