Κατηγορίες
Διάφορα

Ποιοι δικαιούνται 400 ευρώ το μήνα από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

LEFTA1_420_420Ως το τέλος του μήνα θα έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι γεγονός. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει πιλοτικά σε δύο δήμους της χώρας και σύντομα θα επεκταθεί. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασ.Κεγκέρογλου μετά την υπογραφή της ΚΥΑ το πρόγραμμα θα ξεκινήσει απ’ τον Σεπτέμβριο σε πιλοτικό επίπεδο και από το 2015 θα επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο.

Πρόκειται για ένα μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» το εισοδηματικό όριο για να λάβει κανείς το εγγυημένο εισόδημα θα είναι τα 4.800 ευρώ, ενώ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα φτάνει τα 400 ευρώ.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Άνεργοι χωρίς άλλες πηγές εισοδήματος και ιδιόκτητη κατοικία θα δικαιούνται 200-230 ευρώ το μήνα. Ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης.

Έγγαμοι συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα έως 4.800 ευρώ και ιδιόκτητη κατοικία θα δικαιούνται 300 ευρώ το μήνα, θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Απόρων, όπως για τη σίτιση

Έγγαμοι άνεργοι με δύο παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 4.800 ευρώ χωρίς περιουσιακά στοιχεία και ανασφάλιστος θα δικαιούνται 400 ευρώ το μήνα. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Απόρων, όπως για τη σίτιση.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected