Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ – Απίστευτο “τρικ” στο καταστατικό που “δένει” τα χέρια των ΕΠΣ!

epo3_610x400_610x400Μια από τις τροποποιήσεις που έγιναν στο καταστατικό της ΕΠΟ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ στις 6 Ιουνίου αφορά τις προτάσεις των Ενώσεων για τροποποίηση στο καταστατικό της Ομοσπονδίας..

Συγκεκριμένα, το Άρθρο 30 παρ. 2 αναφέρει: “Τυχόν προτάσεις για τροποποίηση του Καταστατικού πρέπει να υποβάλλονται γραπτά με μια σύντομη επεξήγηση στη γραμματεία από ένα Μέλος ή από την Εκτελεστική Επιτροπή. Μία πρόταση η οποία υποβάλλεται από ένα Μέλος είναι έγκυρη, όταν υποστηρίζεται γραπτά από τουλάχιστον οχτώ (8) Μέλη”.

Η ερμηνεία της συγκεκριμένης προσθήκης σε σχέση με την πραγματικότητα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ΕΠΟ θέλει να δημιουργήσει αναχώματα και επί της ουσίας να εκμηδενίσει τη δυνατότητα των Ενώσεων να κάνουν προτάσεις αλλαγής στο καταστατικό, βάζοντας την προϋπόθεση της στήριξης από άλλα οκτώ μέλη (δηλαδή συνολικά εννέα), αριθμός που ισούται με τον  αριθμό των μελών που απαιτείται να υποδείξουν υποψήφιο πρόεδρο για τις εκλογές.

Όπως φάνηκε στην τελευταία Γ.Σ. της ΕΠΟ που η μεγαλύτερη συζήτηση έγινε γύρω από την αύξηση των ψήφων της Super League, οι Ενώσεις που διαφώνησαν με την πρόταση της διοίκησης ήταν συνολικά πέντε και αυτές μεταξύ τους είχαν διαφορετική επιχειρηματολογία.

Συνεπώς, το να συγκεντρωθούν εννέα Ενώσεις για να αντιπροτείνουν κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνη τη διοίκηση της Ομοσπονδίας είναι σχεδόν αδύνατο με τους παρόντες συσχετισμούς.

Κατά τη διάρκεια της έγκρισης της παρούσας τροποποίησης στη Γ. Σ. δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ενώ κατά τη διάρκεια έγκρισής της από το Δ. Σ. διαφώνησε μόνο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected