Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

FIFA – Τεράστια επένδυση μέσω των τηλεοπτικών για το Μουντιάλ! (vid)

078c2024b3832f0212f154c9cdf7b14d_LΣε μια ιδιαίτερα σημαντική, αλλά και καινοτόμα, πρωτοβουλία προχώρησε η FIFA, καθώς επενδύει 1 εκατ. δολάρια σε πρόγραμμα μέσω του οποίου φοιτητές από πανεπιστήμια της Βραζιλίας θα εργαστούν στην τηλεοπτική παραγωγή του Μουντιάλ.

Ένα πρόγραμμα το οποίο θα αφήσει κληρονομιά στη Βραζιλία και στους επίδοξους τηλεοπτικούς παραγωγούς, σχολιαστές και δημοσιογράφους της χώρας θέτει σε εφαρμογή η FIFA στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία προσπαθεί πλέον σε όλες τις μεγάλες της διοργανώσεις να αφήνει και κάποια παρακαταθήκη στη χώρα που φιλοξενεί τα τουρνουά και αυτό θέλει να κάνει και στη Βραζιλία, μέσω διάφορων προγραμμάτων.

Ένα από αυτά, προβλέπει την επένδυση 1 εκατ. δολαρίων για την πρακτική άσκηση και εργασιακή απασχόληση στην τηλεοπτική παραγωγή του Μουντιάλ 2014, 438 Βραζιλιάνων φοιτητών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν, να πληρωθούν και φυσικά να αποκομίσουν τεράστια εμπειρία από την παρουσία της στις διαδικασίες μετάδοσης του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Το πρόγραμμα προβλέπει την επιλογή φοιτητών από Πανεπιστήμια των 12 πόλεων της Βραζιλίας που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ. Οι φοιτητές θα πάρουν πόστα στην παραγωγή και θα έχουν ρόλους βοηθών στη συλλογή πληροφοριών, στον σχολιασμό και στη μετάδοση της εικόνας και του ήχου των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έτσι ώστε να πάρουν τις απαραίτητες εργασιακές εμπειρίες αλλά και να βοηθήσουν έμπρακτα δουλεύοντας στη διάρκεια της διοργάνωσης.

«Είναι ζωτικής σημασίας για τη FIFA να αφήσει μια θετική κληρονομιά στη Βραζιλία. Το πρόγραμμα είναι μόνο ένα απλό παράδειγμα της απτής κληρονομιάς που αφήνει το Παγκόσμιο Κύπελλο στους νέους Βραζιλιάνους», ανέφερε ο Νίκλας Έρικσον, διευθυντής της τηλεοπτικής παραγωγής της FIFA, προτού προσθέσει:

«Το πρόγραμμα, που έχει εφαρμοστεί και σε άλλα Παγκόσμια Κύπελλα, είναι ένα μέρος από τα πλάνα που έχει η FIFA για να αφήσει σημαντική παρακαταθήκη στη Βραζιλία. Σε αυτά περιλαμβάνεται το πρότζεκτ «Football for Hope», προγράμματα αειφορίας, αγωγής υγείας στα σχολεία , ακουστικά – περιγραφικά σχόλια για τυφλούς και μερικώς βλέποντες οπαδούς και αρκετά ακόμα».

Ο Έρικσον επεσήμανε ακόμα πως: «Η FIFA πληρώνει και οργανώνει τις τηλεοπτικές παραγωγές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που στη συνέχεια πωλούνται σε εκατοντάδες κατόχους τηλεοπτικών δικαιωμάτων για να μεταδοθεί η εικόνα σε όλο τον κόσμο. Η πώληση βοηθά τη FIFA να βρει τους πόρους που απαιτούνται έτσι ώστε να μπορεί να επενδύσει περίπου 550.000 δολάρια την ημέρα σε αναπτυξιακά προγράμματα ποδοσφαίρου σε κάθε μία από τις 209 ομοσπονδίες-μέλη της, να στήσει ένα πλήρες φάσμα ανάπτυξης σε ανδρικό και γυναικείο ποδόσφαιρο κάθε χρόνο και να υποστηρίξει προγράμματα κοινωνικής προόδου σε όλο τον κόσμο».

Όσο για το πώς επιλέχθηκαν οι ασκούμενοι, η επίσημη ενημέρωση της FIFA αναφέρει πως έγινε μια σειρά από συνεντεύξεις και εργαστήρια μελέτης σε όλη τη Βραζιλία, μαζί με τους υπεύθυνους του FIFA ΤV και την HBS.

Οι ασκούμενοι θα έχουν ως βάση το Διεθνές Κέντρο Τύπου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και στις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες στη Βραζιλία, από τις 12 Ιουνίου ως τις 13 Ιουλίου. Περίπου 28 με 33 φοιτητές θα είναι σε κάθε πόλη που φιλοξενεί αγώνες, ενώ 82 θα είναι σταθερά στο «IBC» (σ.σ. διεθνές κέντρο Τύπου στο Ρίο), δουλεύοντας μαζί με μερικούς από τους μεγαλύτερους κατόχους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Μουντιάλ παγκοσμίως!

Οι γνώσεις που αναμένεται να αποκομίσουν από την πρακτική τους στη διάρκεια του Μουντιάλ, θα αφορούν τεχνικές από το πώς διοργανώνεται μια παραγωγή από τους οργανωτές ενός τέτοιου τουρνουά, το πώς επικοινωνούμε και δουλεύουμε σε διεθνές περιβάλλον, ενώ φυσικό είναι να αποκτήσουν και ικανότητες που θα φανούν χρήσιμες σε οποιαδήποτε μελλοντική τους απασχόληση.

«Πιστεύω πως είναι μια ευκαιρία ζωής και θα βελτιώσει σίγουρα της γνώσης μου», ανέφερε ο Ιγκόρ Σίλβα, φοιτητής από το Νατάλ, ενώ η Μαρία Καρολίνα Αρούντα από τη Κουϊάμπα, υποστήριξε: «Αγαπώ το ποδόσφαιρο και είναι φανταστικό που θα ζήσω τέτοια εμπειρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο»!

Ο Νίκλας Έρικσον, διευθυντής της τηλεοπτικής παραγωγής της FIFA, κλείνοντας ανέφερε: «Εργασιακή εμπειρία όπως αυτή, κάνει τη διαφορά στις προσδοκίες ενός φοιτητή σε αυτή την υψηλά ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Ελπίζουμε οι ασκούμενοι μας να μάθουν και να βελτιωθούν στη διάρκεια της διοργάνωσης και να καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την εμπειρία έτσι ώστε να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά στις σπουδές τους , έτσι ώστε να κάνουν μια επιτυχημένη καριέρα».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected