Κατηγορίες
Super League 1

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

73e00b1bbccc3f85231a3af627f8d3b6_LΟ Μπεργκ «καθάρισε» ένα ακόμα κρίσιμο ματς για τον Παναθηναϊκό, αφού πέτυχε το μοναδικό γκολ της νίκης (1-0) επί του Αστέρα στη Λεωφόρο και το «τριφύλλι» παρέμεινε μόνο πρώτο στα play offs

Στο τελευταίο… πάρτι για φέτος στη Λεωφόρο, αφού κόντρα στον Ατρόμητο θα ισχύσει η τιμωρία και δεν θα υπάρχει κόσμος στις κερκίδες, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης χάρη στην εκτελεστική ικανότητα του κορυφαίου της σεζόν για το «τριφύλλι», Μάρκους Μπεργκ. Οι «πράσινοι» δεν είχαν την καλή εικόνα προηγούμενων αγώνων, έδειξαν όμως χαρακτήρα στα δύσκολα που προσπάθησαν να βάλουν οι Αρκάδες πήραν το τρίποντο κι έφτασαν στους 10 βαθμούς για να… εκτοξευθούν στα αστέρια και να επιστρέψουν στα προκριματικά του Champions League.

Μπροστά σε περισσότερους από 10.000 θεατές, αλλά και τον Ρενέ Χένρικσεν που επέστρεψε στη Λεωφόρο και όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει και σε ρόλο σκάουτερ στον Παναθηναϊκό, το «τριφύλλι» εδραίωσε το προβάδισμά του για την πρώτη θέση στα play off, αποχαιρέτησε το κοινό του με νίκη και δείχνει το μεγάλο φαβορί για να επιστρέψει… στα αστέρια. Εκεί που αναφέρει και το σύνθημα των οπαδών του, οι οποίοι έφτιαξαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα για το «αντίο» της φετινής σεζόν και ζήτησαν γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο!

Κακό θέαμα με… φωνές

Μέτριο ήταν το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Λεωφόρου. Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο ματς και με εμφανή διάθεση να χαλάσει το παιχνίδι κυριαρχίας που πάντα προσπαθεί να επιβάλει στην έδρα του ο Παναθηναϊκός, κάτι που κατάφερε επιστρατεύοντας κάθε τρόπο. Είτε τη μαζική άμυνα, είτε το σκληρό παιχνίδι είτε και την… ανοχή του ρέφερι Θάνου σε αυτό. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους δεν ήταν το ίδιο καλοί με τον αγώνα της Τρίπολης, επέτρεψαν μάλιστα στον αντίπαλο να βγάλει κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις και φάνηκαν να ξυπνούν μετά το 35′ του αγώνα, προσπαθώντας να απειλήσουν την εστία του Ερνάντεζ.

Ο Αστέρας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με τον Μπαράλες που εκμεταλλεύτηκε κόντρες και έκανε το πρώτο καλό σουτ του ματς, ενώ είχε και μια καλή στιγμή ξανά με τον Αργεντινό στα μέσα του ημιχρόνου. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός καθαρή ευκαιρία δεν κατάφερε να φτιάξει, προσπαθούσε να συνδυαστεί έξω από την περιοχή και έπεφτε πάνω στους Γκοϊάν και Σανκαρέ που έκαναν… τα πάντα για να μην αφήσουν τον Μπεργκ να μπει στο παιχνίδι.

Η φάση του ημιχρόνου, ωστόσο, έγινε στο 36′ όταν ο Μπεργκ πέρασε δυο φορές τον Λούι και στη δεύτερη μέσα στην περιοχή ο άσος του Αστέρα τον ανέτρεψε πεντακάθαρα, με τον Θάνο να κλείνει τα μάτια και να μην καταλογίζει το πέναλτι. Ο ρέφερι από τα Γρεβενά έκανε και δεύτερο λάθος λίγο πριν φύγει το ημίχρονο, καθώς χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Εντό, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα…

Μπεργκ με το… καλησπέρα

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο δυνατά και με καλύτερη νοοτροπία από ότι στο πρώτο μέρος, καταφέρνοντας άμεσα να ανοίξει το σκορ. Οι «πράσινοι» στο 51′ είχαν ήδη μεταφέρει όλη την πίεση στα καρέ του Ερνάντεζ, ο Κουτρουμπής βρέθηκε σε θέση εξτρέμ και σέντραρε, με τον γνώριμο «δράστη», Μάρκους Μπεργκ, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα όντας στο δεύτερο δοκάρι και παράλληλα τη Λεωφόρο… στα αστέρια! Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα ακόμα τέρμα, ωστόσο, ανοίχτηκε και ο Αστέρας χάνοντας δυο πάρα πολύ καλές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα του ματς και των play off. 

δείτε εδώ τη συνέχεια του ρεπορτάζ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected