Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Τρεις ποδοσφαιριστές στο εδώλιο για στήσιμο και δωροδοκία!

agglia-stisimo-wimbledon-dagenhamredΟι Τσαν Σανκαράν (Chann Sankaran, 33 ετών) και Κρίσνα Γκανεσάν (Krishna Ganeshan, 44 ετών), φέρεται να προσπάθησαν να καθορίσουν το αποτέλεσμα μεταξύ της Γουίμπλετον και της Ντάγκενχαμ & Ρεντ στις 26 Νοεμβρίου.

Οι δύο άνδρες από τη Σιγκαπούρη αρνούνται τις κατηγορίες για τη διάπραξη δωροδοκίας και τις τρεις σχετικές κατηγορίες που τους απευθύνθηκαν.

Οι ποδοσφαιριστές Μάικλ Μπόατενγκ (Michael Boateng, 22 ετών), Χακίμ Αντελακούν (Hakeem Adelakun, 23 ετών), και Μόουζες Σουαϊμπού (Moses Swaibu, 25 ετών), επίσης αρνούνται τις κατηγορίες για διάπραξη δωροδοκίας. Αρνούνται, επίσης, μια ξεχωριστή -άλλης μορφής- κατηγορία για τον ίδιο λόγο.

“Πρόθυμοι νεοσύλλεκτοι”

Το Βασιλικό Δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ απεφάνθη ότι οι κατηγορούμενοι ήταν μέρος μιας σπείρας που καθορίζει αποτελέσματα, προκειμένου να βγάζουν χρήματα από το στοίχημα, τα μέλη της και οι “ευεργέτες” τους από την Ασία.

Τα αδικήματα φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ της 1ης Νοεμβρίου και στις 26 Νοεμβρίου του περασμένου έτους.

Το δικαστήριο απεφάνθη, επίσης, ότι οι Σανκαράν (κάτοικος Αγγλίας) και Γκανεσάν (κάτοικος Σιγκαπούρης) ήταν οι κεντρικές φιγούρες στη συγκεκριμένη σπείρα.

Για τους τρεις ποδοσφαιριστές ειπώθηκε ότι ήταν πρόθυμοι να παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση συναδέλφων τους, με σκοπό να εμπλακούν στις δωροδοκίες.

Τα καταγγελλόμενα αδικήματα έφερε στο φως μια μυστική έρευνα για τη διαφθορά του ποδοσφαίρου, έπειτα από την ανάληψη της υπόθεσης από την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (National Crime Agency).

Ο Ρόμπερτ Ντέιβις (Robert Davies), μέλος του σώματος δίωξης, είπε στο δικαστήριο ο Σουαϊμπού ενήργησε ως μεσάζων μεταξύ των παικτών και των Σανκαράν και Γκανεσάν, σε μια προσπάθεια να καθοριστεί το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Γουίμπλετον-Ντάγκενχαμ & Ρεντ.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ατασθαλιών από οποιονδήποτε εκ των δύο εμπλεκομένων συλλόγων, καθώς οι τρεις εμπλεκόμενοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε άλλον σύλλογο.

Ο Ντέιβις ισχυρίστηκε ο Σουαϊμπού πληρώθηκε £ 3.000 στο ημίχρονο της εν λόγω αναμέτρησης, έστω κι αν το τελικό αποτέλεσμα δεν πήγε σύμφωνα με τις επιθυμίες των επιχειρηματιών.

Οι Μπόατενγκ, Αντελακούν και Σουαϊμπού (όλοι κάτοικοι Λονδίνου) αγωνίζονται στον σύλλογο της Κόνφερενς, Γουάϊτχοκ (Whitehawk FC), ο οποίος έχει ως έδρα του το Μπράιτον.

Ο εισαγγελέας είπε οι τρεις ποδοσφαιριστές συνάντησαν τους επιχειρηματίες ξεχωριστά σε μια καφετέρια και δόθηκε στον κάθε έναν από αυτούς το ποσό των € 450 (£ 367) για να «ενεργήσουν σωστά» και να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού θα παιζόταν στις 30 Νοεμβρίου.

Χωρίς να το γνωρίζουν, οι συγκεκριμένοι άνδρες πληρώθηκαν από ένα ποσό € 60.000 (£ 48.900) σε μετρητά που είχαν σημανθεί από την NCA και στη συνέχεια παραδόθηκαν από έναν αστυνομικό που δρούσε υπό κάλυψη και κατέγραφε όλες τις συναλλαγές με τους συγκεκριμένους άνδρες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον συγκεκριμένο αστυνομικό, ο Γκανεσάν φέρεται να έχει μεταφέρει σε ένα από τα «αφεντικά» του την προσπάθεια καθορισμού αποτελέσματος ενός παιχνιδιού στις 26 Νοεμβρίου, ύστερα από τη διαβεβαίωση ότι ο Σουαϊμπού είχε έρθει σε επαφή με μερικούς παίκτες της Ντάγκενχαμ & Ρεντ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις αρχές Ιουλίου.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected