Κατηγορίες

ΠΡΟΣΟΧΗ – Ομάδες με οφειλές σε ΕΠΟ και ΕΠΣ δεν μπορούν να…

Epo fix_610x400Συγκεκριμένα, στον κανονισμό ιδιότητας και μεταγραφών της Ομοσπονδίας, είναι ενεργοποιημένη διάταξη που επισημάνει ότι, σωματεία που έχουν οφειλές προς την οικεία ΕΠΣ ή την ΕΠΟ δεν μπορούν να αποδεσμεύσουν αλλά ούτε και να προχωρήσουν σε μεταγραφές – παραχωρήσεις παικτών.

Αυτό πρακτικά, σημαίνει ότι ποδοσφαιριστές μένουν… έγκλειστοι σε σωματεία τους – ακόμη και να έχουν συμφωνήσει να μείνουν ελεύθεροι – μέχρι αυτά να τακτοποιήσουν τα χρέη τους τα οποία τις περισσότερες φορές αντιστοιχούν σε πρόστιμα!

Και για την ακρίβεια αυτό προέρχεται βάση του άρθρου 15, παράγρ. 14 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών – Παράρτημα Β” Διατάξεις Εφαρμογής Κανονισμών ΕΠΟ για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές: «Δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιαδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές τα σωματεία εκείνα που οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο στις υπερκείμενες αρχές (Ε.Π.Σ. – ΕΠΟ)».

* Ήδη κάποιες Ενώσεις έχουν προχωρήσει και σε επίσημη ανακοίνωση για την τακτοποίηση τέτοιων οφειλών από σωματεία, προκειμένου αυτά να έχουν την οποιαδήποτε μεταγραφική δραστηριότητα (είτε να δώσουν, είτε να πάρουν, κ.τ.λ.).

*mikriliga.com

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected