Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Οριστικά με ομίλους!

172106Το Κύπελλο Ελλάδος αλλάζει και θα περιλαμβάνει την προσεχή περίοδο και φάση ομίλων, όπως επιβεβαιώνεται από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. 

Όπως και πέρσι στο θεσμό θα συμμετέχουν ομάδες της Super League και της Football League. Στην πρώτη φάση συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, που θα δώσουν νοκ άουτ αγώνες. Οι 14 ομάδες που θα προκριθούν θα προστεθούν στις 18 της μεγάλης κατηγορίας για να προκύψει η φάση των «32».

Εκεί θα είναι η καινοτομία, αφού θα διαμορφωθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, στα πρότυπα του… Champions League, αλλά με τρεις κι όχι έξι αγώνες. Επικεφαλής των γκρουπ θα είναι οι οκτώ πρώτες ομάδες του περασμένου πρωταθλήματος της Super League, δηλαδή Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός ή Παναιτωλικός. Επίσης κάθε όμιλος θα έχει μία ομάδα από εκείνες που τερμάτισαν στις θέσεις 9-16 της μεγάλης κατηγορίας. Στο τρίτο και το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας θα μετέχουν οι ομάδες που ανέβηκαν στην Super League, αυτές που υποβιβάστηκαν στην Football League και όσες ομάδες της Football League καταφέρουν να προκριθούν από τους αγώνες της πρώτης φάσης. Οι ομάδες του τρίτου και τέταρτου γκρουπ δυναμικότητας θα παίξουν δύο αγώνες εντός κι έναν εκτός έδρας, ενώ οι υπόλοιπες έναν αγώνα εντός και δύο εκτός έδρας.

Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα συνεχίζουν στη φάση των «16», όπου θα αρχίζουν τα νοκ άουτ διπλά παιχνίδια, με ζευγάρια που θα προκύψουν από κλήρωση. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν οι ομάδες που θα είναι πρώτες στους ομίλους θα θεωρηθούν «ισχυρές» και θα παίξουν στους «16» όχι μεταξύ τους, αλλά μόνο με ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στα γκρουπ. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου και στο ΟΑΚΑ, ανεξάρτητα από ποιες ομάδες θα είναι εκεί.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected