Αθλήματα

Χάντμπολ Γυναικών – Η προκήρυξη της Α1 περιόδου 2014/2015

HANDBALL_BALLΗ Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2725/99 όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, του καταστατικού και των κανονισμών της Ο.X.Ε, καθώς και την υπ΄αριθμ.:3493/8.7.2014 Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων περιόδου 2014-2015.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ: Το Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών περιόδου 2014-2015 με τους πιο κάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο    ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών περιόδου 2014-2015 δικαιούνται συμμετοχής τα εξής 8 σωματεία:

Ο.Φ.Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ Π.Α.Ο.Κ,  ΕΣ ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΓΑΣ  ΜΕΓΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, A.Σ.Ε ΟΡΜΗ, ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΦΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το επόμενο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 θα διεξαχθεί με την συμμετοχή 8 ομάδων

*********Με την έναρξη του πρωταθλήματος η  βαθμολογία του  σωματείου ΕΣ ΑΜΥΝΤΑΣ θα είναι  -2 βαθμοί, (Κεφάλαιο Γ/ Γενικής Προκήρυξης Πρωτ/των περιόδου 2013-2014)

ΑΡΘΡΟ 2ο       ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ  – ΕΝΑΡΞΗ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στην Αθήνα, σε ημερομηνία και μέρος που θα σας ανακοινωθεί με νέο έγγραφο μας. Σε αυτή τα σωματεία θα μετέχουν με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό τους. Επιμέλεια διοργάνωσης Ο. Χ. Ε

Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται στις 18/10/2014 και η λήξη έως τις  31/5/2015

ΑΡΘΡΟ 3ο   ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ  & ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Την οργάνωση και διεξαγωγή του πρωταθλήματος Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών αναλαμβάνει η Διοικητική Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας (Δ.Ε.Π).

Οι Διαιτητές του αγώνα είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν στην Ο. Χ. Ε (Γ΄ Σεπτεμβρίου

56), μέσα σε δύο ημέρες οπωσδήποτε το φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις τους αν τυχόν υπάρχουν.

Σε κάθε περίπτωση, το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ πρέπει να βρίσκεται στην Ο. Χ. Ε μέχρι την ΤΡΙΤΗ για τους αγώνες που τελούνται ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, και μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το πρωί για τους αγώνες που τελούνται την ΤΕΤΑΡΤΗ. Σε άλλη περίπτωση οι Διαιτητές θα παραπέμπονται στην  Κ. Ε. Δ. Χ.

Σε περίπτωση παραπτώματος αθλήτριας, προπονητή ή άλλου παράγοντα σωματείου ο σχετικός φάκελος (καταγγελία, έγγραφη απολογία και κάθε άλλο διαφωτιστικό στοιχείο που είναι απαραίτητο για το σχηματισμό δίκαιης κρίσης για την έκδοση απόφασης), πρέπει να στέλνεται στην Ομοσπονδία ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ από τους Διαιτητές με την ένδειξη “ΕΠΕΙΓΟΝ” , καθώς και με fax.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι μετά το πέρας των αγώνων να αποστέλλουν με sms στο νούμερο 6998-871062 της Ομοσπονδίας, το αποτέλεσμα του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 4ο   ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών 2014-2015  με 8 ομάδες θα διεξαχθεί  σε 3 φάσεις ως εξής:

Α’ ΦΑΣΗ:

Τα 8 σωματεία που μετέχουν θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές όπως το άρθρο του κανονισμού πρωταθλημάτων ορίζει και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί ύστερα από κλήρωση (σύστημα ένας προς όλους σε δύο γύρους).

Μετά την λήξη της Α’ Φάσης οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 4 στην τελική βαθμολογία της καθώς και οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 5 έως και 8  στην τελική βαθμολογία της προχωρούν στην Β΄ ΦΑΣΗ.

Β’ ΦΑΣΗ:

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 4 στην τελική βαθμολογία της Α’ Φάσης, χωρίζονται σε 2 ζευγάρια ως εξής:

Α Ζευγάρι: (1η-4η)

Β Ζευγάρι: (2η-3η)

και αγωνίζονται μεταξύ τους ανά ζευγάρι σε 2 (ή 3 αγώνες αν χρειαστεί) μέχρις ότου η μία εξ αυτών να επιτύχει επί της αντιπάλου της 2 νίκες.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 5 έως και 8 στην τελική βαθμολογία της Α΄ Φάσης, χωρίζονται σε 2 ζευγάρια ως εξής:

Γ Ζευγάρι: (5η-8η)

Δ Ζευγάρι: (6η-7η)

και αγωνίζονται μεταξύ τους  σε 2 (ή 3 αγώνες αν χρειαστεί) μέχρις ότου η μία εξ’ αυτών να επιτύχει επί της αντιπάλου της 2 νίκες.

Γ’ ΦΑΣΗ

Οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών (Α) και (Β) της Β’ ΦΑΣΗΣ παίζουν μεταξύ τους για τις θέσεις 1 και 2 σε 3 ή έως και  5 αγώνες (αν χρειαστεί) μέχρις ότου η μια εξ αυτών επιτύχει  επί της αντιπάλου της 3 νίκες. Η νικήτρια ομάδα καταλαμβάνει την 1η θέση του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών και ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια ενώ η ηττημένη ομάδα καταλαμβάνει την 2η θέση.

Οι ηττημένες ομάδες των ζευγαριών (Α) και (Β) της Β’ ΦΑΣΗΣ παίζουν μεταξύ τους για τις θέσεις 3 και 4 σε 2 ή και 3 αγώνες (αν χρειαστεί) μέχρις ότου η μια εξ αυτών επιτύχει  επί της αντιπάλου της 2 νίκες. Η νικήτρια ομάδα καταλαμβάνει την 3η θέση του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών ενώ η ηττημένη ομάδα καταλαμβάνει την 4η θέση.

Οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών (Γ) και (Δ) της Β’ ΦΑΣΗΣ παίζουν μεταξύ τους για τις θέσεις 5 και 6 σε 2 ή και 3 αγώνες (αν χρειαστεί) μέχρις ότου η μια εξ αυτών επιτύχει  επί της αντιπάλου της 2 νίκες. Η νικήτρια ομάδα καταλαμβάνει την 5η θέση του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών ενώ η ηττημένη ομάδα καταλαμβάνει την 6η θέση.

Οι ηττημένες ομάδες των ζευγαριών (Γ) και (Δ) της Β’ φάσης δεν αγωνίζονται μεταξύ τους αλλά καταλαμβάνουν τις θέσεις 7 – 8 της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών βάσει της βαθμολογικής κατάταξης που είχαν με το πέρας  της Α΄ΦΑΣΗΣ.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7 και 8  μετά το πέρας της Α΄ και Β΄ΦΑΣΗΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

ΑΡΘΡΟ 5ο   ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Την βαθμολογία των ομάδων ορίζει το άρθρο 26 του κανονισμού ΠΕΡΙ ΑΓΩΝΩΝ της Ο.Χ.Ε και η ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ των πρωταθλημάτων 2014-2015.

Αν μια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή ή αποχωρήσει ή αποβληθεί από το πρωτάθλημα, τότε ισχύουν όσα αναφέρει ο εσωτερικός κανονισμός της Ο.Χ.Ε και η Γενική Προκήρυξη αγωνιστικής περιόδου 2014-2015.

ΑΡΘΡΟ 6Ο   ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ομάδων και για οποιαδήποτε θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα ισχύσουν κατά σειρά τα εξής.

α.  Η βαθμολογία των αποτελεσμάτων των μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνων.

β.  Η καλύτερη διαφορά τερμάτων των μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνων.

γ. Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα των μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνων (αφορά ισοβαθμία δύο ομάδων).

δ. Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνων (αφορά ισοβαθμία από τρεις ομάδες και πάνω).

ε. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του ομίλου.

στ. Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του ομίλου.

ζ. Κλήρωση, ή μονός αγώνας μπαράζ εάν πρόκειται για θέση που οδηγεί σε κατάκτηση Πρωταθλήματος, υποβιβασμό, ή έξοδο στην Ευρώπη.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ: από 15.00 έως 21.00 ή έως 18.00 όταν υπάρχει μετακίνηση ομάδας μεγαλύτερη των 200 χλμ.

ΚΥΡΙΑΚΗ: Από 12.00 έως 16:00

ή  ΤΕΤΑΡΤΗ από 15.00 έως 21:00 ή έως 18.00 εφόσον υπάρχει μετακίνηση  μεγαλύτερη των 200 χλμ.

Επίσης σε ειδικές μόνο περιπτώσεις στις οποίες η Δ.Ε.Π έχει αποφασίσει αναβολή, οι αναβληθέντες αγώνες δύναται να διεξάγονται και άλλες ημέρες σε ώρες από 15.00 έως 21.00 ή έως 18.00 όταν υπάρχει μετακίνηση ομάδας μεγαλύτερη των 200 χλμ.

Η ΔΕΠ της Ο.Χ.Ε. έχει το δικαίωμα σε αγωνιστικές ημέρες  του πρωταθλήματος  που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον να ορίζει την διεξαγωγής τους ίδια ώρα και μέρα.

ΑΡΘΡΟ 8Ο   ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλήτριες που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ο. Χ. Ε. και του Νόμου 2725/99 όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3057/02. Οφείλουν επίσης να είναι κάτοχοι μηχανογραφημένου & πλαστικοποιημένου δελτίου αθλητικής ιδιότητας που έχει εκδώσει η Ομοσπονδία και το οποίο πρέπει να φέρει την ειδική σήμανση της Ομοσπονδίας, (σφραγιδάκι), Κεφάλαια ΣΤ΄ και Ζ΄ Γενικής Προκήρυξης 2014-2015 και το αυτοκόλλητο χρώματος κόκκινο για την ιατρική θεώρηση της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015.

ΑΡΘΡΟ 9Ο    ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 29 του κανονισμού περί αγώνων Ο.Χ.Ε.

Η Δ.Ε.Π. διατηρεί το δικαίωμα σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος της αλλαγής των ημερομηνιών των αγώνων.

Ομάδα που θα διαθέτει από 3 αθλήτριες και πάνω οι οποίες θα συμμετέχουν σε  Πανελλήνια Τελική  Σχολική φάση, θα μπορεί να ζητήσει αναβολή αγώνα στην περίπτωση που οι αναφερόμενες αθλήτριες θα έχουν συμμετοχή το 80% τουλάχιστον στους αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι την ημερομηνία αιτήσεως της αναβολής.

Οι ανωτέρω εξ αναβολής αγώνες θα διεξάγονται ως ακριβώς περιγράφεται για τους αναβληθέντες αγώνες λόγω Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Αγώνες που θα αναβάλλονται λόγω Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των συλλόγων, θα διεξάγονται κατόπιν πρότασης της ομάδας που αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκούς αγώνες την προηγούμενη Τετάρτη, την ενδιάμεση Τετάρτη ή την επόμενη Τετάρτη του Ευρωπαϊκού αγώνα (προσπαθώντας να διευκολυνθεί η αγωνιζόμενη ομάδα στην Ευρώπη, όσο το δυνατόν καλύτερα), χωρίς όμως να αλλάζει η σειρά των αγώνων η οποία έχει προκύψει από την κλήρωση. Σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. περίπτωση ομάδων που αγωνίζονται μεταξύ τους την ίδια ημερομηνία στο Ελληνικό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ή περίπτωση που στις Τετάρτες υπάρχει ήδη ορισμένη αγωνιστική ή σε περίπτωση ορισμού Ευρωπαϊκού αγώνα Τετάρτη έως Παρασκευή) αρμόδια να αποφασίσει είναι η Δ.Ε.Π.

Ρητά αναφέρεται ότι  οικονομικά θέματα δεν συνιστούν λόγο αναβολής αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 14Ο   ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Εάν η Ομοσπονδία ειδοποιήσει τους ορισμένους διαιτητές ενός αγώνα για μία σοβαρή καθυστέρηση φιλοξενούμενης ομάδας λόγω εκτάκτων αναγκών, γηπεδούχος ομάδα είναι υποχρεωμένη να περιμένει προκειμένου να διεξαχθεί το παιχνίδι.

Οι διαιτητές την προκαθορισμένη ώρα ενάρξεως θα αναγράψουν στο φύλλο την γηπεδούχο ομάδα και θα περιμένουν την φιλοξενούμενη.

Στις συνήθεις περιπτώσεις ισχύουν όσα ορίζει ο κανονισμός. Σε περίπτωση καθυστέρησης λόγω εκτάκτων αναγκών των διαιτητών, οι ομάδες υποχρεούνται να περιμένουν μέχρι και 2 ώρες στο γήπεδο προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των παραπάνω μηδενίζεται η ομάδα ή οι ομάδες.

ΑΡΘΡΟ 15Ο    ΔΙΑΚΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ

Σε περίπτωση διακοπής αγώνα λόγω απρόβλεπτων συνθηκών (διακοπή ρεύματος, βροχή, κ. λ.π) ο αγώνας θα συνεχίζεται από το ίδιο λεπτό που διεκόπη, με το ίδιο σκορ και την ίδια σύνθεση ομάδων στο φύλλο αγώνα, είτε μετά την αποκατάσταση της ζημιάς, είτε την επόμενη ημέρα και την ώρα που θα ορίσει η Δ.Ε.Π. της Ο.Χ.Ε. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, ημέρα διεξαγωγής του ορίζεται από την επιτροπή πρωταθλήματος το συντομότερο δυνατόν.

ΑΡΘΡΟ 16Ο   ΣΤΕΛΕΧΗ  ΑΓΩΝΩΝ

Τους  Κριτές, (γραμματεία), Διαιτητές, Delegate  των αγώνων ορίζει η Κ.Ε.Δ.Χ της Ο.Χ.Ε και αποζημιώνονται από το γηπεδούχο σωματείο πριν την έναρξη του αγώνα. Αν οι αποζημιώσεις δεν καταβληθούν, τότε ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το φύλλο αγώνος θα κλείνει με 10-0 εις βάρος του γηπεδούχου σωματείου

Η αποζημίωση  των Διαιτητών ανέρχεται συνολικά στα 90€, των  κριτών ανέρχεται συνολικά στα 50€ (Σημειωτής 25€ + Χρονομέτρης 25€) και του delegate στα 30€.

Στους εντός έδρας αγώνες τους, τα σωματεία έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ως κριτές συγκεκριμένα πρόσωπα εφόσον αυτά έχουν αποφοιτήσει από σχολή διαιτητών/κριτών χειροσφαίρισης (πιστοποιημένοι κριτές) και έχουν υποβάλει την σχετική δήλωση ενεργείας στην ΟΧΕ. Στις περιπτώσεις αυτές, κατόπιν ενημέρωσης του σωματείου, η ΚΕΔ/ΟΧΕ θα ορίζει ως κριτές τα πρόσωπα αυτά στους εντός έδρας αγώνες του σωματείου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Σε περίπτωση μη διεξαγωγής προγραμματισμένου αγώνα της Α1 Εθνικής Γυναικών είτε λόγω μη προσέλευσης μια εκ των δύο αγωνιζόμενων ομάδων, είτε λόγω παράβασης κανονισμού  (ομάδα εμφανίζεται με σύνθεση κάτω του επιτρεπομένου ορίου, αθεώρητα Δ.Υ), είτε λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, το ποσό της  αμοιβής των στελεχών  του αγώνα  θα είναι το μισό του καθορισμένου ποσού. Ήτοι: Διαιτητές συνολικά 45€, Κριτές συνολικά 25€, Delegate 15€.

ΑΡΘΡΟ 18Ο        ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

Το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται σε όλους τους αγώνες του να έχει ιατρό αγώνα ή φυσιοθεραπευτή ή νοσοκόμο.

Σε περίπτωση που τα γηπεδούχα σωματεία δεν θα έχουν ιατρό, θα αναγράφεται στο φύλλο αγώνος και θα τιμωρούνται με πρόστιμο 250€ για κάθε αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 21Ο     ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

Στο σωματείο που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος θα απονεμηθεί Κύπελλο και στις αθλήτριες του   επίχρυσα μετάλλια.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η κατανομή των θέσεων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα είναι ευθύνη της Ο.Χ.Ε.

H πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης (Champions League)

H δευτεραθλήτρια θα συμμετάσχει στο κύπελλο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (E.H.F)

H τριταθλήτρια θα συμμετάσχει στο κύπελλο “Challenge Cup”.

H τετραθλήτρια θα συμμετάσχει στο “:Challenge Cup”(εφ΄ όσον το επιτρέψει η E.H.F).

Σε περίπτωση κατάκτησης από την ίδια ομάδα του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, αυτή θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και η φιναλίστ του Κυπέλλου θα μετάσχει στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Σε περίπτωση κατάκτησης από την ίδια ομάδα της 2ης  θέσης του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, τότε θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Κυπελλούχων και η τριταθλήτρια στο Κύπελλο της E.H.F.

Στην περίπτωση αυτή  στο “Challenge Cup” θα μετάσχει η 4η της κατάταξης και εφόσον υπάρχει θέση από την E. H. F θα συμμετάσχει και η 5η.

Σε κάθε άλλη περίπτωση ή σε περίπτωση αλλαγής της διάρθρωσης των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (E.H.F.) η κατανομή των θέσεων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα είναι ευθύνη της ΟΧΕ.

Στα σωματεία που θα κατακτήσουν τις σχετικές θέσεις ,δηλώσουν συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα περιόδου 2015-16 στις προβλεπόμενες από την EHF ημερομηνίες, και τελικά αποχωρήσουν ή δεν προσέλθουν να αγωνιστούν ή παραιτηθούν θα τους επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις από την E.H.F

ΑΡΘΡΟ 22Ο    ΞΕΝΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ

Κάθε ομάδα της Α1 Γυναικών  δικαιούται να εντάξει στο δυναμικό της έως δυο (2) αλλοδαπές αθλήτριες  υπηκόους κρατών εκτός Ε.Ε. (ξένες), τις οποίες  και υποχρεούται να εγγράψει στην Ομοσπονδία  μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά, από 1 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου  2014 ή από 1 έως 31  Ιανουαρίου 2015. Επίσης κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει απεριόριστο αριθμό αθλητριών υπηκόων χωρών μελών της Ε.Ε. (κοινοτικές) τις ανωτέρω ημερομηνίες.

Στους επίσημους αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου επιτρέπεται να αγωνίζονται, έως και δύο (2) αθλήτριες  μη ελληνικής υπηκοότητας (ήτοι δύο  ξένες, ή δύο κοινοτικές, ή μια ξένη και μια κοινοτική  . Στον ανωτέρω αριθμό (2),  δεν προσμετρούνται οι Κύπριες, οι ομογενείς και οι αλλοδαπές  αθλήτριες  που έχουν εγγραφεί στα μητρώα της ΟΧΕ σε ηλικία μικρότερη των 15 ετών.

Επιτρέπεται η αντικατάσταση μιας ξένης και μιας κοινοτικής αθλήτριας  μέχρι τις 31/1/2015, μόνο για αυτές που αποκτήθηκαν έως τις 15/9/2014.  Ρητά αναφέρεται ότι οι ξένες αθλήτριες  αντικαθίστανται μόνο με ξένες αθλήτριες  και οι κοινοτικές αθλήτριες  μόνο με κοινοτικές αθλήτριες. Αθλήτρια η  οποία έχει αγωνισθεί και αντικαταστάθηκε δεν μπορεί να αγωνιστεί με το ίδιο σωματείο την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Οι συμμετέχουσες  στους αγώνες ξένες ή κοινοτικές αθλήτριες  δεν είναι υποχρεωτικό να είναι οι ίδιες  σε κάθε αγώνα, αρκεί να τηρείται το ανώτερο αναφερόμενο ανώτατο αριθμητικό όριο (2).

Οι αλλοδαπές, οι κοινοτικές και όσες αθλήτριες μετεγγράφονται από άλλη Ομοσπονδία, θα μπορούν να αγωνίζονται μόνο εφόσον έχει έρθει το διεθνές πιστοποιητικό μετεγγραφής τους σφραγισμένο από την Ευρωπαϊκή ή Παγκόσμια Ομοσπονδία ώστε να μπορεί η Ο. Χ. Ε να εκδώσει το μηχανογραφικό τους δελτίο.

ΑΡΘΡΟ 23Ο    ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Στο φύλλο αγώνα θα αναγράφονται όλοι όσοι κάθονται στον πάγκο της κάθε ομάδας καθώς επίσης και οι ιδιότητες τους. Το ανώτερο θα επιτρέπονται τέσσερις (εκτός των αθλητριών), οι οποίοι θα είναι 1 υπεύθυνος συνοδός, 1 προπονητής, 1 βοηθός προπονητή και 1 γιατρός ή φροντιστής ή διερμηνέας εφόσον η ομάδα έχει αλλοδαπό προπονητή. Πέραν των τεσσάρων απαγορεύεται οποιοσδήποτε άλλος να έχει παρουσία στον πάγκο της ομάδας. Οι προπονητές και οι συνοδοί των ομάδων που κάθονται στο πάγκο  θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα και ευπρεπώς ενδεδυμένοι (ή επίσημη φόρμα του σωματείου τους ή ευπρεπής πολιτική ενδυμασία).

Δεν επιτρέπεται στα μέλη του Δ. Σ της Ο. Χ. Ε να κάθονται στους πάγκους των ομάδων τους.

Οι ομάδες υποχρεούνται να δηλώνουν στο φύλλο αγώνα 12 παίκτριες οι οποίες θα πρέπει να βρίσκονται στον πάγκο των ομάδων τους ενώ προαιρετικά μπορούν να δηλώσουν μέχρι και 16 παίκτριες. Στην περίπτωση που ο αριθμός των αθλητριών φτάσει τις 16 τότε και μόνο τότε  οι δύο (2) εξ’ αυτών πρέπει να είναι γεννηθείσες το 1994 και νεώτερες

Σε κάθε περίπτωση, όσες αθλήτριες έχουν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα θα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται στο πάγκο της ομάδας τους.

Ομάδα που θα παρουσιαστεί με λιγότερες από 12 παίκτριες σε τρεις (3) αγώνες θα τιμωρείται με πρόστιμο 300€.

Στην Α1 Εθνική κατηγορία Γυναικών  απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητριών κατηγορίας Παγκορασίδων  και νεώτερες. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί τότε ισχύει ότι αναφέρεται στο κεφάλαιο ΣΤ΄ της Γενικής Προκήρυξης 2014-2015.

Η συμμετοχή στα ηλικιακά πρωταθλήματα ή ΝΕΑΝΙΔΩΝ ή ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ή ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ είναι υποχρεωτική για όλα τα σωματεία της Α1 Γυναικών.

Στα σωματεία που δεν θα συμμετάσχουν σε μία από τις άνω κατηγορίες, την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2015-2016) και με την έναρξη του πρωταθλήματος που συμμετέχουν η βαθμολογία τους θα είναι μείον 1 βαθμοί.

Επίσης τα σωματεία της Α1 Γυναικών υποχρεούνται να συμμετάσχουν και στο πρωτάθλημα Μίνι κοριτσιών. Τα σωματεία που δεν θα εφαρμόσουν αυτή την διάταξη  την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2015-2016) και με την έναρξη του πρωταθλήματος που συμμετέχουν η βαθμολογία τους θα είναι μείον 2 βαθμούς.

Σε περίπτωση που σωματείο της Α1 Γυναικών δηλώσει συμμετοχή σε ένα από τα ανωτέρω απαιτούμενα αναπτυξιακά πρωταθλήματα  και τελικά δεν συμμετάσχει σε αυτό ή αποχωρήσει κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος αυτού, ή μηδενιστεί δύο φορές λόγω της μη εμφάνισής του σε αγώνα, τότε ισχύουν οι ανωτέρω κυρώσεις.

Τα γηπεδούχα σωματεία είναι υπεύθυνα για τη σωστή λειτουργία των χρονομέτρων, της καθαριότητας του γηπέδου ορίζοντας υπεύθυνο καθαριότητας του δαπέδου των αγώνων όταν κρίνει ο διαιτητής σκόπιμο.

Σωματείο που δε θα συμμορφωθεί με τη παραπάνω διάταξη θα επιβάλλεται πρόστιμο 300€ το οποίο θα παρακρατείται από τα οδοιπορικά της Ο.Χ.Ε.

Όλες οι αθλήτριες των ομάδων της Α1 Εθνικής κατηγορίας απαραιτήτως πρέπει να αναγράφουν το νούμερο που αγωνίζονται στις δύο πλευρές της φανέλας καθώς επίσης και στο σορτς με ευδιάκριτους τυπωμένους αριθμούς. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση αυτοκόλλητων ταινιών. Οι Τ/Φ των ομάδων υποχρεούνται να έχουν δύο εμφανίσεις διαφορετικού χρώματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από την περίοδο 2014/15, σε περίπτωση που οι δύο αγωνιζόμενες ομάδες έχουν ίδιο ή και παραπλήσιο χρώμα φανέλας, υπόχρεο να αλλάξει είναι το φιλοξενούμενο σωματείο.

*handball.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected