Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Το ματς της χρονιάς σήμερα!

64a9a1d4d6871d30fb1d8d2f1bed9df0_LΗ Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου με τις δύο ομάδες να είναι τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου με την πρώτη μάχη να δίνεται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Αρκετοί, θα ήθελαν το ζευγάρι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπάγερν Μονάχου να είναι και αυτό του τελικού του Champions League. Κάτι που ίσως θα έκανε ακόμα περισσότερο εντυπωσιακό τον τελικό στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

Μέχρι στιγμής, οι συγκεκριμένες δύο ομάδες έχουν κερδίσει συνολικά 14 φορές το τρόπαιο και θα παίξουν το πρώτο παιχνίδι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με μοναδικό στόχο να πάρουν το προβάδισμα για την πρόκρισή τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Και οι δύο ομάδες θέλουν να γράψουν ιστορία. Από τη μία η «βασίλισσα» με την κατάκτηση του 10ου Champions League της ιστορίας της, και από την άλλη οι Βαυαροί που θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που το κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το 1992 όταν και η διοργάνωση άλλαξε καταστατικά.

Κατά τα άλλα, η παρουσία του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι από μόνη της ξεχωριστή. Έχοντας μία τετραετία στην Μπαρτσελόνα, κέρδισε τα εννέα από τα 15 παιχνίδια του με αντίπαλο τη Ρεάλ, χάνοντας μόλις δύο φορές.

Στην προσπάθειά του να συνεχίσει αυτό το καλό σερί, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Τιάγκο Αλκάνταρα και τον Σερντάν Σατσίρι που έμειναν εκτός. Οι Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και Χάβι Μαρτίνεθ έχασαν το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας τους στο Champions League λόγω τιμωρίας, ωστόσο θα αγωνιστούν κανονικά πλέον.

Τα… μεγάλα νέα όμως, αφορούν τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σταρ, είναι αμφίβολος για το κρίσιμο αυτό παιχνίδι και η συμμετοχή του αναμένεται να κριθεί την τελευταία στιγμή. Κατά τα άλλα ο Μαρσέλο το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός με τον Φάμπιο Κοεντράο να παίρνει τη θέση του στο αρχικό σχήμα.

Οι δύο πλευρές έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές στο παρελθόν στη Μαδρίτη με τους Βαυαρούς να επικρατούν μόλις δύο φορές, με τελευταία επιτυχία αυτή του 2001, με σκόρερ τον Τζιοβάνι Έλμπερ.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ρεάλ Μαδρίτης : Κασίγιας, Καρβαλιάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά.
Μπάγερν Μονάχου : Νόιερ, Λαμ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Ριμπερί, Ρόμπεν, Μάντζουκιτς.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected