Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ισπανία – Μετά από 42 χρόνια στη Primera Division! (vid)

cbac61656ff9812648dabb63967ad2b4_LΣε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στα Κανάρια Νησιά, η Κόρντομπα πέτυχε γκολ στις καθυστερήσεις κάνοντας το 1-1 στην έδρα της Λας Πάλμας, με το οποίο πανηγύρισε την άνοδό της στην Primera Division μετά από 42 χρόνια αναμονής!

Το 0-0 του πρώτου τελικού των Play off της Segunda Division έδινε ένα ελαφρύ προβάδισμα στη Λας Πάλμας, αφού ο επαναληπτικός ήταν στην έδρα της. Η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά είδε την άνοδο να πλησιάζει πιο κοντά από ποτέ, καθώς στο 87’ ο Απόνιο έκανε το 1-0 και επικράτησε… χαμός στο «Εστάντιο ντε Γκραν Κανάρια». Οι οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν… εισβολή στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν, το παιχνίδι διεκόπη για περισσότερα από δέκα λεπτά και τελικά αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι φιλοξενούμενοι!

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ουλίσες Ντάβιλα σκόραρε για λογαριασμό της Κόρντομπα και την έστειλε στην Primera Division με το τελικό 1-1, έπειτα από 42 χρόνια περιπλάνησης στις χαμηλότερες κατηγορίες των ισπανικών πρωταθλημάτων! Η Κόρντομπα αναμένεται να… καεί από τους πανηγυρισμούς, την ώρα που στα Κανάρια Νησιά επικρατεί πλήρης απογοήτευση και αγωνία για την ποινή που θα επιβληθεί στη Λας Πάλμας μετά το «ντου» των οπαδών της, το οποίο αποδείχθηκε και άσκοπο αφού τελικά δεν υπήρχε λόγος για πανηγυρισμούς. Αντίθετα, ο εκνευρισμός ήταν μεγάλος και μετά το τέλος του ματς σημειώθηκε νέος κύκλος επεισοδίων, αυτή τη φορά με την εμπλοκή της αστυνομίας…

Λας Πάλμας (Μορένο): Μπαρμπόσα, Λόπεζ, Αρτίλες, Ντέιβιντ, Καστίγιο, Καστεγιάνο, Απόνιο, Αλεμάν, Βαλερόν (65′ Γκόμεζ), Μόμο (81′ Χερνάν), Αράντα (72′ Ε. Φιγκερόα)

Κόρντομπα (Φερέρ): Κάρλος, Γκουνίνο, Μπουζόν, Μπράβο, Πινίγιος, Γκαράι (76′ Πελάγιο), Αμπέλ, Νιέτο (46′ Αρτούρο), Σίλβα, Πέδρο (70′ Τσίσκο), Ντάβιλα

Βίντεο από τον αγώνα…

http://youtu.be/qJbAr2K1GDQ

http://youtu.be/MtKuglh1es4

πηγή

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected