Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Γιάννης Αρμενάκας : «Ενδιαφέρεται για τα παιδιά η Μπαρτσελόνα, αλλά είναι μπίζνα»

195201Για την τιμωρία της FIFA στην Μπαρτσελόνα μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο Γιάννης Αρμενάκας, του οποίου ο γιος είχε περάσει προ εννέα ετών απο την Μασία

Ο κ. Αρμενάκας δήλωσε ευχαριστημένος από την συμπεριφορά των Καταλανών σε ότι αφορά το παιδί του και στην συνέχεια μίλησε για τον συγκεκριμένο κανονισμό της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

«Ενδιαφέρεται για τα παιδιά, σαν ανθρώπους, αλλά δεν παύει να είναι γι’ αυτούς μία μπίζνα» ήταν το σχόλιο του για το έργο της Μπαρτσελόνα.

Πλέον, ο γιος του Γιάννη Αρμενάκα είναι 15 χρονών και αγωνίζεται στην Γουότφορντ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ένα σχόλιο για την τιμωρία της Μπαρτσελόνα:

«Δεν έχω πρόβλημα με τους νόμους της, αλλά αν η Μπαρτσελόνα έχει παρανομήσει πρέπει να πληρώσει. Βέβαια εκείνοι λένε ότι δεν έχουν παρανομήσει κι ότι οι παίκτες τους έχουν έρθει σαν μετανάστες στην Ισπανία. To θέμα είναι ότι οι νόμοι της FIFA στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πάνω από αυτούς της χώρας. Οπότε η Μπαρτσελόνα πρέπει να συμμορφωθεί με αυτούς».

Ενδιαφέρεται για τα παιδιά η Μπαρτσελόνα ή τα βλέπει ως «χρήματα»:

«Φυσικά και ενδιαφέρεται για τα παιδιά, σαν ανθρώπους αλλά δεν παύει να είναι γι’ αυτούς μία μπίζνα, το κάνουν για τα χρήματα. Αυτός ο νόμος βγήκε κυρίως για τα παιδιά που έρχονται από την Αφρική. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Είχαν κάποιους ατζέντηδες στην Αφρική που έφερναν παιδιά και τα πήγαιναν σε χώρες όπως το Βέλγιο, τα δοκίμαζαν και όποια άρεσαν έμενα, όποια δεν άρεσαν κατέληξαν στον δρόμο. Τα εκμεταλλευόντουσαν. Μόνο στο ποδόσφαιρο συμβαίνει αυτό. Σε κανέναν άλλο άθλημα».

Ποια είναι η άποψή σας για αυτόν τον νόμο:

«Συμφωνώ με τον νόμο σε περιπτώσεις όπως αυτή των παιδιών της Αφρικής, αλλά αν αποφασίσει μια ολόκληρη οικογένεια να βελτιώσει το βιοτικό της επίπεδο, πρέπει να γίνεται».

Θα επιτρέπατε στον γιό σας να αλλάξει σύλλογο;

«Ναι, θα τον άφηνα, αν ήταν σε ευρωπαϊκό σύλλογο και ήθελε. Αν είσαι 16 χρονών, όπως ο γιός μου σε λίγο καιρό, μπορείς να πας όπου θες χωρίς την οικογένειά σου. Στο επιτρέπει η FIFA».

*sport-fm.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected