Κατηγορίες
Basket

Ευρωλίγκα – “Στραπάτσο” ΠΑΟ στη Ρωσία!

1105065Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα κακό επιθετικά παιχνίδι, ηττήθηκε με σκορ 74-44 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία και κατέκτησε το εισιτήριο για το Final-4 του Μιλάνου.

Στο πέμπτο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε χωρίς ενέργεια και με απελπιστική αστοχία σε δίποντα (15/46) και τρίποντα (3/12).

Οι “πράσινοι” μετά το 17ο λεπτό του αγώνα (26-21) υπέστησαν ολική κατάρρευση σε όλους τους τομείς και έδωσαν την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να κάνει το παιχνίδι της.

Ο Σάσα Καούν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και τελείωσε με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ σε 27 λεπτά αγώνα. Από το ναυάγιο του Ολυμπιακού, ο Τζέιμς Γκιστ τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ.

Ο αγώνας

Με την κλασική του πεντάδα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός επί Αλβέρτη (Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Φώτσης, Λάσμε), ενώ ο Μεσίνα έβαλε στο παρκέ τους Τζάκσον, Ουίμς, Βοροντσέβιτς, Κριάπα και Καούν. Ο τελευταίος με 4 από τους 5 πόντους, έγραψε το 5-2 στο 3′ ενώ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 1/7 σουτ εντός πεδιάς, έχοντας σαφέστατο επιθετικό πρόβλημα. Οι Βοροντσέβιτς και Καούν (8π.) έγραψαν το 11-4, σε ένα παιχνίδι που οι Ρώσοι ήθελαν να παίξουν πάση θυσία με τους ψηλούς τους.

Άλλωστε, ο Μεσίνα είχε δώσει σαφέστατες οδηγίες στους παίκτες του να ρίξουν το βάρος εκεί και να μην παίξουν με περιφερειακά σουτ. Στο 7′ ο Λάσμε χρεώθηκε με 2ο φάουλ και ο Μεσίνα πέρασε στο παρκέ τον Μίλος Τεόντοσιτς για πρώτη φορά στη σειρά των πλέι οφ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 13-10 με τον Ράιτ να έχει 1/2 βολές. Οι Ρώσοι με κοντό σχήμα κατάφεραν να ξεφύγουν στο τέλος του α’ δεκαλέπτου με 18-10, με τον Παναθηναϊκό να είναι εξαιρετικά άστοχος έχοντας 3/16 σουτ!

Κακός επιθετικά, ξέφυγε η ΤΣΣΚΑ

Με τρίποντο του Τεόντοσιτς στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 11 (21-10) και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πέρασε στο παρκέ τους Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη, οι οποίοι έδωσαν σημαντική επιθετική βοήθεια με 8 διαδοχικούς πόντους. Στο 13′ ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους 3 πόντους (21-18), ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν με μία τρίποντη βόμβα του Φριντζόν που έγραψε το 24-18.

δείτε εδώ τη συνέχεια του ρεπορτάζ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected