Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Έκανε το λάθος και προηγήθηκε…

ace49833f45998af4fa1d4d3879a6a0e_LΗ πολυχρησιμοποιημένη φράση του Γκάρι Λίνεκερ περί Γερμανών και πως νικούν πάντα στο τέλος, πήρε… σάρκα και οστά ακόμη μια φορά το βράδυ της Τετάρτης στην «Αλιάντς Αρένα». Εκεί όπου οι 11 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιζαν για 57 λεπτά αποφασισμένοι για ό,τι καλύτερο, προηγήθηκαν και τελικά υπέκυψαν στις ορέξεις της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου

Οι Βαυαροί του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν… μάσησαν ούτε στο «καταστροφικό» παιχνίδι του πρώτου ημιχρόνου, ούτε όταν ο Πατρίς Εβρά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες στο 57ο λεπτό.

Αντίθετα, ξύπνησαν για τα καλά και σε διάστημα 17 λεπτών πέτυχαν τρία γκολ, «σφραγίζοντας» την πρόκριση στα ημιτελικά του ChampionsLeagueγια 3η συνεχόμενη χρονιά! Στο 58’ ο Μάντζουκιτς απάντησε στο γκολ του Εβρά, ενώ 9 λεπτά αργότερα ο Μίλερ νίκησε τον Βίντιτς και έκανε την ολική ανατροπή. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Άριεν Ρόμπεν στο 76ο λεπτό, σκοράροντας για 4η φορά στη φετινή διοργάνωση με τον χαρακτηριστικό τρόπο που ξέρει να νικάει τις αντίπαλες άμυνες, βάζοντας τέλος στα όνειρα της Γιουνάιτεντ.

Οι φιλοξενούμενοι τα βάζουν με τους εαυτούς τους, αφού λίγο μετά την ισοφάριση της Μπάγερν ο Ρούνεϊ βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι απέναντι από τον Νόιερ, αλλά αντί για σουτ έκανε κάτι σαν… πάσα, σε ένα σημείο του αγώνα που θα μπορούσε να αλλάξει πολλά ένα δεύτερο γκολ των Άγγλων.

Το σίγουρο είναι πως η Μπάγερν βρίσκεται πλέον τρεις αγώνες μακριά από το να γίνει η πρώτη ομάδα από καταβολής ChampionsLeague(σ.σ. 1993) που κατακτά τον τίτλο δυο σερί χρονιές, έχοντας αποδείξει την Τετάρτη πως μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε ματς, όπως κι αν αυτό έχει εξελιχθεί μέχρι να πάρει… μπροστά η μηχανή των Βαυαρών!

*onsports.gr

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Αλάμπα, Κρόος, Γκέτσε (65’ Ραφίνια), Ρόμπεν, Ριμπερί, Μίλερ (84’ Πιζάρο), Μάντζουκιτς

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Εβρά, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Κάρικ, Φλέτσερ (74’ Τσιτσαρίτο), Βαλένσια, Καγκάβα, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (81’ Γιανουζάι).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected