Κατηγορίες
Τουρνουά - Φιλανθρωπικοί Αγώνες

3o EM-DA Futsal Cup – Συγκλονιστικός τελικός, κούπα στα πέναλτι για “Agora”!

DSCN9802Ένα ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρον Τουρνουά Κοινωνικού Σκοπού έλαβε τέλος… Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, 40 περίπου ομάδες και 1000 περίπου συμμετέχοντες έδωσαν το παρόν στη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε το Imathia Sports News, βοηθώντας παράλληλα συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ο χθεσινός τελικός ήταν αντάξιος της δυναμικής των δύο ομάδων που κατάφεραν να φτάσουν ως το τέλος και μπροστά σε 200 περίπου θεατές που έδωσαν το παρόν στο ΔΑΚ “Βικέλας”, το Cafe Bistro “Agora” επικράτησε 2-1 στα πέναλτι του εστιατορίου “Καλά Καθούμενα” και κατέκτησε το 3ο EM-DA Futsal Cup.

“Πράσινο” το χάλκινο μετάλλιο, πρωτιά και για Βρεττό!

Στις 20.15 διεξήχθη ο μικρός τελικός της διοργάνωσης, με τη “Vrettos Recycling” να κατακτά τελικά την τρίτη θέση επικρατώντας του εντυπωσιακού φέτος “Kairo Image Bar” 7-4. Οι “πράσινοι” κατέβαλαν την αντίσταση των “ασπρόμαυρων” από το Κλειδί και πήραν το χάλκινο μετάλλιο του 3ου EM-DA Futsal Cup, μία απονομή που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Πρωτιά και για τον Κυριάκο Βρεττό, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερς με 20 γκολ και παρέλαβε το αγαλματίδιο μόλις ολοκληρώθηκε και ο Μεγάλος Τελικός.

Kairo Image Bar – Vrettos Recycling  4-7 (12′-19′ Μάνος, 18′ Κιρκιλιανίδης, 20′ Κεχαγιάς / 3′-24′ Καρατάσιος, 14′-28′-37′-39′ Βρεττός Κ., 36′ Ζωγράφος)

Εντυπωσιακή προσέλευση στις εξέδρες, στο επίκεντρο ο μεγάλος χορηγός!

Παρά τη χαμηλή γενικότερα προσέλευση στο φετινό Τουρνουά, η παρουσία του κόσμου στον χθεσινό τελικό “αποζημίωσε” τις προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Οι 200 περίπου θεατές απόλαυσαν ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι, με δραματική εξέλιξη σε όλη τη διάρκεια του τόσο για την διακύμανση του σκορ όσο και για τη διαδικασία των πέναλτι. Το παρόν στο χθεσινό παιχνίδι έδωσε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Νίκη Καρατζιούλα, πολλοί προπονητές και ποδοσφαιριστές της Ημαθίας αλλά και ο μεγάλος χορηγός της φετινής εκδήλωσης, κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, η συνεισφορά του οποίου έπαιξε πολύ καθοριστικό ρόλο για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης. Η εταιρία EM-DA Ltd, με τη δυναμική της επιχειρηματική δράση στα Βαλκάνια, αποτελεί πλέον μία από τις πλέον εύρωστες ελληνικές επιχειρήσεις, σε έναν ομολογουμένως δυσοίωνο οικονομικό πλαίσιο.

Στις λεπτομέρειες ο τελικός, σαμπάνιες στο τέλος!

Στις 21.45 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί ξεκίνησε ο Μεγάλος Τελικός του 3ου EM-DA Futsal Cup, με διαιτητές τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και της Βέροιας κ. Γιώργο Κουλακιώτη (τον οποίο και ευχαριστούμε για την παρουσία του στην τελική φάση της διοργάνωσης) και τον ποδοσφαιριστή του Φίλιππου Μελίκης, κ. Κώστα Τζίμο. Χρέη γραμματείας τέλεσαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Καραϊωσήφ (διεθνής διαιτητής Futsal) και Θεόδωρος Πρόιος (αθλητής βόλεϊ του Φίλιππου Βέροιας), οι οποίοι έβαλαν με τη σειρά τους το δικό τους λιθαράκι στο φετινό Τουρνουά. Ιατροί αγώνων οι κ.κ. Ηλίας Τζαφέρης και Γιώργος Μουρατίδης, οι οποίοι μαζί με τον κ. Δημήτρη Φραγκάκη συνέβαλαν τα μέγιστα με τις γνώσεις τους στην ιατρική κάλυψη της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση ήταν πραγματικά συγκλονιστική, με το Εστιατόριο “Καλά Καθούμενα” να αποδεικνύει για ακόμη μία φορά το μέταλλο που παρουσίασε ως ομάδα συνολικά στη διοργάνωση. Απέναντι στην (κατά πολλούς) ποιοτικότερη ομάδα του Τουρνουά, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο και παρά τις κατά…κύμα επιθέσεις των “κυανόλευκων”, πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στο διάστημα αυτό.

Εκτός αυτού, με τις αρχές του δευτέρου μέρους κατάφερε να προηγηθεί στο μισάωρο με 2-0 χάρη σε γκολ των Δημήτρη Κουτσιάδη και Αλέξη Χάμπαλη, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των παικτών και προπονητή της ομάδας. Μία εξέλιξη κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά “καθ’ εικόνα” της φετινής “κιτρινόμαυρης” ομάδας η οποία με πρωταρχικό στόχο την άμυνα, έβγαινε στην κόντρα όποτε αυτό ήταν δυνατό.

Από το σημείο εκείνο και μετά, το Cafe Bistro “Agora” πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα, με τον προπονητή κ. Άρη Αδαλόγλου να προβαίνει σε συνεχείς αλλαγές για να βρει το “κλειδί” για την πολυπρόσωπη άμυνα των “κιτρινόμαυρων”. Στο 34′ ο Στέφανος Κορυτσαίος έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι, “τρυπώνοντας” στην άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων και με πλασέ από κοντά νίκησε τον εξαιρετικό και χθες Γιώργο Μυλωνά. Το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά και έμελλε τελικά να κριθεί στο τέλος από το “μπόνους” που κέρδισαν οι “κυανόλευκοι”.

Κι αυτό ήταν η συμπλήρωση των έξι φάουλ για τα “Καλά Καθούμενα” και 1.5 λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, ο Σωκράτης Λαμπριανίδης ευστόχησε από τα 10 μέτρα, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά, οι “κυανόλευκοι” ρίσκαραν περισσότερο για την ανατροπή και παρά τις πολύ καλές ευκαιρίες των Τζεϊρανίδη και Λαμπριανίδη, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι.

Εκεί οι “κυανόλευκοι” αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και τυχεροί, με τους παίκτες του Χρήστου Ζαρογιάννη να σημαδεύουν δύο φορές το δοκάρι του Δημήτρη Λύχνα και ενώ το Cafe Bistro Agora είχε ευστοχήσει αρχικά με τον Γιώργο Σαμψωνίδη. Το καθοριστικό πέναλτι ήταν τελικά το τρίτο κατά σειρά για τους “κυανόλευκους”, με τον Σωκράτη Λαμπριανίδη να δίνει την κούπα στην ομάδα του!

Ακολούθησαν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί για τους “κυανόλευκους”, οι οποίοι μάλιστα άνοιξαν και σαμπάνιες για το καθιερωμένο …λούσιμο των παικτών – πρωταγωνιστών του Cafe Bistro Agora. Άξιοι νικητές, αξίζουν χίλια μπράβο σε όλους όσους ανήκαν στο δυναμικό της ομάδας!

Cafe Bistro Agora – Εστιατόριο “Καλά Καθούμενα”  2-2, 2-0 πεν (34′ Κορυτσαίος, 49′ Λαμπριανίδης / 28′ Κουτσιάδης, 30′ Χάμπαλης)

Πέναλτι : Σαμψωνίδης 1-0, Κουτσιάδης δοκάρι, Βαλδήρ απόκρουση, Κατόγλου δοκάρι, Λαμπριανίδης 2-0

Η συγκλονιστική επιστολής της Ελπίδας για τη μικρή Μπουλίτσα και το συνολικό ποσό

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το χθεσινό τελετουργικό της απονομής των μεταλλίων και του κυπέλλου, ο αρχισυντάκτης του Imathia Sports News Αργύρης Τσιγγενόπουλος (μπροστά στους ελάχιστους δυστυχώς φιλάθλους που παρέμειναν στις εξέδρες) διάβασε την επιστολή της κας Ελπίδας, η οποία ανεβαίνει τον δικό της γολγοθά, καθώς η μικρή της Βούλα (4 ετών, “Μπουλίτσα” όπως θέλει να τη φωνάζουν όπως το κοριτσάκι από τη σειρά του ΑΝΤ1 “Το καφέ της χαράς”), νοσηλεύεται στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» (τι ειρωνεία, το ίδιο όνομα με τη μητέρα…) στην Αθήνα. Αναλυτικά :

«Φίλες και φίλοι της Μπουλίτσας αλλά και όλων των ανθρώπων καλησπέρα… Δώσατε έναν πραγματικά μεγάλο αγώνα και φέτος, μαζί με όλη την Ημαθία, για την συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά που ανεβαίνουν το δικό τους γολγοθά. Ειλικρινά θέλω να γράψω τόσα πολλά αλλά ξέρω πως ο χρόνος σας είναι πολύτιμος… Θα ήθελα όμως να φωνάξω με όλη μου τη δύναμη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ας μην μπορεί να ακούσει κανείς την κραυγή μου μέσα από μία κόλλα χαρτί…. Δεν μπορείτε να διανοηθείτε τε πόσο δυνατό είναι το φτερούγισμα της μικρής μου Μπουλίτσας, όταν άκουσε ότι πολλά παιδιά από τη Βέροια την αγαπούν και ας μην τους ξέρει… Εμένα αυτό μου φτάνει, αν και ξέρω ότι ευρισκόμενοι εδώ ίσως να μην υπάρξει γυρισμός… Θέλω αδερφέ μου Αργύρη να μεταφέρεις το εξής μήνυμα σε όλους εκεί… Να αγαπάτε κάθε λεπτό τους δικούς σας και κάθε δευτερόλεπτο τα παιδιά σας… Η αγάπη αυτή είναι ανεκτίμητη και εύχομαι η Μπουλίτσα να είναι το τελευταίο παιδί που θα νοσηλευτεί εδώ… Νιώθω αμέριστη ευγνωμοσύνη και ειδικά για σένα Αργύρη, εύχομαι ο Θεός να σου δίνει δύναμη και κουράγιο σε κάθε δευτερόλεπτο της ζωής σου…»

Αναφερόμενοι λοιπόν στα φετινά έσοδα από τις δύο διοργανώσεις που ανέλαβε το Imathia Sports News και αναλογιζόμενοι τα πολλά (πλέον…) περιστατικά σοβαρών προβλημάτων υγείας όλο και περισσότερων ανήλικων παιδιών (τραγικός ο απολογισμός πιστέψτε μας…), αποφασίσαμε να μοιράσουμε το ποσό των 4.000 σε έξι οικογένειες από την Ημαθία. Τις επόμενες μέρες, αντιπροσωπεία της ιστοσελίδας μας μαζί με τον χορηγό κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη θα βρεθούν στις οικογένειες αυτές για να μοιραστούν (εκτός των ποσών που αναλογούν) και συμβολικά δώρα προσφορά επιχειρηματιών του νομού.

*Η επεξεργασία των φωτογραφιών και στιγμιοτύπων από τη χθεσινή μέρα βρίσκονται σε επεξεργασία και θα δημοσιευτούν εντός των επόμενων ωρών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected