Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Τέλος το στοίχημα πλέον για τους παίκτες

b4e37b33acb05e65f2827b5352a0663e_LΝέα νομοθεσία που απαγορεύει στους ποδοσφαιριστές στην Αγγλία να στοιχηματίσουν σε οποιοδήποτε άθλημα στον κόσμο «περνάει» η FA.

Με ακόμη πιο αυστηρό τρόπο σκοπεύει να καταπολεμήσει τη διαφθορά και το «στήσιμο» αγώνων η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η οποία αποφάσισε να απαγορεύσει στους ποδοσφαιριστές σε όλη την Αγγλία να ποντάρουν σε οποιοδήποτε άθλημα στον κόσμο!

Μέχρι πρότινος, ο κανονισμός περί στοιχηματισμού επέτρεπε στους παίκτες να ποντάρουν είτε μέσω τρίτων στους αγώνες που αφορούσαν διοργανώσεις στις οποίες έπαιζαν οι ομάδες τους, ενώ οι ίδιοι μπορούσαν να ποντάρουν ονομαστικά σε κάποιο άλλο άθλημα.

Όλα τα παραπάνω πάνε… βόλτα μπροστά στον νέο, «σκληρό» κανονισμό της FA, η οποία έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν δείχνει… έλεος σε όσους παίκτες εμπλέκονται σε σκάνδαλα στοιχήματος. Τον Ιούνιο του 2013 ο Άντρος Τάουνσεντ της Τότεναμ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 18.000 λιρών, τον περασμένο Αύγουστο ήταν η σειρά του Κάμερον Ζερόμ της Κρίσταλ Πάλας (σ.σ. αγωνίστηκε ως δανεικός στη Στόουκ τη σεζόν 2013-14) να πληρώσει 50.000 λίρες (!), ενώ τον Μάρτιο του 2014 ο χαφ της Νιούκαστλ Νταν Γκόσλινγκ κλήθηκε να δώσει 30.000 λίρες για παραβίαση των κανονισμών περί στοιχηματισμού.

Μάλιστα, ο νέος κανονισμός απαγορεύει το ποντάρισμα ακόμη και σε ιδιαίτερα στοιχήματα σχετικά με το ποδόσφαιρο, όπως οι μεταγραφές, οι απολύσεις και προσλήψεις προπονητών και η αρχική ενδεκάδα μιας ομάδας.

Σε ότι αφορά την εφαρμογή του νέου κανονισμού, αυτή θα γίνει σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου της Αγγλίας, καλύπτοντας από την Premier League μέχρι τα Isthmian leagues (σ.σ. 7ο και 8ο επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου).

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected