Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ισπανία – Η Ατλέτικο μια ανάσα από τον τίτλο!

801c867cc7b4e265d4740f1471f5504b_LΜία ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος ύστερα από το 1996 βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης που εντυπωσιάζει με τη σταθερότητά της.

Στο ξεκίνημα της σεζόν του ισπανικού πρωταθλήματος, το μόνο που απασχολούσε τους ποδοσφαιρόφιλους, ήταν ποια εκ των Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης θα κατακτούσαν το πρωτάθλημα.

Κανένας δεν υπολόγιζε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς η αποχώρηση του Ρανταμέλ Φαλκάο για τη Μονακό, ήταν αρκετή για να θεωρείται η τρίτη δύναμη της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Παρόλα αυτά, ο Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε να φέρει νέα δεδομένα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Κάτι που μας ανέλυσε στο Onsports και μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, ο δημοσιογράφος της As, Ντάνι Ιντάλγκο. Πλέον οι «ροχιμπλάνκος» μετά τη νίκη τους με 2-0 επί της Έλτσε στο «Βιθέντε Καλντερόν» το βράδυ της Παρασκευής έκαναν ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια, χρειάζονται τρεις νίκες για να φτάσουν στο όνειρο. Με βάση το πρόγραμμά τους βέβαια, αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι. Η αρχή γίνεται την επόμενη εβδομάδα, όπου οι «ροχιμπλάνκος» φιλοξενούνται από τη Βαλένθια στο «Μεστάγια».

Από εκεί και πέρα, ακολουθεί η νέα εκτός έδρας μάχη της με τη Λεβάντε, για να ακολουθήσει η εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μάλαγα. Την τελευταία αγωνιστική, εφόσον έχει κάνει το απόλυτο, απλά θα πανηγυρίσει τον τίτλο στο «Καμπ Νου» απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κάνει το διπλό στην Καταλονία.

Πιθανότερη ομάδα για να της κλέψει τον τίτλο, είναι η Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκεται έξι βαθμούς μακριά με ένα παιχνίδι λιγότερο. Πρώτα, η «βασίλισσα» φιλοξενείται από τη Βαγιαδολίδ. Από εκεί και πέρα, θα υποδεχτεί την Οσασούνα σε μία φαινομενικά εύκολη αναμέτρηση, ενώ στη συνέχεια πηγαίνει με τη σειρά της στο «Μεστάγια» για να αντιμετωπίσει τη Βαλένθια. Στα τελευταία της δύο παιχνίδια, έχει βατό πρόγραμμα, αφού αρχικά θα φιλοξενηθεί από τη Θέλτα στο «Μπαλαΐδος» και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Εσπανιόλ.

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα χρειάζεται γκέλες και των δύο για να φτάσει στον τίτλο και το σενάριο αυτό φαντάζει αρκετά δύσκολο. Οι «μπλαουγκράνα» παίζουν εντός έδρας με τις Μπιλμπάο, Χετάφε και Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ θα φιλοξενηθούν από τις Βιγιαρεάλ και Έλτσε μέχρι το τέλος της σεζόν.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected