Super League 1

ΠΑΟΚ – Η επανασύνδεση άργησε έντεκα χρόνια…

2014041305460_159896455Ο Άγγελος Αναστασιάδης επιστρέφει, για τρίτη φορά, στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Μακεδόνας τεχνικός συναντήθηκε χθες με τον Ιβάν Σαββίδη και συζητούσε μαζί του για περισσότερες από τρεις ώρες το ενδεχόμενο να βρεθεί για τέταρτη φορά στην καριέρα του στον πάγκο του «δικεφάλου».

Από τις συζητήσεις αυτές προέκυψε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και αυτό που απέμενε ήταν η τελική συνάντηση που θα την επιβεβαιώσει και τυπικά. Από τη στιγμή πάντως που Σαββίδης και Αναστασιάδης τα βρήκαν σε όλα, η επιστροφή του τελευταίου στην Τούμπα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στο «Μακεδονία Παλλάς», όπου βρισκόταν και ο Ζήσης Βρύζας, χωρίς ωστόσο να συμμετέχει σε αυτήν.

Μάλιστα ο Αναστασιάδης, που είχε στα χέρια του την πρόταση του Πλατανιά για την ανανέωση της συνεργασίας τους και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, επικοινώνησε με τους ανθρώπους της ομάδας και όπως έλεγαν οι Κρητικοί τούς ενημέρωσε πως έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ. Οι χθεσινές εξελίξεις πάντως ήρθαν να επιβεβαιώσουν την πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να κλείσει αμέσως το θέμα του προπονητή ώστε να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για να ξεκινήσει ο προγραμματισμός της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Σαββίδης είχε ήδη στο μυαλό του τον Αναστασιάδη, με τον οποίο είχε συναντηθεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν και συζητούσε μαζί του ακόμη και το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ. Και το γεγονός ότι τον κάλεσε προσωπικά να βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ήταν, όπως αποδεικνύεται πλέον, ενδεικτικό των προθέσεών του.

Δεν αποκλείεται πάντως ρόλο στην απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να εμπιστευθεί την τεχνική ηγεσία του «δικεφάλου» στον Ελληνα προπονητή να έπαιξαν και οι παροτρύνσεις που δέχθηκε από οπαδούς του ΠΑΟΚ το απόγευμα του Σαββάτου, πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που του έλεγαν πως η καλύτερη λύση για τον πάγκο της ομάδας είναι ο Αναστασιάδης. Οπως και να έχει, οι εξελίξεις για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ έχουν ήδη δρομολογηθεί και στην πράξη θα φανεί αν αυτή θα είναι επιτυχημένη.

Έντεκα χρόνια και μια μέρα

Στις 17 Μαΐου 2003, ο ΠΑΟΚ κατακτούσε -νικώντας τον Αρη στο γήπεδο της Τούμπας με 1-0 χάρη σε γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη- τον τελευταίο του μέχρι σήμερα τίτλο. Το συγκεκριμένο τρόπαιο κατακτήθηκε υπό την καθοδήγηση του Αγγελου Αναστασιάδη, με την καθοριστική συνάντηση για την επιστροφή του στον πάγκο του ΠΑΟΚ να έρχεται 11 χρόνια και μία ημέρα από εκείνο το τρόπαιο.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι και το μοναδικό μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ που έχει κατακτήσει τίτλο τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα πανηγύρισε το κύπελλο του 1974 (όντας μάλιστα ένας από τους παίκτες που ευστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό) όσο και στο ιστορικό πρωτάθλημα το 1976, που μαζί με το κύπελλο του 2003 αποτελούν τα τρία «ασπρόμαυρα» τρόπαια.

Φήμες για συνεργασία με Πάμπλο Γκαρσία

Μια ακόμη παράμετρος που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τη φημολογία που αναπτύχθηκε ήδη από χθες και που θέλει τον Πάμπλο Γκαρσία να εντάσσεται στο τεχνικό επιτελείο του Αγγελου Αναστασιάδη. Μια προοπτική που στηρίζεται στις πολύ καλές σχέσεις του Ουρουγουανού με τον Μακεδόνα τεχνικό και στις συζητήσεις που είχαν κατά καιρούς μαζί για το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ.

Ο Γκαρσία είχε πάντως απορρίψει μια πρόταση που του έγινε πριν από λίγους μήνες από τη διοίκηση του «δικεφάλου» να αναλάβει πόστο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Ουρουγουανός άλλωστε δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να ασχοληθεί με την προπονητική και γι’ αυτό άλλωστε έχει ήδη ξεκινήσει μαθήματα στην Ισπανία για να πάρει δίπλωμα τεχνικού ποδοσφαίρου.

Αναζητεί και πρόεδρο ο Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης με τις δηλώσεις του μετά το τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έδειξε ως έναν βαθμό τις προθέσεις για το διοικητικό μοντέλο που θα ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ μετά τη φετινή καθ’ όλα αποτυχημένη σεζόν. Ο Σαββίδης επανέλαβε την πρόθεσή του να στελεχώσει τη διοίκηση του «δικέφαλου» με τεχνοκράτες και συμπλήρωσε επίσης πως σκοπεύει να ξεκινήσει μια προσπάθεια προκειμένου να ενεργοποιήσει ανθρώπους που δεδομένα έχουν προσφέρει στον ΠΑΟΚ για να τους φέρει και πάλι κοντά στην ομάδα. Εκείνο που έχει ήδη πάντως ήδη αποφασίσει είναι η αλλαγή στη θέση του προέδρου. Ο Σαββίδης είναι σε αναζήτηση του διαδόχου του Ζήση Βρύζα, που πάντως θα παραμείνει στην ομάδα, προφανώς σε άλλο πόστο.

Ετσι κι αλλιώς οι αναφορές του μεγαλομετόχου σε Βρύζα αλλά και Ζαγοράκη δεν ήταν και ιδιαίτερα κολακευτικές. Για τον μεν πρόεδρο της ΠΑΕ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει και περίπτωση να αναλάβει αυξημένες αρμοδιότητες. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος στον ΠΑΟΚ που να κέρδισε το δικαίωμα να αναλάβει κι άλλους ρόλους. Ο Βρύζας θα μείνει στην ομάδα. Ο Ζήσης έχει φέρει κατά καιρούς όφελος στην ομάδα και κέρδισε τον σεβασμό μου». Για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ τόνισε πως «τον έχω προστατέψει και τον “καθάρισα”». Το «τον καθάρισα» του Ιβάν Σαββίδη αφορά το γεγονός ότι ο μεγαλομέτοχος του «δικέφαλου» κάλυψε τη «μαύρη τρύπα» που προέκυψε στα οικονομικά της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ κατά τη θητεία του Ζαγοράκη αλλά και φρόντισε να κλείσει και τις εκκρεμότητες που προέκυψαν με την εφορία από την περίοδο εκείνη.

Ανάμεσα σε αυτά που είπε ξεχωρίζει η αναφορά του στον Ζέρμαν Τσιστιακόφ. «Ο Τσιστιακόφ παραμένει φίλος μου. Εγώ νομίζω ότι παραμένει ως σύμβουλός μου, γιατί είναι υψηλού επιπέδου επαγγελματίας. Ενδεχομένως ο ΠΑΟΚ δεν τον δέχθηκε. Ακόμη εγώ ο ίδιος δεν ξέρω αν με δέχθηκε ο ΠΑΟΚ». Ο μεγαλομέτοχος παραδέχθηκε έστω και έμμεσα πως ο Τσιστιακόφ δεν αποχώρησε από την Τούμπα γιατί κρίθηκε ως ανεπαρκής αλλά επειδή δεν έγινε αποδεκτός από τον περίγυρο του «δικέφαλου» και όσους θεωρούν ότι αποτελούν την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected