Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λευκάδια – Ρήγας Φεραίος 0-2

10012615_519384168182290_1931347387_n

Την πρώτη του εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο ΠΑΣ Λευκαδίων. Οι “κυανόλευκοι” της Ημαθίας ηττήθηκαν από τον Ρήγα Φεραίο με 0-2 και παρέμειναν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 35 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Λάκη Μπακάλη έκανε πολύ αποφασιστικό βήμα προς τη σωτηρία και αποσπάστηκαν δύο βαθμούς από τον ΑΟ Χαλκίς και τρεις από τον ΦΑΣ Νάουσα.

Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επικρατήσουν στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Οι γηπεδούχοι για ένα ακόμη παιχνίδι ξεκίνησαν με διάθεση να πετύχουν πρώτοι τέρμα, στο οποίο έφτασαν πολύ κοντά στο 8ο λεπτό, όταν κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Σπαθή. Ο Κώστας Έξαρχος όμως έστειλε τη μπάλα άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ από πολύ νωρίς.

Ο ΠΑΣ συνέχισε στο ίδιο τέμπο, είχε δοκάρι με τον Γιώργο Μπρέγκου, ωστόσο ο Ρήγας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 31′ και άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του κ. Παπανώτα, παρά το σοκ, βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση και παρά τις δύο καλές ευκαιρίες μέχρι την ανάπαυλα δεν κατόρθωσαν να φέρουν το ματς στα ίσια. Απεναντίας, δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα από τα 11 βήματα, σε ανατροπή του Κουβελά μέσα στην περιοχή. Η απόφαση αυτή επέφερε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, ωστόσο ο Σπαθής και πάλι έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Ρήγα, λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου, ωστόσο ο ΠΑΣ έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και παρά τις προσπάθειες των Έξαρχου και Λαμπριανίδη το σκορ δεν άλλαξε και ο Ρήγας πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το φιλμ του αγώνα 

5′  Ωραία απ’ευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιώργο Χατζή από 25 μέτρα περίπου απόσταση, διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος.

 Πέναλτι για τα Λευκάδια, σε χέρι του Χρήστου Σπαθή, αλλά ο Έξαρχος που ανάλαβε να το εκτελέσει έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

15′ Σέντρα σουτ του Μπρέγκου η μπάλα βρίσκει την εξωτερική πλευρά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κεφαλά.

31′ ΓΚΟΛ! Ο Χρήστος Σπαθής εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ περίπου από τα 30 μέτρα, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυνόμενου και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. 0-1

37′ Εκτέλεση κόρνερ του Μπρέγκου από τα αριστερά,  ο Μουρατίδης πιάνει την κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

38′ ο Έξαρχος θα βγει τετ α τετ με τον Κεφαλά, αλλά θα νικηθεί από τον τερματοφύλακα του Ρήγα.
43′ ΓΚΟΛ! Ο Γουτούλης κάνει τη σέντρα και ο Κουβελάς ανατρέπεται στην προσπάθεια του να κερδίσει την κεφαλιά. Ο Σπαθής δεν αστοχεί, κάνοντας το 0-2
57′ Κεφαλιά του Χάρη Μπίκα, ψηλά άουτ.
68′ Ψηλοκρεμαστό σουτ του Κουκουράκη, λίγο άουτ.
81′ “Κεραυνός” του Λαμπριανίδη, σώζει εντυπωσιακά ο Κεφαλάς.
86′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έξαρχου, διώχνει ο Κεφαλάς, η μπάλα στη συνέχεια βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι, περνώντας κόρνερ.
Συνθέσεις

Λευκάδια: Παπαδόπουλος, Κόλα(85′ Παρσόπουλος), Μουρατίδης(46′ Koυκουράκης), Έξαρχος, Μισαηλίδης Μ., Μισαηλίδης Π., Πίτος, Μπρέγκου, Λαμπριανίδης, Σημιχανίδης, Δημητριάδης

Ρήγας Φεραίος: Κεφαλάς, Γουτούλης, Κόκας, Σπάθης, Γούτσιος, Αλεξίου, Χατζής(71′ Ζενούνι), Μπλέτσας, Κουβελάς(87′ Ρηγίνος), Ζατσάι, Μπίκας(85′ Μπακάλης)

* Με στοιχεία από το asrigasferaios.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected