Κατηγορίες
Διάφορα

ΟΑΕΔ – Τρία νέα προγράμματα για 67.200 ανέργους

b1c410e1e06c51254321eff68ef726c6_XLΤρία νέα προγράμματα θα ξεκινήσουν να «τρέχουν» για ανέργους στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα:

Νέο πρόγραμμα για 50.000 ανέργους – Voucher 2014

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Κατάρτισης & Απασχόλησης Ανέργων μέσω επιταγής κατάρτισης “Voucher” αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί με αντίστοιχους όρους και διαδικασίες που εφαρμόστηκαν το 2013 για τη δράση «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών» και θα αφορά 50.000 θέσεις πρακτικής άσκησης.

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή σε 50.000 ανέργους και οικονομικά μη ενεργούς νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών (ειδικότερα σε 12.000 νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών και 38.000 νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών), υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες κυρίως δεξιότητες,
  • πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και
  • υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Νέο πρόγραμμα Voucher για 1.200 ανέργους στον κλάδο της Υγείας

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Κατάρτισης & Απασχόλησης Ανέργων στον κλάδο της Υγείας μέσω επιταγής κατάρτισης “Voucher” αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Ιούλιο του 2014.

Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί με αντίστοιχους όρους και διαδικασίες που εφαρμόζονται για τη δράση «Κατάρτιση Ανέργων – Επαγγελματιών Υγείας σε Θέματα Μεταρρύθμισης της Υγείας (Βελτιστοποίηση Λειτουργίας Μονάδων Υγείας)» και θα αφορά 1.200 θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Νέο πρόγραμμα για 16.000 ανέργους νέους με χαμηλά προσόντα

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας (ΑΔΑ: ΨΙΤΦΛ-242) μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο ΟΑΕΔ θα υλοποιήσει νέο πρόγραμμα για νέους ανέργους. Ο τίτλος του προγράμματος θα είναι: “Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας”.

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή σε 16.000 άνεργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν:

    • θεωρητική κατάρτιση
    • πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας
    • πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και
    • εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected