Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Ιδού οι ομάδες της περιόδου 2014-2015!

0a1609901243566ba95092a4fe2fd749_L

Κάθε χρόνο πέρα από τις μάχες για την κατάκτηση των Πρωταθλημάτων σε όλη την Ευρώπη, το ενδιαφέρον στρέφεται -ιδιαίτερα τις τελευταίες αγωνιστικές- στο… παζλ του Champions League της επόμενης σεζόν. Όπως κάθε σεζόν έτσι και φέτος λίγες στροφές πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2013-14, ο χάρτης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και το Onsports παρουσιάζει συνοπτικά τις ομάδες που θα βρίσκονται στα «αστέρια» τη σεζόν 2014-15.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Με τα περισσότερα μεγάλα Πρωταθλήματα να έχουν ξεκαθαρίσει λίγο-πολύ σε ότι αφορά τις θέσεις που δίνουν εισιτήριο απευθείας για τους ομίλους της διοργάνωσης, το… παζλ έχει ως βάση συλλόγους-τιτάνες όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους.

Αναλυτικά, στους ομίλους του Champions League της προσεχούς σεζόν θα βρίσκονται σίγουρα οι εξής ομάδες: Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι (Αγγλία), Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ (Γερμανία), Γιουβέντους, Ρόμα (Ιταλία), Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία), Παρί Σεν Ζερμέν, Μονακό (Γαλλία), Άγιαξ (Ολλανδία) και ο Πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός (Ελλάδα).

Η Πρωταθλήτρια Τουρκίας, Φενέρμπαχτσε, έχει αποβληθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έτσι η δεύτερη ομάδα στην Τουρκία θα πάει απευθείας στους ομίλους (σ.σ. μια εκ των Γαλατάσαραϊ ή Μπεσίκτας). Επίσης, στα γκρουπ θα παίξουν απευθείας οι Πρωταθλητές Βελγίου, Ελβετίας, Ουκρανίας και Ρωσίας, που δεν είναι ακόμη γνωστοί.

ΠΛΕΪ-ΟΦ

Η ισοπαλία της Τσέλσι με τη Νόριτς ουσιαστικά «σφράγισε» την 3η θέση για τους Λονδρέζους, αφού ακόμη κι αν ηττηθούν την τελευταία αγωνιστική και η Άρσεναλ τους φτάσει στους 79 βαθμούς, οι «μπλε» είναι απίθανο να χάσουν την 3η θέση. Για να συμβεί αυτό οι «κανονιέρηδες» θα πρέπει να καλύψουν διαφορά 8 τερμάτων, δηλαδή να νικήσει η Άρσεναλ τη Νόριτς εκτός έδρας με μεγάλη διαφορά και να χάσει η Τσέλσι από την Κάρντιφ εκτός έδρας επίσης με μεγάλη διαφορά.

Με αυτό ως δεδομένο, στα πλέι-οφ του Champions League βρίσκονται σίγουρα οι εξής ομάδες: Άρσεναλ (Αγγλία), Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) και Πόρτο (Πορτογαλία).

Για μια θέση στα πλέι-οφ μάχονται οι εξής σύλλογοι: Σάλκε, Λεβερκούζεν, Βόλφσμπουργκ (Γερμανία), Νάπολι, Φιορεντίνα (Ιταλία).

3ΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Όπως στον γύρο των πλέι-οφ, έτσι και στον γ’ προκριματικό, έχουν γίνει γνωστές μόλις δυο ομάδες. Η Φέγενορντ από την Ολλανδία και η Σάλτσμπουργκ από την Αυστρία έχουν «καπαρώσει» μια θέση και περιμένουν τους Πρωταθλητές Κύπρου και Δανίας, οι δευτεραθλητές Ελλάδας, Ουκρανίας, Βελγίου, Ελβετίας, Κύπρου, Δανίας και Ρωσίας, καθώς και η 3η ομάδα στην Τουρκία που λόγω της αποβολής της Φενέρμπαχτσε θα παίξει στον 3ο προκριματικό, αφού η 2η ομάδα θα πάει απευθείας στους ομίλους (σ.σ. μια εκ των Γαλατάσαραϊ και Μπεσίκτας).

2ΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος γύρος όπως και ο 1ος προκριματικός, περιλαμβάνει Πρωταθλήτριες χωρών που βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη της UEFA. Τη θέση τους στον β’ προκριματικό γύρο έχουν… καπαρώσει οι εξής ομάδες: Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Ζρίνσκι Μοστάρ (Βοσνία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Στρόμσγκοντσετ (Νορβηγία), Σέριφ (Μολδαβία), Σκεντέρμπεου (Αλβανία), ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ (Λευκορωσία), Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία), Βαλέττα (Μάλατα), Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Άκτομπε (Καζακστάν), Κλίφτονβιλ (Β. Ιρλανδία), Μάλμε (Σουηδία), Βέντσπιλς (Λετονία), Νιού Σέιντς (Ουαλία), Σέλτικ (Σκοτία) και Ρέικιαβικ (Ισλανδία).

Τους παραπάνω συλλόγους θα… συνοδεύσουν οι Πρωταθλητές Σερβίας, Μαυροβούνιου, Ρουμανίας, Σλοβακίας, Σκοπίων, Βουλγαρίας, Ουγγαρίας, Λουξεμβούργου, Πολωνίας, Σλοβενίας, Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν.

1ΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Πρόκειται για τον γύρο με τις λιγότερες ομάδες, όλες Πρωταθλήτριες χωρών με το χαμηλότερο ranking στην UEFA. Εδώ συμμετέχουν σίγουρα οι εξής σύλλογοι: Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία), Τόρσαβν (Ν. Φερόε), Σάντα Κολόμα (Ανδόρρα) και Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ). Μένει να γίνουν γνωστοί οι Πρωταθλητές Αρμενίας και Σαν Μαρίνο για να συμπληρωθεί ο 1οςπροκριματικός γύρος, στον οποίο συμμετέχουν μόλις έξι ομάδες.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected