Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ιταλία – Η κίνηση του Μάτρι στο φάουλ που δημιούργησε…σούσουρο! (vid)

matri-fiorentina-milanΟ ντόρος που γίνεται με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Η συζήτηση “άναψε” ακόμη εντονότερα στη γειτονική Ιταλία, μετά από μια -τουλάχιστον περίεργη- αντίδραση του Αλεσάντρο Μάτρι, που αγωνίζεται ως δανεικός στη Φιορεντίνα από τη Μίλαν, στο ματς των δύο ομάδων.

Το σκηνικό έλαβε χώρα την Τετάρτη (26/03) κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης στο “Αρτέμιο Φράνκι”, στην οποία η ομάδα του Μιλάνου επικράτησε με 2-0. Πιο συγκεκριμένα, στο δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων, σε φάση που ο Μάριο Μπαλοτέλι διαμόρφωσε με εκτέλεση φάουλ το τελικό σκορ, ο διεθνής Ιταλός επιθετικός έκανε κάτι που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά.

Όντας ο άνθρωπος που κλήθηκε να συμπληρώσει το τείχος, αλλά και εκείνος που θα… φυλούσε την “κλειστή γωνία” του τερματοφύλακα Νέτο, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης κινήθηκε τόσο μακριά από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, που ουσιαστικά έκανε πολύ πιο εύκολη τη δουλειά του Μπαλοτέλι για να βρει δίκτυα.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Πριν ο ποδοσφαιριστής της Μίλαν εκτελέσει το φάουλ, ο Μάτρι έκανε μια κίνηση με το αριστερό του χέρι, θέλοντας να δείξει κάτι. Η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι υπεδείκνυε έναν αφύλακτο ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων, τον οποίο πήγε να μαρκάρει τάχιστα, με το που έφυγε η μπάλα από τα πόδια του Μπαλοτέλι. Ωστόσο, άλλοι, πιο καχύποπτοι, ισχυρίζονται ότι έδειχνε στον πρώην συμπαίκτη του και πιθανόν (ξανά) μελλοντικό που να στείλει τη μπάλα.

Πάντως, όλο αυτό το θέμα έχει ανοίξει μια συζήτηση (και) στην Ιταλία, για το κατά πόσο πρέπει οι δανεικοί ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στα ματς που η ομάδα που τους δανείστηκε αντιμετωπίζει την ομάδα που τους δάνεισε.

Στην Αγγλία, για παράδειγμα, είναι σχεδόν απαράβατος όρος στις συμφωνίες που γίνονται μεταξύ δύο συλλόγων να μην αγωνίζονται σε αυτά τα παιχνίδια οι δανεικοί ποδοσφαιριστές. Μένει να δούμε τι θα κάνουν και οι amici…

http://www.youtube.com/watch?v=Ctt–hnA4U4

*soccerplus.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected