Κατηγορίες
Διαιτησία

Ελληνική διαιτησία – Οριστικό τέλος για τον Κάκο!

ÊÁÊÏÓ Êáëýôåñïò ÄéáéôçôÞò ÂÑÁÂÅÉÁ ÐÓÁÐ 2013Με μία επιστολή 817 λέξεων ο Τάσος Κάκος ενημέρωσε σήμερα εγγράφως την ΕΠΟ για την απόφασή του να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του ενάμισι χρόνο πριν συμπληρώσει το όριο ηλικίας (μπορούσε να διευθύνει αγώνες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015).

Στον απολογισμό του χαρακτηρίζει ως κορυφαίες στιγμές της καριέρας του τις βραβεύσεις από τους πρωταγωνιστές, τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, και ευχαριστεί ακόμη «και εκείνους που καμιά φορά στεναχώρησα». Σημειώνει επίσης πως είδε το «σημάδι» της 26ης Απριλίου. Τέτοια ημερομηνία πριν από 16 χρόνια είχε διευθύνει τον πρώτο του αγώνα στο τοπικό της ΕΠΣ Κέρκυρας και την ίδια μέρα το 2014 κλήθηκε να σφυρίξει στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος κλείνοντας τον κύκλο με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί όπως αναφέρει η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή».

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ:

«Όταν ξεκίνησε η σεζόν είχα εκμυστηρευτεί σε δικούς μου ανθρώπους ότι αυτή μπορεί να ήταν η τελευταία μου στη διαιτησία. Ωστόσο το «αντίο» δεν είναι ποτέ εύκολο κι ομολογώ πως πριν τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, ένιωθα πως ως απόφαση το «αντίο» θα με απασχολήσει μετά την έκβαση των play offs. Μετά το τέλος του τελικού όμως, κι αφού πέρασαν κάποιες μέρες, κατάλαβα πως η ιδανικότερη στιγμή για έναν αποχαιρετισμό είναι τώρα. Άλλωστε, «η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή». Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος θα ήθελε να ολοκληρώσει την καριέρα του όταν αυτή βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Εγώ έτσι νιώθω.

Αποχωρώ μετά την διεύθυνση ενός μεγάλου παιχνιδιού, τον φετινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Ήταν ένα ματς κρίσιμο, από αυτά που χαρακτηρίζονται αγωνιστικά, «υψηλής επικινδυνότητας». Υπήρξα κοινής αποδοχής, πράγμα που αποτέλεσε για μένα ένα είδος δικαίωσης. Ας μην ξεχνάμε ότι η διεξαγωγή του τελικού ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η επιλογή μου ένιωσα ότι είχε κάτι συμβολικό καθώς την ίδια μέρα 16 χρόνια νωρίτερα, 26 του Απρίλη 1998 έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι ως διαιτητής. Ήταν ένα ματς του τοπικού πρωταθλήματος της Κέρκυρας. Όταν επιλέχτηκα για τον τελικό το είδα σαν σημάδι πως ένας κύκλος ολοκληρώθηκε.

διαβάστε το υπόλοιπο της επιστολής εδώ 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected