Αθλήματα - Εθνικές Ομάδες

Εθνική Νέων Χάντμπολ – Αποκλεισμός στα Σκόπια

22aeb1376f17f36cd3590b1face25657_LΗ μεγάλη νίκη επί της Ισλανδίας δεν είχε συνέχεια για την Εθνική Χάντμπολ Νέων, η οποία ηττήθηκε 30-22 στα Σκόπια και δεν κατάφερε να βρεθεί σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Η διαφορά των 8 τερμάτων αποδείχθηκε καθοριστική, με τη «γαλανόλευκη» να μην καταφέρνει να διεκδικήσει την πρόκριση στην τριπλή ισοβαθμία στον 7ο προκριματικό όμιλο

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά επηρεάστηκε από το φανατικό κλίμα που δημιούργησαν περίπου 3.000 Σκοπιανοί. Επίσης, υπάρχουν παράπονα από τους Βόσνιους διαιτητές για τον τρόπο που «σφύριξαν».

Πολλά ατού της ελληνικής ομάδας βρέθηκαν σε κακή ημέρα, ενώ οι Σκοπιανοί είχαν εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας από τα 9 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν λειτούργησε σωστά η ελληνική εθνική άμυνα.

Η διαφορά ξέφυγε στο διάστημα 17-25, όπου η Ελλάδα δέχθηκε ένα σερί 6-0 και οι Σκοπιανοί μετέτρεψαν το 10-7 σε 16-7. Η Εθνική μείωσε με 3 γκολ του Δομπρή και ένα του Κρεμαστιώτη και πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 16-11. Στο δεύτερο μέρος άλλο ένα άσχημο 7λεπτο έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξεφύγουν με +10 (21-11) και κάπου εκεί «καθάρισαν» το ματς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Κώστας Βιολιτζής, σχολίασε: «Διαχείριση συναισθημάτων, καυτή ατμόσφαιρα, εχθρική διαιτησία, μας απαγόρευσαν να μπούμε στο παιχνίδι της διεκδίκησης ενός θετικού αποτελέσματος. Οι Έλληνες αθλητές αποδεικνύουν κάθε μέρα εδώ στα Σκόπια ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές φουρνιές στο ελληνικό χάντμπολ».

Ο προπονητής της Ελλάδας Στέλιος Σεϊρεκίδης, σημείωσε: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Τα παιδιά έδωσαν ότι μπορούσαν. Σίγουρα αν είχαμε καθαρό μυαλό και περισσότερη υπομονή θα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά στο σκορ. Αλλάξαμε άμυνες, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την πορεία του ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τα παιδιά έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Η προσπάθεια συνεχίζεται».

Ο αριστερός ίντερ, Χριστόδουλος Μυλωνάς, υπογράμμισε: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς σε μία δύσκολη έδρα. Ξεκινήσαμε νωθρά με αποτέλεσμα να βρεθούμε από νωρίς πίσω στο σκορ και οι αντίπαλοι άρχισαν να χτίζουν διαφορά ασφαλείας. Προς το τέλος του ημιχρόνου μειώσαμε, αλλά με κακές επιλογές επιθετικά και αμυντικά βρεθήκαμε να χάνουμε με 10 γκολ στις αρχές του δευτέρου μέρους και έτσι ήρθε φυσιολογικά η ήττα»

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected