Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Κοζάνη – Δηλώσεις Ταφαρλή ενόψει Λάρισας

tafarlis1

Η ευχάριστη έκπληξη του δεύτερου γύρου στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής είναι αναμφίβολα η Κοζάνη. Η ομάδα της δυτικής Μακεδονίας με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ, αντεπίθεση και ξεπέταγμα έχει βρεθεί δεύτερη, πέντε βαθμούς πίσω από τη Λάρισα και συμπληρώνοντας 12 παιχνίδια αήττητη (9 νίκες και 3 ισοπαλίες), από τότε που ανέλαβε ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν το νωθρό ξεκίνημα, που έδειχνε ότι δεν μπορούσαν να πετύχουν κάτι παραπάνω από τη γρήγορη σωτηρία και την Κυριακή στο «σπίτι» τους έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να… αγχώσουν λίγο ακόμα την ΑΕΛ. Η οποία δείχνει θεωρητικά το φαβορί (για τον τίτλο τουλάχιστον σίγουρα), αλλά μετά από δυο «γκέλες» και σε μια δύσκολη έδρα δεν θα ήθελε να δει τη διαφορά από τη δεύτερη θέση να μειώνεται και άλλο.

Μια από τις σταθερές αξίες στη φετινή Κοζάνη, ένας… αθόρυβος εργάτης στα χαφ είναι ο 26χρονος Δημήτρης Ταφαρλής, που αγωνίστηκε ακόμα σε Πανηλειακό και Εορδαϊκό. Ο Ταφαρλής με δηλώσεις στο dokari.gr ανέφερε αρχικά: «Βαθμολογικά δεν υπάρχει φαβορί, αφού παίζουν οι δυο πρώτοι στην έδρα του δεύτερου, η ΑΕΛ προέρχεται από δυο άσχημα αποτελέσματα, ενώ εμείς είμαστε σε φουλ φόρμα και 12 ματς αήττητοι. Η Λάρισα όμως είναι το φαβορί βάσει ονόματος, ιστορίας και μπάτζετ, όχι μόνο σε αυτό το ντέρμπι, αλλά συνολικά για την άνοδο.

Εννοείται ότι δεν ανήκει στη Γ΄ Εθνική, αλλά ψηλότερα, είναι πολυτέλεια για την κατηγορία. Βάσει του πρώτου γύρου, έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά με βάση τον δεύτερο, θεωρώ ότι μίκρυνε η ψαλίδα. Φέτος σε τρία παιχνίδια δε τους έχουμε κερδίσει, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ελπίζουμε ότι ήρθε η ώρα να το κάνουμε. Είναι άλλος θεσμός το πρωτάθλημα και άλλος το Κύπελλο και δεν έχουμε καμία διάθεση για ρεβάνς. Απλώς έχουμε αυξημένα κίνητρα».

«Νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα»

Για να συνεχίσει ο Ταφαρλής: «Αν κερδίσουμε δε θα πούμε ξαφνικά ότι αλλάζει ο στόχος και πάμε για άνοδο. Απλώς θα δώσουμε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και η Κοζάνη θα συνεχίσει να ονειρεύεται. Θέλουμε να συνεχίσουμε την αντεπίθεση του δεύτερου γύρου και να πάμε στο μείον δυο από την κορυφή. Παίζουν οι δυο καλύτερες ομάδες του ομίλου. Η ΑΕΛ σχεδιάστηκε για την άνοδο, εμείς θέλαμε μια καλή πορεία. Αρχικά είχαμε ένα άγχος πρωταθλητισμού, που σταδιακά το αποβάλαμε.

Έτσι, αποκτήσαμε καλύτερο αγωνιστικό προφίλ, έφυγε ένα βάρος και έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Έχουμε ψυχολογία νικητή, χαιρόμαστε τα ματς και θέλουμε καλό πλασάρισμα χωρίς πίεση. Έτσι ξεπεράστηκε η κακή εκκίνηση με τα άσχημα αποτελέσματα. Τέλος, θα συμπληρώσω ότι δεν παίζει ρόλο για εμάς ότι η Λάρισα προέρχεται από δυο αποτυχημένα αποτελέσματα, δεν αλλάζει κάτι για εμάς. Απλώς ίσως ο αντίπαλος έχει συσσωρευμένη πίεση. Το αν είναι θετικό ή αρνητικό, μένει να αποδειχθεί στην πράξη».

Στα αγωνιστικά, στη διάθεση του Βασίλη Παπαδόπουλου επανέρχονται οι Δημήτρης Μπουλγκουρίδης και Δημήτρης Παπαδόπουλος, αμφίβολος είναι ο στρατευμένος Δανιήλ Στεργιόπουλος, ενώ δύσκολα θα προλάβει λόγω θλάσης ο Γιάννης Προβίδας. Ο έμπειρος φορ, που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο πρόσφατο διπλό με τον Καμπανιακό, όλα δείχνουν ότι θα λείψει από την αναμέτρηση με την ομάδα που τον ανέδειξε (φαβορί για τη θέση του στην επίθεση δείχνει ο Πιπινίκας).

*dokari.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected