Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2014 – Μπαμ και…κάτω με Σεφέροβιτς!

8df603e9c9ae8c1296acbac16c648742_LΆλλο ένα επικό παιχνίδι διεξήχθη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 με την Ελβετία να πανηγυρίζει μία τεράστια νίκη κόντρα στο Εκουαδόρ με 2-1.

Οι Λατίνοι μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και μετά από είκοσι λεπτά πίεσης βρήκαν τον δρόμο για τα δίχτυα. Ο Αγιοβί εκτέλεσε από αριστερά το φάουλ, ο Ενέρ Βαλέντσια ήταν μόνος του στο πρώτο δοκάρι και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η αντίδραση των Ελβετών ήταν εξαιρετική, καθώς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου πίεσαν πολύ έντονα, αλλά ο γκολκίπερ Ντομίνγκεζ είπε «όχι» σε τρεις περιπτώσεις. Κάπως έτσι στην ανάπαυλα ο Ισημερινός ήταν μπροστά με 1-0 κι έμοιαζε να έχει τον πρώτο λόγο.

Ο Ότμαρ Χίτσφελντ είχε έμπνευση στο ημίχρονο και πέρασε στο γήπεδο τον Μεχμέντι αντί του αρνητικού Στόκερ. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο ποδοσφαιριστής που είχε περάσει στο χορτάρι δικαίωσε τον προπονητή του και με δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ροντρίγκεζ ισοφάρισε.

Στη συνέχεια, το ματς ήταν «μία σου και μία μου» με τους δύο αντιπάλους να περιμένουν τα λάθη των αντιπάλων τους για να βγουν στην κόντρα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αρόγιο βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Ελβετίας, αλλά καθυστέρησε και ο Μπεχράμι τον έκοψε σωτήρια. Στη συνέχεια της φάσης οι Ελβετοί βγήκαν στην κόντρα και ο Ροντρίγκεζ έκανε τη σέντρα με τον επερχόμενο Σεφέροβιτς να γράφει από κοντά το 2-1 και να ολοκληρώνει την επική ανατροπή και τον θρίαμβο των Ευρωπαίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Σεφέροβιτς αποτέλεσε αλλαγή του Χίτσφελντ ο οποίος μπορεί να περηφανεύεται ότι εκείνος με τις επεμβάσεις του στο ματς, άλλαξε τη ροή και στην ιστορία της αναμέτρησης.

Πλέον η Ελβετία έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση, ενώ το Εκουαδόρ θα χρειαστεί θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τη Γαλλία για να ελπίζει…

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected