Κατηγορίες
Αθλήματα

Εθνική Νέων Χάντμπολ – Η αποστολή για Σκόπια

ΧαντμπολΣτην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ τα Σκόπια βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η Εθνική ομάδα Νέων της Ελλάδας για τα προκριματικά του EURO 2014. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από αύριο μέχρι και την Κυριακή θα δώσει τρεις αγώνες στον 7ο όμιλο –ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο αθλητικό κέντρο Κάλε- με αντιπάλους τις Ισλανδία, ΠΓΔΜ και Ιταλία. Η πρώτη ομάδα του ομίλου θα προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Αυστρία.

Αύριο η Εθνική ομάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της κόντρα στο φαβορί του ομίλου την Ισλανδία στις 17:00. Οι 16 αθλητές που βρίσκονται στην αποστολή είναι οι:

Πέτρος Μπουκοβίνας, Νίκος Καφαντάρης, Λευτέρης Σεϊρεκίδης, Τάσος Δέσπος (ΧΑΝΘ), Νίκος Ζλατάνος, Στέφανος Μιχαηλίδης, Μπάμπης Δομπρής (Φίλιππος Βέροιας), Χριστόδουλος Μυλωνάς (Αναγέννηση Βύρωνα), Χρήστος Κεδέρης, Λευτέρης Κρεμαστιώτης, Νίκος Πασσιάς (Διομήδης Άργους), Γρηγόρης Ιωάννου (Ποντολ Κομπολ- Γαλλία), Γαρύφαλος Μπάγιος, Ανδρέας Αραπακόπουλος (ΑΣΕ Δούκα), Στράτος Χατζηβακαλέλης (Φοίβος Συκεών) και Σπύρος Χερουβείμ (ΑΕΚ).

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Βιολιτζής, προπονητές οι Στέλιος Σεϊρεκίδης, Στέλιος Αλεπουδέας, φυσιοθεραπευτής ο Βασίλης Βερύκιος, ενώ την αποστολή συνοδεύει ο Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της ΟΧΕ Κων/νος Χατζηδημητρίου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Παρασκευή 4/4/2014
17:00 Ισλανδία- Ελλάδα
20:00 ΠΓΔΜ- Ιταλία

Σάββατο 5/4/2014
17:00 Ιταλία- Ισλανδία
20:00 Ελλάδα- ΠΓΔΜ
Κυριακή 6/4/2014
17:00 Ελλάδα- Ιταλία
20:00 Ισλανδία- ΠΓΔΜ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στέλιος Σεϊρεκίδης (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Ο στόχος της Εθνικής σε αυτό το τουρνουά είναι να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό, να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, να παίξουν οι αθλητές δυνατά ματς και να αποκτήσουν χημεία μεταξύ τους. Το παιχνίδι με την Ισλανδία είναι το δυσκολότερο και το πιο σημαντικό. Εμείς είμαστε το αουτσάιντερ στην διοργάνωση και επίσης είναι μεγάλο μειονέκτημα ότι προκρίνεται μόνο μία ομάδα. Οι Ισλανδοί είναι πολύ δυνατοί, με πιεστική άμυνα, ταχύτητα στον αιφνιδιασμό, ενώ κάνουν δύσκολα το λάθος. Εμείς πρέπει αν δείξουμε ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του αγώνα. Με την ΠΓΔΜ είμαστε στο ίδιο επίπεδο και στα μέτρα μας. Σίγουρα έχει την δύναμη της έδρας, αλλά μπορούμε να πάρουμε κάτι παραπάνω, όπως και στο ματς με την Ιταλία. Πιστεύουμε ότι η ομάδα έχει καλό υλικό και αρκετοί παίκτες μπορούν να στελεχώσουν στο μέλλον την Εθνική Ανδρών».

Λευτέρης Κρεμαστιώτης (αριστερός εξτρέμ Εθνικής και Διομήδη): «Πρέπει να έχουμε 60 λεπτά διάρκεια. Όλο το μυαλό μας να είναι μέσα στο γήπεδο. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε, ούτε να φοβηθούμε κανέναν. Όλες οι ομάδες που είμαστε εδώ βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο. Ήρθαμε εδώ για να βάλουμε τα δυνατά μας και χτυπήσουμε όλα τα ματς».

Χριστόδουλος Μυλωνάς (αριστερός ίντερ Εθνικής και Αναγέννησης Βύρωνα): «Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Με την Ισλανδία πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό και να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%».

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected