Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας

Ολυμπιακός Νάουσας – “Η ομάδα θα αγωνίζεται και αν το αξίζει θα κερδίζει…”

10353704_10202862748593223_3871133446145314115_n

Ένα εξαιρετικό άρθρο “ανέβασε” ο Χρήστος Βουδούρης, αναφερόμενος στην προσπάθεια που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός Νάουσας, τόσο στον οργανωτικό όσο και στο αγωνιστικό τομέα. Σε λίγες μέρες θα προκύψει το νέο ΔΣ της ομάδας, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η φιλοσοφία που με μεράκι και κόπο τηρείται από όλους στον “ερυθρόλευκο” σύλλογο. Αναλυτικά το άρθρο :

“Το μουντιάλ θα τελειώσει, το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα θα αρχίσει.

Πριν δύο χρόνια, ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια, στο ιστορικό αθλητικό σωματείο της Νάουσας, στον Ολυμπιακό Νάουσας. Πρώτο μέλημα ήταν το στήσιμο μιας ομάδας, που θα βασίζεται καθαρά σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, σε παιδιά της πόλης, που η αμοιβή τους θα είναι η συμμετοχή στην ομάδα και όχι τα χρήματα, βάση των αρχών του ερασιτεχνισμού.

Συμφωνήθηκε η φιλοσοφία της ομάδας και αποφασίστηκε ότι δεν διαπραγματευόμαστε κανέναν αγώνα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει υποβιβασμό. Η ομάδα θα αγωνίζεται και αν το αξίζει θα κερδίζει. Οι ερασιτέχνες είναι για να παίζουν ποδόσφαιρο και όχι να καθορίζουν οι διοικήσεις τους , τους αγώνες τηλεφωνικά. Μόνο με αγώνες κερδίζονται οι μάχες και στο ποδόσφαιρο, μόνο μέσα στο γήπεδο.

Η ομάδα πρέπει να προάγει την ομαδικότητα, την αγωνιστικότητα, τη συνεργασία, το αθλητικό ήθος , τη φιλία. Δόθηκε μεγάλη βάση στην προετοιμασία της ομάδας και την επιμέλεια της φυσικής κατάστασης την ανέλαβαν έμπειροι γυμναστές. Έτσι αποδεδειγμένα, ο Ολυμπιακός Νάουσας , ήταν η πιο γυμνασμένη ομάδα της κατηγορίας της, χωρίς τραυματισμούς.

Έγιναν διάφορες εκδηλώσεις και ημερίδες, όπως και συζητήσεις με διατροφολόγο και ψυχολόγο, που βοήθησαν πραγματικά τους αθλητές. Ήταν το μοναδικό ίσως ποδοσφαιρικό αθλητικό σωματείο, που σε κάθε αθλητική δραστηριότητα υπήρχε γιατρός. Δημιουργήθηκε η ακαδημία, που στη νέα χρονιά θέλουμε κι ελπίζουμε να λειτουργήσει εντελώς δωρεάν.

Εντάχθηκε η κολύμβηση στην βασική προπόνηση, κυρίως για την ακαδημία, κάτι πρωτόγνωρο για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Έγιναν και γίνονται , με επιμέλεια, έργα βελτίωσης του γηπέδου στον Αγ. Νικόλαο και η συντήρηση του είναι συνεχής, τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου (καθαρισμός, κόψιμο χόρτων, επισκευές εντός κι εκτός αποδυτηρίων).

Ο Ολυμπιακός Νάουσας σε λίγες μέρες θα εκλέξει την νέα του διοίκηση.  Αν υπάρχουν ακόμα ρομαντικοί που έχουν διάθεση να βοηθήσουν , αυτήν την προσπάθεια με οποιονδήποτε τρόπο, άσχετα αν ασχολούνται ή όχι με το ποδόσφαιρο, ακόμα και αν υπάρχουν ιδέες, παρατηρήσεις τρόποι βελτίωσης, ας επικοινωνήσουν μαζί μας. Πιστεύουμε στην συλλογικότητα, πιστεύουμε πως στον αθλητικό κόσμο της πόλης πρέπει όλοι να είμαστε ενεργοί, πως για να αλλάξουμε την εικόνα του ποδοσφαίρου, πρέπει να θέλουμε και να προσπαθήσουμε, όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε.

Κι αυτό γιατί εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο…”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected