Αθλήματα - Εθνικές Ομάδες

Αλέξης Αλβανός – Τέλος εποχής!

ac3244f57dff503eb5937d7d6f1dc788_LΜετά από 16 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στην Εθνική Ανδρών του χάντμπολ, ο Αλέξης Αλβανός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Οι δύο αγώνες με την ΠΓΔΜ για τα πλέι-οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2015 αποτέλεσαν το «κύκνειο άσμα» του Αλέξη Αλβανού με τη φανέλα της εθνικής ομάδας χάντμπολ. Ο 34χρονος άσος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, κλείνοντας οριστικά κάθε σύνδεση της παρούσας ομάδας με εκείνη που σημείωσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ, με την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας (2005).

«Μετά από 16 χρόνια ως μέλος της Εθνικής Ομάδος Ανδρών τελειώνει εδώ το ταξίδι μου. Ένα ταξίδι γεμάτο στιγμές χαράς, αλλά και λύπης, συγκίνησης, στεναχώριας, αγωνίας… που η καθεμια της ξεχωριστά θα μείνει χαραγμένη μέσα μου. Πάνω από όλα όμως η δημιουργία της δεύτερης οικογένειάς μου είναι ίσως η μεγαλύτερη νίκη σε αυτά τα 16 χρόνια», αναφέρει στη δήλωσή του ο Αλβανός και συνεχίζει: «Νιώθω υποχρεωμένος να ευχαριστήσω ολόψυχα τον κάθε συμπαίκτη μου προσωπικά, όλους τους προπονητές που είχα και τον κόσμο που ήταν στο πλευρό μας στα εύκολα και στα δύσκολα. Επίσης τον κάθε έναν άνθρωπο της ομοσπονδίας ξεχωριστά που συνετέλεσε όλα αυτά τα χρόνια στη ομαλή λειτουργία της ομάδος. Τέλος το μεγαλύτερο μου ευχαριστώ το χρωστάω στην οικογένειά μου, που στήριζε όλα αυτά τα χρόνια αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα την σύζυγό μου που αγαπούσε και αγαπάει την Εθνική Ομάδα όσο κι εγώ. Ήταν τιμή μου κάθε φορά που φορούσα το Εθνόσημο, κάθε φορά που άκουγα τον Εθνικό Ύμνο, κάθε στιγμή που βρισκόμουν δίπλα σου… Σε ευχαριστώ για όλα ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ!!».

Ο Αλβανός αγωνίστηκε επί 16 συναπτά έτη στην εθνική ανδρών, της οποίας υπήρξε ηγέτης και αρχηγός. Μέσω αυτής, άλλωστε, κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση και είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί επί σειρά ετών στη Γερμανία. Ο νυν παίκτης της ΑΕΚ είναι ο μοναδικός Ελληνας αθλητής του χάντμπολ που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο με ξένη ομάδα, όταν το 2009 πανηγύρισε με τη Γκούμερσμπαχ το EHF Cup.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected