Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Super League – Πραγματικός…οργασμός στις μεταγραφές! (5/7)

8df84b5fee61e2b315297737df65fb32_LΑστέρας Τρίπολης – “Έκλεψε” Μπαμπαντιγκά!

Σε μια ακόμη μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Αστέρας Τρίπολης ανακοινώνοντας την απόκτηση του Ζίγκι Μπαντιμπανγκά.

Ο Βέλγος άσος, ο οποίος πέρυσι έκανε εξαιρετική χρονιά με τον Εργοτέλη, θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του Αστέρα, προσδίδοντας ταχύτητα και ποιότητα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα ο Μπαντιμπανγκά τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Αστέρα, μία ομάδα που πρέπει να πω ότι μου άρεσε με το ποδόσφαιρο που έπαιζε την προηγούμενη σαιζόν, ενώ σημαντικό ρόλο στον ερχομό μου έπαιξε ότι θα αγωνιστεί και στο Europa League.  Οι άνθρωποι του Αστέρα έδειξαν πώς με ήθελαν στην ομάδα και πρέπει να σας πω ότι ο ερχομός μου στον Αστέρα θεωρώ πώς είναι ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Από την πλευρά μου υπόσχομαι πώς θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να κάνω υπερήφανους και χαρούμενους όλους τους ανθρώπους της ομάδας και τους φιλάθλους της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Αστέρας απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή για έναν χρόνο τον Βέλγο μεσοεπιθετικό Ζίγκι Μπαντιμπανγκά, που γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1991 στην Κινσάσα.

Ο Μπαντιμπανγκά, που θα φοράει το Νο39 στον Αστέρα, αποτελεί το ένατο μεταγραφικό απόκτημα στη φετινή μεταγραφική περίοδο και αύριο Κυριακή θα αναχωρήσει για την Αυστρία προκειμένου να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας.

Ο Μπαντιμπανγκά αναδείχθηκε από την Ακαδημία της Άντερλεχτ, στα τμήματα της οποίας παρέμεινε επί εννέα χρόνια (2000-2009) πριν γίνει επαγγελματίας και παίξει σε 26 αγώνες με την πρώτη ομάδα (2009-11), με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Βελγίου την σαιζόν 2009-2010.

Ο Μπαντιμπανγκά δόθηκε δανεικός στην Ολλανδική Ντε Χράαφσχαπ (2011-2012) και τον επόμενο χρόνο στη Βελγική Σαρλερουά (με 24 αγώνες και 4 γκολ), όπου είχε συμπαίκτη τον Βραζιλιάνο Έντερσον Τορμένα.

Πέρσι το καλοκαίρι, ο Μπαντιμπανγκά ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Εργοτέλη, με τον οποίο πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και είχε απολογισμό σε 31 αγώνες-6 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο Μπαντιμπανγκά εκτός από την πορεία του στους συλλόγους είναι διεθνής με τις εθνικές ομάδες νέων και ελπίδων του Βελγίου, όπου συνολικά μετράει 21 συμμετοχές σημειώνοντας 5 γκολ.

Νίκη Βόλου – Και Τσεβάς στο πρόγραμμα!

Σε συζητήσεις με τους Θεσσαλούς για την παραχώρηση του 19χρονου επιθετικού με την μορφή δανεισμού είναι οι «κιτρινόμαυροι»

Ο… δίαυλος συνεργασίας που έχει ανοίξει μεταξύ της ΑΕΚ και της Νίκης Βόλου φαίνεται πως παραμένει ενεργός καθώς ύστερα από τον Νίκο Αργυρίου, ακόμη ένας ποδοσφαιριστής της Ένωσης αναμένεται να μετακομίσει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Ο λόγος για τον Βασίλη Τσεβά, που κατάφερε να μείνει στο ρόστερ του «Δικεφάλου» αλλά οι ιθύνοντες της ομάδας θεωρούν πως είναι προτιμότερο να παραχωρηθεί δανεικός ώστε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Έτσι, με δεδομένο πως η «νεοφώτιστη» στη Super League, Νίκη Βόλου, αναζητά νεαρούς παίκτες για την στελέχωση του ρόστερ της και ήδη ενισχύθηκε με τον Αργυρίου, εξέφρασε ενδιαφέρον και για τον Τσεβά. Στην αντίπερα όχθη, ύστερα από τις πρώτες επαφές διαπιστώθηκε πως η ΑΕΚ είναι θετική στο ενδεχόμενο να παραχωρήσει ακόμη έναν παίκτη της στον σύλλογο της Νέας Ιωνίας. Συνεπώς, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να κλείσει και τυπικά το θέμα, με το βλέμμα των «κιτρινόμαυρων» φυσικά να είναι συνεχώς στον Βόλο και στους δυο νεαρούς άσους, κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν.

ΠΑΣ Γιάννινα – Εκτός του Αλγερινού και ο Μαρκόφσκι!

Ο Σέρβος επιθετικός, με θητεία σε Καλλιθέα, Δόξα Δράμας και Ξάνθη αλλά κι ένας Αφρικανός μέσος φέρεται να βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο των Ηπειρωτών

Μπορεί οι προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα να ξεκίνησαν την Πέμπτη (3/7) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η αναζήτηση στο μεταγραφικό «παζάρι» του καλοκαιριού έχει ολοκληρωθεί για τους Ηπειρώτες. Ο Γιάννης Πετράκης λοιπόν σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΠΑΕ αναζητά τους παίκτες που θα συμπληρώσουν το ρόστερ της περιόδου 2014-15 με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στο εξωτερικό.

Όπως λοιπόν αναφέρεται, στο «στόχαστρο» του «Άγιαξ της Ηπείρου» βρίσκεται τόσο ο Μάρκο Μαρκόφσκι όσο κι ένας Αλγερινός μέσος. Ο πρώτος, που αποτελεί παλιό γνώριμο των Ελλήνων φιλάθλων με θητεία σε Καλλιθέα (53 συμ./19 γκολ), Δόξα Δράμας (68 συμ./33 γκολ) και Ξάνθη (42 συμ./12 γκολ) από το 2008 ως το 2013, έμεινε ελεύθερος από τη Σερίφ Τιρασπόλ και «βλέπει με καλό μάτι» το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα. Όσο για τον Αφρικανό χαφ, περαιτέρω στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά παρά μόνο η αισιοδοξία που απορρέει από τα Γιάννενα, με τις εξελίξεις να αναμένονται τις προσεχείς ημέρες.

Κέρκυρα – Ανακοινώθηκαν Χαβίτο και Σάντσεζ!

450315a1bb1c7248b2495bcd0207d011_L

Αίσιο τέλος, όπως αναμενόταν, είχε η υπόθεση του Μπόχα Σάντσεζ για την Κέρκυρα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο νησί των Φαιάκων , όπου έχει περάσει τις απαραίτητες εξετάσεις κι έχει μάλιστα κάνει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα. Έτσι, όλα έδειχναν πως το «φλερτ» θα κατέληγε σε «γάμο», κάτι που επιβεβαιώθηκε το Σάββατο (5/7) με την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Αναλυτικά αναφέρεται: «Η ΠΑΕ Κέρκυρα ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή, Borja Sánchez Gil, τον οποίο και καλωσορίζει στην οικογένεια της ομάδας μας. H διάρκεια της συνεργασίας είναι για ένα έτος. Ο Sánchez γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1987, στην Ταλαβέρα δε λα Ρέινα και αγωνίζεται στη μεσοεπιθετική γραμμή. Άρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Μαδρίτης, φθάνοντας μέχρι την Ατλέτικο Β’ (2006-’07) κι ενώ, τόσο ενδιάμεσα (2004-’06), όσο κι αμέσως μετά (2007-’08), αγωνίστηκε στην Αλκάλα (56/5). Από το 2008 και μετά, αγωνίστηκε, κατά σειρά, στις Λινένσε (2008-’09, 32/0), Ντενία (2009-’10, 36/4), Χιρόνα (2010-’11, 22/0), Πονφεραντίνα (2011-’12, 30/2) και Σαλαμάνκα (2012-’13, 35/13), ενώ πέρσι υπήρξε παίκτης της Ουέσκα (Segunda Division B), με την οποία και πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν (37/5)».

Την ίδια ώρα οι Φαίακες ανακοίνωσαν την υπογραφή μονοετούς συμβολαίου με τον Φρανσίσκο Χαβίτο που επιστρέφει στην Ελλάδα και τη Super League.

Η συμφωνία της Κέρκυρας με τον 31 ετών Ισπανό εξτρέμ θεωρούνταν δεδομένη καθώς οι δυο πλευρές, μετά και την άφιξη του Ισπανού στο νησί των Φαιάκων, τα βρήκαν σε όλα και απέμενε μόνο η επίσημη ανακοίνωση για να «σφραγιστεί» η συμφωνία. Έτσι, το θέμα ολοκληρώθηκε και τυπικά το απόγευμα του Σαββάτου (5/7) με την ανακοίνωση από πλευράς ΠΑΕ, που παρουσίασε και το βιογραφικό του νεοαποκτηθέντος άσου.

Αναλυτικά αναφέρεται: «Με ιδιαίτερη χαρά, η ΠΑΕ Κέρκυρα ανακοινώνει την έναρξη της, ενός έτους, συνεργασίας της με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή, άλλοτε άσο των Μπαρτσελόνα, Άρη και Ολυμπιακού, Francisco Javier Peral Periáñez “Javito’.

Ο Javito γεννήθηκε στις 4/11/1983 στη Μορελέχα και το 2001 εντάχθηκε στις φημισμένες Ακαδημίες της μεγάλης Μπαρτσελόνα, στη La Masia. Διατελώντας συμπαίκτης με κορυφαίους παίκτης της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής χάρτας, με πρώτο και καλύτερο τον Λιονέλ Μέσι!

Αφού αγωνίστηκε, κατά σειρά στην τρίτη (67/10) και τη δεύτερη (53/12) ομάδα της “Μπάρτσα”, στις 7/12/2004 πραγματοποίησε τη μοναδική του παρουσία με την α’ ομάδα των Καταλανών και μάλιστα, σε επίπεδο Champions League, απέναντι στη Σαχτάρ του Ντόνετσκ.

Από την Μπαρτσελόνα αποχώρησε το καλοκαίρι του 2006, για λογαριασμό του Άρη, έχοντας προλάβει να χριστεί μία φορά διεθνής, με την εθνική ομάδα U20 της Ισπανίας (2005).

Στη Θεσσαλονίκη, στα πέντε χρόνια που παρέμεινε (2006-11), πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα (136 ματς, 15 γκολ), έχοντας καθοριστικό γκολ στις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές βραδιές των Θεσσαλονικέων (Europa League). Όπως το γκολ- πρόκριση που σημείωσε στις 4/12/2007 επί της Ρεάλ Σαραγόσα, αλλά και το νικηφόρο τέρμα του στο μεγάλο 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, στο “Κλ. Βικελίδης”, στις 16/9/2010.

Το 2011 κι αφού είχε προηγηθεί μια εξάμηνη “περιπέτεια” στη Λα Κορούνια, όπου, λόγω “γραφειοκρατικών” προβλημάτων, ουσιαστικά δεν αγωνίστηκε ποτέ, ο Javito εντάχθηκε στο δυναμικό του Πρωταθλητή Ελλάδος, Ολυμπιακού. Μετά, όμως, από 4 αγώνες στο Πρωτάθλημα (κι ένα, καταπληκτικό, γκολ επί της Δόξας Δράμας), παραχωρήθηκε με δανεισμό στην τουρκική Ορντουσπόρ (14/4). Οι τελευταίες του ομάδες, μέχρι την έλευσή του στο νησί, ήταν οι Έρκουλες (12/0) και, πέρσι, Αλκορκόν (23/4)».

Παναθηναϊκός – Δημοσιεύματα από Αγγλία για Κάλντγουελ!

Σύμφωνα με… τουϊτάρισμα Άγγλου δημοσιογράφου, ο Γκάρι Κάλντγουελ φεύγει από τη Γουΐγκαν καθώς έχει δεχθεί πρόταση από τον Παναθηναϊκό κι είναι έτοιμος να την αποδεχθεί.

Σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού είναι ο Παναθηναϊκός, από τη στιγμή που φαίνεται να «χάνεται» ο Γκόρντον Σίλντενφελντ. Σύμφωνα ωστόσο με τον Άγγλο δημοσιογράφο, Μάρτιν Λίπτον, οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Γκάρι Κάλντγουελ! Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός από τη Σκωτία, αποχωρεί από τη Γουΐγκαν και ο επόμενος σταθμός του θα είναι η Αθήνα και το «τριφύλλι» καθώς η προσφορά που έχει δεχθεί είναι τέτοια που δεν μπορεί να την αρνηθεί!

Ολυμπιακός – Στα γραφεία και ο Μαζουακού!

9d05038b9fba61901b50c65ae4e8ff63_L

Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται πως προχωρούν οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού στις αρχές Ιουλίου, καθώς ύστερα από τον Αμπιντάλ, οι «ερυθρόλευκοι» είναι μια ανάσα από την ανακοίνωση της απόκτησης και του Αρτούρ Μαζουακού (φωτ).

Την περίπτωση του 20χρονου αριστερού μπακ για τον Ολυμπιακό αποκάλυψαν τα γαλλικά Μέσα, με τον παίκτη να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και το Σάββατο (5/7) να περνάει από τα γραφεία της ΠΑΕ.

Όπως αναφέρεται, οι δυο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα για συμβόλαιο πιθανότατα πενταετούς συνεργασίας με τις ανακοινώσεις να αναμένονται τις προσεχείς ώρες, καθώς όλα δείχνουν πλέον πως πρόκειται για… τελειωμένη υπόθεση.

Εργοτέλης – Απέκτησε “φύλακα-άγγελο”!

2119745dafc26f8f16792bc69e7404d5_L

Την εστία του Εργοτέλη θα υπερασπίζεται τη νέα σεζόν ο Τόμας Τσέρνι, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία του με τον σύλλογο.

Ο 29χρονος Τσέχος γκολκίπερ είχε συμφωνήσει εδώ και καιρό με τους Κρητικούς και το Σάββατο βρέθηκε στο Ηράκλειο για τις τελικές συζητήσεις και τις υπογραφές.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη, ο Τόμας Τσέρνι, ανέφερε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που πλέον είμαι και τυπικά παίκτης του Εργοτέλη. Ήθελα αυτή την αλλαγή σελίδας στην καριέρα μου και είμαι σίγουρος ότι ο Εργοτέλης είναι η κατάλληλη επιλογή. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε την προετοιμασία, ώστε να δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Τσέχου τερματοφύλακα Τόμας Τσέρνι μέχρι τις 30/06/2015. Ο 29χρονος (10/04/1985) γκολκίπερ ήταν διεθνής με την Ελπίδων της χώρας του, αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια στην Βουλγαρία με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και προηγουμένως υπερασπίστηκε επί πέντε χρόνια την εστία της Χάμιλτον στη Σκωτία.

*με στοιχεία από onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected