Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – “Ξεμπούκωσε” στην παράταση!

4e5c1a6b2c0cd7849e435f8e90b62a05_LΟ Παναθηναϊκός έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον ΟΦΗ μετά το 1-0 του Αμπέντ, αλλά χρειάστηκε τα δυο γκολ του Μπεργκ στην παράταση για να περάσει μετά από τέσσερα χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου με το 3-0 της Λεωφόρου.

Ένας ημιτελικός που τα είχε όλα ήταν αυτός στη Λεωφόρο το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης. Χρειάστηκαν τα λεπτά της παράτασης, μεγάλο πάθος και δίψα από τους παίκτες του Αναστασίου για να καταβληθεί η αντίσταση του σκληροτράχηλου ΟΦΗ που είχε έρθει στην Αθήνα αποφασισμένος για την πρόκριση, πλήρωσε όμως την επιλογή του να κάνει καθυστερήσεις από το ξεκίνημα αλλά και την αστοχία του στις δυο σοβαρές ευκαιρίες που δημιούργησε στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα, στην κατάμεστη και γεμάτη πάθος για διάκριση Λεωφόρο, έδειξε πως θέλει να… τελειώσει τον αντίπαλό του. Η πίεση των πράσινων ήταν ασφυκτική, οι παικτες του τριφυλλιού δεν άφηναν καμία διεκδίκηση σε αυτούς του ΟΦΗ και στο 19′ ο τελικός άρχισε να έρχεται πιο κοντά.

Ο Αμπέντ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Πέτριτς πήρε έτοιμο γκολ και δεν αστόχησε για το 1-0, αποτέλεσμα που έμεινε ωστόσο ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, ο Σα Πίντο ρίσκαρε με τη χρησιμοποίηση του Κουτσιανικούλη, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα, ενώ ο Αναστασίου έβαλε στο ματς τον πιο φρέσκο Καρέλη για να γίνει κινητική η επίθεσή του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικά πιεστικός όσο περνούσε η ώρα, με έναν συγκινητικό Ζέκα να μοιάζει… κλωνοποιημένος και να βρίσκεται σε όλα τα σημεία του γηπέδου, όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει μέχρι τη συμπλήρωση των ενενήντα! Στο φινάλε του ματς, ο Τάσος Λαγός δυο φορές δεν κατάφερε να γίνει ήρωας, αφού την πρώτη είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και τη δεύτερη τον Φερνάντες να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Στην παράταση, ωστόσο, ο ρυθμός του Παναθηναϊκού αντί να πέσει έγινε… πιο φρενήρης. Με τους Ζέκα και Αμπέντ να μην σταματούν το τρέξιμο, τον Καρέλη να κάνει όλη τη… δουλειά και τον Μπεργκ να εκτελεί με αρχοντικό τρόπο, ήρθε η πρόκριση για το τριφύλλι. Η αρχή έγινε στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Σουηδός μετά από απόκρουση του Φερνάντες σε σουτ του Καρέλη, έκανε το 2-0 με κεφαλιά βάζοντας… φωτιά στη Λεωφόρο!

Το σκορ πρόκρισης του Παναθηναϊκού, διευρύνθηκε όταν ο εξαιρετικός Καρέλης ανατράπηκε πεντακάθαρα από τον ανεκδιήγητο Ζόρο, πηγή κινδύνων για την άμυνα του ΟΦΗ, και ο Σιδηρόπουλος δεν μπορούσε να μην δώσει το πέναλτι. Ο Μπεργκ το εκτέλεσε, ο Παναθηναϊκός πέρασε στον τελικό και στον ΟΦΗ έμειναν με το… αχ της φάσης του Νούνες στο 105′, όταν ο Αργεντινός σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Κοτσόλη. Στη φάση αυτή, αν είχε γίνει το 2-1, θα είχαν προκριθεί οι Κρητικοί.

Τα «αν», όμως, δεν γράφουν ιστορία. Η ιστορία έγραψε, πως ο Παναθηναϊκός τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στον τελικό, επιστρέφει για να διεκδικήσει το τρόπαιο, το οποίο κατέκτησε τελευταία φορά το 2010! Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός πέρασε στην παράταση, οπως αναφέραμε, η οποία το 2012 τον είχε πληγώσει στη Νέα Σμύρνη καθώς το ματς οδηγήθηκε τότε στα πέναλτι και οι πράσινοι αποκλείστηκαν.

Αυτές, όμως, οι στιγμές ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα, στον Παναθηναϊκό μπορούν να πανηγυρίζουν. Οπως και το έκαναν, μετά το τέλος του ματς, με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να κάνουν το καθιερωμένο «όλε» στη Λεωφόρο, έπειτα από δέκα χρόνια σχεδόν, και στις τέσσερις άκρες μάλιστα του γηπέδου…

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected