Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Το “αφεντικό” η Ρεάλ (vid)

isco2Η Ρεάλ νίκησε με 3-0 την Ντόρτμουντ στην Μαδρίτη, έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης και πήρε το… πρώτο μέρος της εκδίκησης για τον περσινό εφιάλτη. Στην 100ή του συμμετοχή ο Ρονάλντο έφτασε τα 14 γκολ και ισοφάρισε το ρεκόρ των Αλταφίνι και Μέσι (videos)

Αυτή ήταν η 100ή συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Champions League και με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα 14 φέτος, έτσι ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση σε μία σεζόν, επίδοση που είχαν ο Ζοζέ Αλταφίνι με την Μίλαν την περίοδο 1962-1963 και ο Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα την περίοδο 2011-2012.

Μόλις στο 3ο λεπτό η Ρεάλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το 5ο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στην φετινή διοργάνωση. Ο Ουαλός έκανε το 1-0 από κοντά με προβολή, έπειτα από την πάσα του Καρβαχάλ, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει από πλάγια δεξιά ο Μπενζεμά.

Ο Ρόμαν Βάιντενφελερ στο 9′ απέκρουσε σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο και δύο λεπτά αργότερα εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου, αλλά στο 27′ δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ίσκο, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0.

Ο Γερμανός πορτιέρο στο 31′ επέστρεψε στις επεμβάσεις, καθώς εντυπωσιακό τρόπο απέκρουσε σε κόρνερ εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκάρεθ Μπέιλ.

Η πρώτη ευκαιρία για την Ντόρτμουντ ήρθε στο 33′ με το σουτ του Κέβιν Γκρόσκροϊτς να αποκρούει ο Ίκερ Κασίγιας, ενώ στο 49′ το πλασέ το Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Έπειτα από προσπάθεια και γύρισμα του Κριστιάνο Ρονάλντο από δεξιά, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έσωσε τους Γερμανούς, διώχνοντας την μπάλα λίγο πριν την γραμμή και προ του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος μάλιστα έκανε και φάουλ στον Έλληνα, αλλά δεν δόθηκε.

Στο 57′ από εξαιρετική πάσα του Λούκα Μόντιτς ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέφυγε το δεξί τον Βάιντενφελερ και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0, έτσι στην 100ό του εμφάνιση στο Champions League έφτασε τα 14 γκολ φέτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Ζοζέ Αλταφίνι (Μίλαν) και Λιονέλ Μέσι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πέπε με εντυπωσιακό τάκλιν έκοψε την μπάλα μετά το κοντινό πλασέ του Μχιταριάν, το οποίο πιθανότατα θα κατέληγε στα δίχτυα, ενώ στο 61′ ο Βάιντενφελερ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Μπενζεμά.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ίσκο (72′ Ιγιαραμέντι), Μπέιλ, Κρ. Ρονάλντο, Μπενζεμά (74′ Μοράτα).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ (67′ Σίμπερ), Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Ντουρμ, Κελ (73′ Γιόγιτς), Νουρί Σαχίν, Μχιταριάν (64′ Χόφμαν), Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Ομπαμεγιάνγκ.


*sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected