Κατηγορίες
Basket - Εθνικές Ομάδες

Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ – Τα τυπικά για Κατσικάρη!

ÊÁÔÓÉÊÁÑÇÓ  ÌÐÉËÌÐÁÏ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ  (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2011-2012)Ο νέος προπονητής της Εθνικής θα είναι ο Φώτης Κατσικάρης, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένεται να γίνουν μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Η ΕΟΚ είχε έρθει περίπου εδώ και 10 μέρες σε προφορική συμφωνία με τον έμπειρο τεχνικό, αλλά υπήρχε ένα «κόλλημα» σχετικά με την αποδέσμευση του Αντρέα Τρινκιέρι.

Ο Ιταλός τεχνικός, που είχε συμβόλαιο, δεν μπορούσε να τα βρει με την ομοσπονδία για την αποζημίωση του.

Αυτό έβαζε «φρένο» στην συμφωνία με τον Κατσικάρη, καθώς χωρίς να έχει αποδεσμευτεί ο Τρινκιέρι, η ΕΟΚ δεν μπορούσε να ανακοινώσει επίσημα νέο προπονητή. Όλα αυτά λύθηκαν απ’ ό,τι φαίνεται και ο πρώην προπονητής της Μπιλμπάο είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει και επίσημα τα ηνία της Εθνικής.

Μετά το Ευρωμπάσκετ η Εθνική ήταν σε αναζήτηση προπονητή και για ένα εξάμηνο παρά τα αρκετά ονόματα που είχαν ακουστεί ο Κατσικάρης ήταν η πρώτη επιλογή.

Ο 46χρονος ταιριάζει σε αυτό που έψαχνε η ομοσπονδία, η οποία ήθελε έναν Έλληνα τεχνικό, έμπειρο και με όνομα.

Ο Κατσικάρης μέχρι τώρα στην καριέρα του έχει προπονήσει την ΑΕΚ (2003-05), την Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης (2005-06), την Βαλένθια (2006-08), τον Άρη (2009-10) και την Μπιλμπάο (2010-2012), ενώ ανέλαβε την Εθνική Ρωσίας στα τέλη του 2012, από την οποία ωστόσο παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2013, λίγο πριν το Ευρωμπάσκετ, χωρίς να έχει καθίσει στον πάγκο της σε επίσημο αγώνα.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected