Κατηγορίες
Football League

Ηρακλής – Ζάκυνθος (2-1) Στο 66′ ο Πετράκος

39d420d6ec22dfbb62d33c6e51d15743_L

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, ο Ηρακλής έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια. Η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος πέρασε δύσκολες καταστάσεις και στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ενώ ακόμα και στο ματς με τη Ζάκυνθο… καρδιοχτύπησε μέχρι να καταφέρει να πάρει τη νίκη και να εκμεταλλευτεί το δώρο της Νίκης Βόλου που νίκησε την Αναγέννηση Καρδίτσας και την κράτησε στους 44 βαθμούς!

Στο 20′ το «Καυτανζόγλειο»… πάγωσε. Η Ζάκυνθος σε μια υποδειγματική αντεπίθεση με τον Σολφερίνο κατάφερε να κάνει το 0-1 και όλοι άρχισαν να βλέπουν τον… εφιάλτη να έρχεται. Ωστόσο, στο 28′ ο Ονουάτσι κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα και να αλλάξει τη ροή του ματς. Έξι λεπτά αργότερα, ο Νιγηριανός κέρδισε πέναλτι, ο Πουρτουλίδης το εκτέλεσε εύστοχα και το 2-1 έγινε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα δεν διαφοροποίηθηκαν. Ο Ηρακλής έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει το νικηφόρο αποτέλεσμα και το σφύριγμα της λήξης, ήταν σφύριγμα… λύτρωσης για τον «Γηραιό». Ομάδα και κόσμος πανηγύρισαν έξαλλα τη συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ, με τους οπαδούς να μπαίνουν ακόμα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να το γιορτάσουν!

Ηρακλής (Γκιγιέρμο Όγιος): Κολίτσι, Μπουκουβάλας, Κουρούπης, Παπαστεριανός, Σαββίδης, Πορτουλίδης (91‘ Σαράφογλου), Ιντζόγλου, Τάι (55‘ Κουρδάκης), Ζάχορα (79‘ Σκόρτσα), Ονουάτσι, Τσιλιανίδης

Ζάκυνθος (Τζανλούκα Κολονέλο): Ξενοδόχοφ (90‘ Λειβαδιώτης), Σολφερίνο, Οικονόμου, Τσερκετάνι, Τορεζάνι, Σκαθαρούδης, Ρούγιοβιτς (53‘ Ότα), Μπίρης, Κυριακίδης (66Πετράκος), Φωτιάς, Αποστόλου.

Όγιος : “Προδότες!”

Για όλα όσα έζησε την τελευταία εβδομάδα όπου απολύθηκε και προσελήφθη εκ νέου μίλησε ο προπονητής του Ηρακλή μετά την εξασφάλιση των πλέι οφ και έκανε λόγο για προδότες στο εσωτερικό της ομάδας. Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

“Σήμερα συνέβησαν πολλά σπουδαία γεγονότα. Για άλλη μία φορά όμως θα ξεκινήσω ευχαριστώντας την ομάδα μου. Εγώ κρατάω πολλά από όσα έγιναν σήμερα. Ένας κύριος που μας περίμενε πριν μπει η αποστολή στο γήπεδο ο οποίος μοίρασε πορτοκαλάδες σε όλους τους παίκτες. Όπως ένα μικρό παιδί που μου έδωσε ένα κασκόλ. Δεν μπορώ να περιγράψω όλη την αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο. Όλα αυτά λοιπόν δεν χρειάζονται κανένα άλλο σχόλιο. Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δεν αξίζουν να βρίσκονται σε αυτό το σπίτι γιατί είναι προδότες. Ευχαριστώ τους παίκτες και το προσωπικό αλλά και τους οπαδούς για την πίστη και το πάθος»

Για το ματς: «Δεχθήκαμε ένα γκολ που ήταν ένα δυνατό χτύπημα για εμάς. Αλλά αυτά τα χτυπήματα έρχονται από τον Θεό και την Παναγία για να μπορέσεις να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Έτσι έγινε και με εμάς. Σε όλες τις στιγμές του αγώνα αξίζαμε να νικήσουμε, κόντρα σε μία ομάδα που έπαιξε πολύ δυνατά και ήρθε στην Θεσσαλονίκη για να παλέψει την κάθε μπάλα σαν να ήταν η τελευταία. Και καλώς έκαναν. Έτσι είναι ο αθλητισμός αρκεί πάντα να υπάρχει υγεία»

Για τα πλέϊ οφ: «Ξεκινάει ένα νέο πρωτάθλημα. Μακάρι να καταφέρουμε να δώσουμε σε αυτό τον σύλλογο όσα του αξίζουν. Ευχαριστώ όμως κυρίως τους ποδοσφαιριστές μου»

Για όσα έγιναν μέσα στην εβδομάδα με τον ίδιο: «Για μένα κερδίσαμε πάρα πολλά. Έπεσαν οι μάσκες με κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις από ανθρώπους που ποτέ δεν ήταν μπροστά. Αυτή η ομάδα έχει ιδανικά όπως η τιμιότητα και η αξιοπιστία. Αυτά τα ιδανικά κάποιοι πήγαν να τα πατήσουν. Αν υπάρχει μία κίνηση που να ξεκινάει από 4-5 ανθρώπους δεν μπορούν να λερώσουν την ιστορία της ομάδας. Κρατάω μόνο την θετική εικόνα. Με τον κόσμο την στήριξη και τον Ανέστη που κέρδισε το μετάλλιο στο ταεκβοντο και ήρθε μαζί μας να το χαρεί . Πολλοί όμως απέδειξαν ότι δεν καταλαβαίνουν  τι σημαίνει ο Ηρακλής» και πρόσθεσε:

«Εγώ και η ομάδα θα δώσουμε την ψυχή μας. Αφήσαμε πάρα πολλά. Μας ταπείνωσαν. Απάτες συνέχεια. Ηθικές απάτες συνέχεια αλλά θα δώσουμε τα πάντα. Και τέλος είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ. Και τους ευχαριστώ όλους. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον αλλά πάντα θα σας κοιτάω στα μάτια. Γιατί είμαι τίμιος. Και η τιμιότητα δεν διαπραγματεύεται ποτέ. Θα δώσουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το όνειρο όλων των χιλιάδων οπαδών μας»

Αν ξεχωρίζει τον Ηρακλή: «Αναμφίβολα. Μην έχετε καμία αμφιβολία. Ο Ηρακλής θα βρίσκεται πάντα στην ψυχή μου»

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected