Κατηγορίες
Διάφορα

Αυτή είναι προαγωγή! Από “μούφα”σκάουτερ έγινε …ελεγκτής του ΣΔΟΕ!

lefta-panteloniΕπιχείρηση εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών είχε στήσει τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., γνωστός απατεώνας. Πρόκειται για τον άνθρωπο που αυτοπαρουσιαζόταν στα θύματά του ως σκάουτερ και έναντι αμοιβής τους έταζε συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά ποδοσφαίρου ώστε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να διακριθούν.

Επειδή όμως, όπως φαίνεται, οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά, ο απατεώνας αποφάσισε να αλλάξει επάγγελμα και από σκάουτερ να γίνει υψηλόβαθμο στέλεχος του… ΣΔΟΕ.

Έτσι, λοιπόν, μετά τους γονείς επίδοξων νεαρών ποδοσφαιριστών άρχισε να κυνηγά επιχειρηματίες και με τη… νέα του ιδιότητα ξεκίνησε τους εκβιασμούς προκειμένου οι… συνάδελφοί του από το ΣΔΟΕ να μην τους ρίξουν πρόστιμο!

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από πλήθος καταγγελιών που έφτασαν τόσο στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. όσο και στο Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων.

Τελευταία θύματα του «σκάουτερ» και των συνεργατών του -δύο από αυτούς έχουν ήδη συλληφθεί- είναι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δύο ιδιοκτήτες εστιατορίων από το Πόρτο Ράφτη και το Λαγονήσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μαϊμού υπάλληλος του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με τουλάχιστον μία γυναίκα και έναν άνδρα, εμφανιζόταν στους επιχειρηματίες ως υπάλληλος του ΣΔΟΕ και τους διεμήνυε ότι αν δεν βάλουν το χέρι στην τσέπη τότε θα τους κάνει έλεγχο και θα τους ρίξει πρόστιμο.

«Τους έλεγε “έχει περιέλθει στα γραφεία του ΣΔΟΕ μια καταγγελία για το κατάστημά σας και τη χειρίζονται τρεις κοπέλες. Δείτε τι θα κάνετε, γιατί αλλιώς θα έχετε θέματα. Αν έρθουμε για έλεγχο, θα βρούμε και άλλες παραβάσεις”» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Αίσθηση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι για τις «υπηρεσίες» του ο απατεώνας δεν ζητούσε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, αλλά έλεγε στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να δώσουν «ό,τι έχουν ευχαρίστηση».

«Τους έλεγε να δώσουν ό,τι θέλουν. Οι καταστηματάρχες από Πόρτο Ράφτη και Λαγονήσι έδωσαν συνολικά 5.200 ευρώ» συμπληρώνουν οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα.

Ύστερα από εκτενή έρευνα που πραγματοποίησαν, οι άνδρες του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων κατάφεραν την προηγούμενη Τετάρτη να συλλάβουν δύο από τους συνεργάτες του «σκάουτερ», μία γυναίκα και έναν άνδρα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή τους ξεκίνησε μετά την καταγγελία ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης catering, ο οποίος κατάλαβε ότι ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ που τον προσέγγισε είναι απατεώνας.

«Μία από τους συνεργάτες του συνελήφθη την ώρα που βγήκε από την τράπεζα, στην οποία είχε πάει για να εισπράξει χρήματα που είχε καταθέσει ένα από τα θύματά τους. Οδηγούσε ένα Citroen Xsara μπλε, μέσα στο οποίο βρέθηκε ένας αστυνομικός φάρος. Παράλληλα, έχει συλληφθεί και ένας συνεργάτης του κάτοχος λογαριασμών στους οποίους έβαζαν λεφτά οι καταστηματάρχες. Όσον αφορά τον εγκέφαλο του κυκλώματος, ακόμα αναζητείται».

*egnomi.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected