Κατηγορίες
Basket

Δημήτρης Ιτούδης – Οριστικά “αρκούδα”, ευχαριστίες από Μπάνβιτ!

154255Μεγάλη ευκαιρία για τον Δημήτρη Ιτούδη και μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό μπάσκετ. Ο 43χρονος προπονητής ανέλαβε τα ηνία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα αντικαταστήσει τον Έτορε Μεσίνα.

Ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξαργύρωσε την πολύ καλή χρονιά στον πάγκο της Μπάνβιτ (28-2 στην κανονική περίοδο, αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Γαλατάσαραϊ).

«Γνωρίζουμε τον Δημήτρη εδώ και καιρό, παρακολουθούσαμε στενά την καριέρα του, γνωρίζαμε το ταλέντο και τις γνώσεις του, τις προσωπικές του ικανότητες, την εμπειρία του και την υπομονή που είχε για την ανέλιξή του. Στις συζητήσεις που κάναμε έδειξε να έχει μεγάλη επιθυμία, φρέσκες ιδέες και θέλαμε ένα άτομο με αυτή τη θετική προσέγγιση. Είμαστε βέβαιοι πως ο νέος προπονητής θα φέρει ένα νέο άνεμο στην ομάδα, θα βρει έναν κώδικα επικοινωνίας με τους νέους και τους παλιούς παίκτες και θα χτίσει μια ομάδα με νοοτροπία νικητή. Ευχαριστούμε τη διοίκηση της Μπάνβιτ, που δεν αντιτάχθηκε στο αίτημα του Δημήτρη να δουλέψει σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν.

Από την πλευρά του, ο κόουτς Ιτούδης είπε: «Είμαι περήφανος που βρίσκομαι στη Μόσχα και έχω φοράω ήδη την μπλούζα με το έμβλημα αυτής της μεγάλης ομάδας. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα δουλέψω σκληρά για να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Πλέον θα αρχίσει το χτίσιμο της ΤΣΣΚΑ, που έχει στο στόχαστρο της τον Νικ Καλάθη (που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό) και θα αποφασίσει για την τύχη του Κάιλ Χάινς (τον οποίο θέλει πίσω ο Ολυμπιακός), με πιθανότερο σενάριο την παραμονή του Αμερικανού στη Μόσχα.

Ευχαριστίες Μπάνβιτ σε Ιτούδη

Δεν έφραξε το δρόμο στον Δημήτρη Ιτούδη η Μπάνβιτ και-με το αζημίωτο φυσικά-συναίνεσε στη μετακίνησή του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας, Οζκάν Κιλίτς, δήλωσε: «Πριν από μερικές μέρες ο προπονητής μας, Δημήτρης Ιτούδης, μας μετέφερε την πρόταση της ΤΣΣΚΑ και ζήτησε την άδειά μας για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία. Η διοίκηση έδειξε κατανόηση, παρότι είχαμε συμβόλαιο σε ισχύ μαζί του για άλλα δύο χρόνια. Το ενδιαφέρον μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όπως είναι η ΤΣΣΚΑ, για τον προπονητή μας αποτελεί πέρα από τιμή και απόδειξη πως η επιλογή μας ήταν πολύ καλή. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Ιτούδη για την πετυχημένη σεζόν και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην επαγγελματική του σταδιοδρομία».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected