Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

Έλληνες hackers πίσω από τον ιο του Facebook! Στόχος το οικονομικό όφελος μέσω…

facebook-hackerΠριν μερικές ημέρες  και πρώτοι από όλους, οι φίλοι μας στην γνωστή ιστοσελίδα www.safer-internet.gr απέστειλαν το δείγμα από έναν νέο ιό που κυκλοφορούσε στο Facebook και είχε περιέλθει σε γνώση τους. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η σχετική ενημέρωση, ο εν λόγω ιός διαδιδόταν μέσω χρηστών του Facebook, με επισυναπτόμενα αρχεία Ελληνικής ονοματοθεσίας, κάτι που μας κίνησε εξαρχής ιδιαιτέρως την περιέργεια! Σύμφωνα με αναφορές των συνεργατών στο www.safer-internet.gr  δεκάδες χρήστες έχουν πέσει θύματα της επίθεσης και κάνεις δεν έχει προβεί σε ενημέρωση για τον τρόπο αποπομπής του κακόβουλου λογισμικού, μη μπορώντας να γνωρίζουν τι ακριβώς κάνει! Ο ρυθμός διάδοσης του ιού, σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες είναι 12 χρήστες εντός 5 λεπτών!!!

To SecNews, με αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης αναφορικά με την προστασία του συνόλου των ανυποψίαστων χρηστών,πραγματοποίησε πλήρη ανάλυση του ιού, προσδιορίζοντας την ακριβή του λειτουργικότητα και τρόπους προστασίας!

Πως ξεκινά η επίθεση

Το θύμα λάμβανε ένα ή περισσότερα μηνύματα φαινομενικά προερχόμενα από φίλους του με επισυναπτόμενα αρχεία ή/και συνδέσμους link με υποτιθέμενο ενδιαφέρον περιεχόμενο. Σε διαρκή επικοινωνία που είχαμε με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας www.safer-internet.gr  έφτασε στα χέρια μας ο σχετικός σύνδεσμος της επίθεσης, Screenshots του οποίου μπορείτε να δείτε παρακάτω.

fb.rar2_

fb.rar_

δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected