Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λαμία – Δομοκός 4-0 (photos)

Εντυπωσιακή νίκη με σκορ 4-0 πέτυχε σήμερα στο ΔΑΚΛ ο ΠΑΣ Λαμία 1964 επί του Αχιλλέα Δομοκού, στο Φθιωτικό ντέρμπι του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής, αν και αναγκάστηκε να αγωνιστεί για ένα ημίχρονο με 10 παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακά της!

LD2

Το ματς ήταν στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, είχε αρκετές συγκινήσεις, 4 γκολ, δύο δοκάρια, αποβολή, τραυματισμό και το παρακολούθησαν περίπου 1000 θεατές.
LD3Η Λαμία ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, δείχνοντας από την αρχή ότι είναι κυρίαρχη της αναμέτρησης, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που για ένα ημίχρονο στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με δυνατές μονομαχίες, αλλά επιθετικά κάπου τα χάλαγε.

Όμως όταν ο Αχιλλέας απέκτησε αριθμητικό προβάδισμα δεν το εκμεταλλεύτηκε όπως θα έπρεπε, οι γηπεδούχοι πέτυχαν άμεσα και δεύτερο τέρμα και κάπου εκεί το ματς έγειρε οριστικά υπέρ των πρωτοπόρων, οι οποίοι στο δεύτερο 45λεπτο δεν άφησαν να φανεί ότι αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο!
LD4LD5LD6Το συγκρότημα του Τίμου Καβακά λοιπόν πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη (10η φετινή εντός σε 11 ματς) και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έναν βαθμό μπροστά από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας (δεν έχει κάνει ακόμη το ρεπό του), που πέρασε νικηφόρα από το Μακροχώρι.
LD7Αντίθετα η ομάδα του Κώστα Κολομητρούση αύξησε τη διαφορά από τη σωτηρία στους 7β. και πλέον χρειάζεται το απόλυτο στα υπόλοιπα ματς αν θέλει να ελπίζει στην παραμονή.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά και από τις δύο ομάδες, είχε ρυθμό, πάθος, μονομαχίες, με τη Λαμία όμως να είναι εμφανώς πιο δραστήρια στην αντίπαλη περιοχή.

Μόλις στο 7′ ο Κιπτίου «γέμισε» προς την περιοχή του Κουτσούμπα, αλλά ούτε ο Κόλεφ, ούτε ο Ζλατκόφσκι κατάφεραν να αλλάξουν την πορεία της μπάλας που κατέληξε άουτ.
LD8LD9Στο 13′ ένα δυνατό κι επικίνδυνο σουτ από τον Παπαστεργίου έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, για να ανοίξει το σκορ στο 17′. Ο Ζλατκόφσκι από αιστερά εκτέλεσε φαλτσαριστό φάουλ και ο επερχόμενοςΓόγολος με κοντινή κεφαλιά…1-0.

Επτά λεπτά αργότερα ο Ζλατκόφσκι έβγαλε αριστερά τον Κοντοχρήστο, αυτός σέντραρε για τον Μοκάκε που έπιασε υπο την πίεση του Μπαντή κεφαλιά – ψαράκι άουτ.

Η πρώτη επίσκεψη του Δομοκού στην περιοχή του Πουρή έγινε στο 28′ όταν ο Τσιλίκας έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Μκρτσιάν με κεφαλιά έδιωξε τον κίνδυνο προ του Ζαχαράκη.

Στο 31′ ο Κιπτίου με έξυπνη κάθετη μπαλιά βγάζει τετ α τετ τον Μοκάκε, αλλά ο Κουτσούμπας σώζει με τα πόδια.

Στο 34′ ο Ευσταθίου βγάζει αριστερά τον Κοντοχρήστο, αυτός σεντράρει για τον Ζλατκόφσκι που επιχειρεί άστοχη κεφαλιά από δύσκολη θέση ενώ πίσω του περίμενε ο Κόλεφ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ζαχαράκης επιχειρεί σέντρα σουτ από θέση μέσα δεξιά, με τον Φραταράκου να μην προλαβαίνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα εξ επαφής.

Στο 42′ ο Ευσταθίου βγάζει με κάθετη μπαλιά μόνο του τον Μοκάκε, αυτός αποφεύγει τον τερματοφύλακα, αποφεύγει στη συνέχεια και τον Μπαντή, σουτάρει από πλάγια θέση πάνω στο πόδι του Κουτσούμπα που παραχωρεί κόρνερ.
LD13Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Πέδρο με κάθετη μπαλιά βγάζει τετ α τετ τον Ζαχαράκη αυτός πλασάρει τον εξελθόντα Πουρή που αποκρούει εκτός περιοχής και αποβάλλεται. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια παίρνει ο Φιρινίδης και αναγκαστικά βγαίνει από το γήπεδο ο Κόλεφ. Το φάουλ τελικά εκτελεί ο Ζαχαράκης στέλνοντας τη μπάλα ξυστά άουτ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ζαχαράκης κερδίζει φάουλ από τον Μκρτσιάν, το εκτελεί ο Φραταράκου στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 50′ η Λαμία κλειδώνει τη νίκη της. Ο Μκρτσιάν εκτελεί φάουλ για τον Ζλατκόφσκι σε θέση έξω αριστερά, αυτός σεντράρει και ο Μοκάκε μ’ ένα εναέριο σουτ πλασέ…2-0.

Έξι λεπτά αργότερα ο Αχιλλέας είχε δοκάρι. Ο Αναστασίου εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Κατσαδούρος με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Φιρινίδη και άουτ.

Στο 60′ έγινε το 3-0. Ο Παπαστεργίου εκτέλεσε ένα πλάγιο από δεξιά για τον Κιπτίου, αυτός έβγαλε βαθιά σέντρα για τον Ζλατκόφσκι αριστερά, αυτός μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει η μπάλα κοντράρει στα σώματα τον αμυντικών στρώνεται στον Ευσταθίου κι αυτός με νέο κοντινό σουτ…3-0.

Μετά από τέσσερα λεπτά  ο Ζλατκόφσκι εκτελεί κόρνερ από αριστερά, ο Γόγολος με κεφαλιά στρώνει τη μπάλα στον Μκρτσιάν κι αυτός με κοντινή προβολή…4-0.

Στο 68′ ο Ζαχαράκης από θέση μέσα δεξιά επιχειρεί σέντρα σουτ πέφτει ο Φιρινίδης αποκρούει προσωρινά και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.
LD17LD18LD19Στο 71′ ο Ζλατκόφσκι σεντράρει από αριστερά, ο Μκρτσιάν πιάνει γυριστή κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κουτσούμπα. Στη φάση αυτή τραυματίστηκε ο Μπαντής (υπέστη διάσειση) που συγκρούστηκε με τον Καλαμάτα. Έχασε προσωρινά τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως κάτι το ανησυχητικό, όπως διαπιστώθηκε αργότερα. Από κει και πέρα το μόνο αξιόλογο της αναμέτρησης ήταν η ευκαιρία του Αντωνόπουλου στο 78′, ενώ όλοι περίμεναν τον τελικό σφύριγμα της λήξης.

LD20LD21Κίτρινες: Κιπτίου (3′), Αντωνόπουλος (23′), Παπαστεργίου (77′), Φιρινίδης (90′), Λεμά (91′), Αντωνίου (92′)
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 (Τίμος Καβακάς): Πουρής, Παπαστεργίου, Κοντοχρήστος, Μκρτσιάν, Γόγολος, Αντωνόπουλος, Ευσταθίου, Ζλατκόφσκι (74′ Αντωνίου), Κόλεφ (45’+ Φιρινίδης), Μοκάκε (89′ Λεμά), Κιπτίου.
LD22LD23ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ (Κώστας Κολομητρούσης): Κουτσούμπας, Τσιλίκας (57′ Ε. Αδάμος), Αναστασίου, Καλαμάτας, Μπαντής (74′ λ.τρ. Αλαμάνης), Πέδρο (65′ Τλούπας), Ράπτης, Φραταράκου, Κατσαδούρος, Καντού, Ζαχαράκης.

Δηλώσεις προπονητών

Μετά το παιχνίδι οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν:
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΟΜΗΤΡΟΥΣΗΣ: Συγχαρητήρια στη Λαμία για τη νίκη της. Ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα και νίκησε δίκαια. Εμείς ήρθαμε να δείξουμε ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο από την βαθμολογική μας θέση. Μετά την αποβολή του τερματοφύλακα της Λαμίας δεχτήκαμε κάποια τέρματα που θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Θα παλέψουμε στα επόμενα ματς για να σωθούμε, γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Σήμερα παίξαμε με την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, η οποία πιστεύω ότι είναι άξια πρωταθλήτρια.
LD24ΤΙΜΟΣ ΚΑΒΑΚΑΣ: Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια. Μετά την αποβολή αναγκαστικά αλλάξαμε τα πλάνα μας και δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα, στην εξέλιξη του αγώνα, παίζοντας σοβαρά και πειθαρχημένα. Η νέα διακοπή λόγω του αγώνα με τον Πυργετό θα μας βοηθήσει αφού έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο να περάσουμε πράγματα στους ποδοσφαιριστές. Ίσως κάνουμε κι ένα φιλικό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αν και φοβάμαι πιθανό τραυματισμό ενόψει του ματς με την Κύμη. Σήμερα για πρώτη φορά είμασταν όλοι ετοιμοπόλεμοι και χάσαμε τον τερματοφύλακά μας σε μια άτυχη στιγμή. Ελπίζω ο κόσμος που ήρθε σήμερα να μας δει να έφυγε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παιδιών και τη νίκη μας.

*efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected