Κατηγορίες
Football League

Football League – Δείτε τα 5 σενάρια για τα play-off

102547Μια αγωνιστική απέμεινε και σήμερα (Βόρειος όμιλος), αύριο (Νότιος όμιλος) θα ξεκαθαρίσουν οριστικά οι οκτώ ομάδες της Football League που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ ανόδου. Τις πέντε, βέβαια, τις γνωρίζουμε ήδη.

Ολυμπιακός Βόλου, Κέρκυρα, Νίκη Βόλου, Χανιά και Αιγινιακός έχουν ήδη κάνει… τσεκ ιν και περιμένουν τους υπόλοιπους για να συμπληρωθεί το παζλ και να αρχίσει το νέο… (μίνι) πρωτάθλημα.

Στο Νότιο όμιλο διεκδικούνται ακόμα δύο εισιτήρια από τους Ηρακλή Ψαχνών (44 βαθμούς), Παναιγιάλειο (43 βαθμούς) και Φωστήρα (43 βαθμούς). Η ομάδα της Εύβοιας φιλοξενείται απ’ τον «φονέα των γιγάντων» στον… τελικό των δύο ομάδων, ενώ οι Αχαιοί φιλοξενούν σε ένα φαινομενικά εύκολο ματς την Επισκοπή.

Αν ο Παναιγιάλειος νικήσει, είναι στα πλέι οφ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στον Ταύρο. Του αρκεί και η ισοπαλία, αν στο παιχνίδι των άλλων δύο δεν υπάρξει νικητής, ενώ ακόμα κι αν ηττηθεί παίρνει το εισιτήριο, εφόσον χάσει και ο Φωστήρας.

Ο Ηρακλής Ψαχνών με νίκη είναι «μέσα». Με ισοπαλία, το ίδιο. Μπορεί να βρεθεί στα πλέι οφ ακόμα κι αν ηττηθεί, αν την ίδια ώρα ο Παναιγιάλειος δεν νικήσει την Επισκοπή (είτε ήττα, είτε ισοπαλία).

Ο Φωστήρας χρειάζεται τη νίκη για να είναι σίγουρα στην τετράδα και να μην ασχολείται με το άλλο ματς. Θα μπορέσει να μπει και με ισοπαλία, αν βέβαια την ίδια ώρα η ομάδα του Αιγίου… αυτοκτονήσει και χάσει στην έδρα του απ’ την αδιάφορη Επισκοπή.

Στον Βορρά, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού παίζεται μόνο ένα εισιτήριο και διεκδικείται από δύο ομάδες. Ο Ηρακλής έχει 45 βαθμούς και η Καρδίτσα 44, κάτι που δίνει ξεκάθαρα το αβαντάζ στον Γηραιό που έχει και πιο εύκολο έργο, υποδεχόμενος την αδιάφορη Ζάκυνθο, την ώρα που η Αναγέννηση παίζει στο Πανθεσσαλικό με τη Νίκη Βόλου.

Αν οι Θεσσαλονικείς νικήσουν, καπαρώνουν οριστικά το τελευταίο εισιτήριο, ενώ ακόμα και σε πιθανή ισοβαθμία (στο σενάριο δηλαδή της ήττας του Ηρακλή και της ισοπαλίας της Καρδίτσας) πάλι βγαίνουν τέταρτοι καθώς «έχουν» τους αντιπάλους τους στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αντιλαμβάνεται κανείς πως η Καρδίτσα πέραν της δύσκολης αποστολής κόντρα σε μια δυνατή ομάδα, θέλει μόνο το διπλό και παράλληλα ήττα ή ισοπαλία του Ηρακλή για να… κλέψει τα πλέι οφ στο φινάλε.

Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση στην ουρά έχει ήδη ξεκαθαρίσει με τις έξι ομάδες που πέφτουν, καθώς Αστέρας Μαγούλας, Γλυφάδα, Βύζας Μεγάρων (Νότιος όμιλος) και Αναγέννηση Γιαννιτσών, Καβάλα, Βατανιακός (Βόρειος όμιλος) έχουν υποβιβαστεί στην Γ’ Εθνική.

*sport-fm.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected